אלימות מילולית ורגשית מאשתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלימות מילולית ורגשית מאשתי

נשוי לאשתי עשר שנים + 2 ילדים
    עושה כמיטב יכולתי כאבא ובעל. מעל ומעבר לדעתי.
    לאחרונה הבנתי שהיא מתנהגת אלי בצורה אלימה ללא סיבה.
    למשל טענה שאני הומוסקסואל, ורוצה לתקוף מינית את הילדים ללא שום הוכחה.
    מעליבה ללא סיבה. מנסה לשלוט על החיים הפרטיים שלי.
    למשל עזרתי למשפחה שלה במאות אלפי שקלים. במקום להודות לי היא אומרת שאף אחד לא ביקש ממני.
    עוד דוגמה קניתי לה מתנה וכשבאתי לנשק אותה היא התרחקה ממני.
    העלבות קללות. הרבה העלבות שקטות. אני מדבר אליה ושואל שאלות רגילות והיא מתעלמת ממני.
    יש רגעים שהיא מתנהגת נורמלי ורגעים שהיא משפילה וזה מה שהטעה אותי כל השנים. כאילו הבנתי לליבה על מצבי הרוח האלה.
    עזבתי למספר ימים את הבית וחזרתי אחרי שהתנצלה.
    לפני שבועיים חזרתי אבל ההתנהגות ממשיכה. החלטתי לא לשתוק ואני עונה לה על כל השפלה או התעלמות.
    גם סיפרתי להורים שלי, שלה ולחברים משותפים שתומכים בי.
    היא אמרה לי שהרסתי לה את היחסים עם ההורים שלי ועם החברים, אז עניתי שהיא גם אשמה. הפסקתי לשתוק.

לצערי ההתנהגות הזאת ממשיכה וזה מאוד קשה.
    שוקלים ללכת לייעוץ זוגי אבל אני שואל את עצמי אם זה יעזור ואם היא מעונינת להשתנות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה לגיל

ד``ר מני מלכה
    26/11/2016

גיל שלום,
    ראשית, כל הכבוד לך שאתה פונה להתייעצות ושאתה לא נשאר לבד עם הדברים.

זוגיות היא דבר מורכב, שדורש תחזוקה ותקשורת בריאה.
    אכן, אין טעם לנקוט בדפוס של הקרבה עצמית ו"לבלוע" כעסים ותחושות של חוסר צדק. בסופו של דבר הנפש היא כמו מיכל, שיכול לעלות על גדותיו ואז יכול להיווצר תהליך לא בריא של הקצת עימותים ואלימות הדדית.
    אני מסכים איתך שלמען הזוגיות ולמען הילדים כדאי מאוד לפנות לייעוץ ולטיפול זוגי.
    פנייה לעזרה יכולה בהחלט לסייע לבנייה של תקשורת בונה ולתיעול בריא יותר של הכעסים שמצטברים.

כדאי לגשת לתהליך שכזה עם פתיחות ואמונה מוקדמת שזה יכול לסייע, גישה שכזאת בהחלט תהפוך את הטיפול למוצלח.

יש אפשרות גם לפנות למרכז לטיפול ומניעת אלימות במקום מגורך. לפעמים מומלץ שכל אחד מבני הזוג ייפנה בהתחלה לייעוץ אישי ורק אחר כך נעשה תהליך של בניית שיחות משותפות,

שיהיה בהצלחה

ד"ר מני מלכה
    נ.ב
    תנסה לזכור שלא לחינם בחרת את אישתך כבת זוג. יכול להיות שהיא סובלת ממצוקה וזו הדרך שלה להראות אותה ולכן חברות משותפת בניכם (במקום עויינות) חשובה מאוד כאן. לפעמים כלא רואים את בת הזוג כאוייב, מחבקים, תומכים... זה יכול להוביל לתוצאות טובות מאוד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

תודה על התגובה המרגיעה.
    אנשים שונים נותנים מסרים שונים.
    חלק מתסיסים וחלק מרגיעים. קצת מבלבל למצוא את הדרך שלי בכל זה.
    בכל אופן אני אנסה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו