מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוסר סיפוק במערכת יחסיםאבי26/11/2016
אני בן 23 יש לי חברה כבר חצי שנה. יש בנינו משהו מדהים. התחיל מאוד בקטן ונבנה לאט לאט לבאמת אהבה גדולה וכיפית. אין שום דבר שלילי שאני יכול לומר עליה, אם הייתי צריך לתאר את בת הזוג המושלמת זאת הייתה היא. מרגיש שהיא פשוט שכפול שלי בנקבה. אחרי שאמרתי את כל זה...יש לי קושי מאוד גדול בלא לפזול לצדדים ולא לחשוב על בחורות אחרות. אני בחור די מושך ויודע שהמון בנות שמות עלי עין. בכל פעם שאני מקבל הודעה מבחורה קשה לי לדחות בנימוס ולהגיד שאני תפוס, במקום זה סוג של מתחיל לפלרטט ולמשוך את השיחה.
מיד יקפצו ויגידו שאני לא אוהב את החברה שלי מספיק, ושאם באמת הייתי אוהב אותה אז המחשבות האלה לא היו קופצות לי לראש. אבל זה לא נכון! אני באמת מאוהב בה עד מעל הראש, אבל גם מאוהב בכל עניין החיזור עד מעל הראש, האנדרלין בלהכיר, ההודעות המרובות הפלירטוטים... בחיים לא חשבתי על לבגוד, אני באמת מאוהב ולא יעשה חצי דבר שיכול לפגוע בה...אבל לפעמים אני נקרע מבפנים וחושב על הדברים שאני מפסיד...יש משפט שאומר "האהבה מקוללת בידי המונוגמיה" ואני לגמרי מתחבר אליו... אבל מכיווון שמערכת יחסים פתוחה היא לא אופציה די ברור שאני חייב להחליט ואני לא יודע מה לעשות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מני מלכה26/11/2016שלום לך,
ראשית, כל הכבוד לך על המודעות החדה לדפוס הזה בתוך מערכות יחסים.
אין ספק שדפוס שכזה עשוי לחבל בבניית מערכת יחסים בריאה, שבנויה על אמון הדדי.
יכולות להיות לכך סיבות רבות,
למשל, ישנם גברים שעשויים לחוש חשש גדול מפני עזיבה ו\או נטישה ולכן מקיימים קשרים נוספים במקביל קשר הזוגי, כמעין "סיכת ביטחון",
הסבר נוסף יכול להיות "התמכרות לריגוש", כלומר תחושת ריקנות שפוקדת את האדם ומאיימת עליו (תחושה שעשויה להיות מלווה בבדידות, עצב, ולעיתים תחושות חוסר ערך וחוסר ביטחון), ואז הבגידות ו\או הפלירטוטים משמשים כמעין הסחת דעת לתחושת הריקנות,
הסבר נוסף עשוי להיות חוסר אמון וחוסר ביטחון בסיסי בקשר וחשד שבת הזוג עשויה לבגוד ואז הבגידה\פלירטוט הם תגובת נגד לבגידה (המדומיינת) של בת הזוג...
ולבסוף, ישנם מקרים שבהם הערך העצמי של הגבר מבוסס על אישור שהוא מקבל מכך שנשים נמשכות אליו, וגם כאן זהו דפוס שהוא מעין "בור ללא תחתית", שכן חסר אישור פנימי לערך העצמי וישנה מעין "התמכרות" לאישורים חיצוניים.
שים לב, כשאני כותב זאת אין כוונתי לקבוע בכך שאתה סובל מהדפוסים הללו, ואני כותב זאת כדי לחשוף אותך לידע בנושא.
אני כמובן מאחל לך שתדע ליהנות מהזוגיות הנוכחית ויחד עם בת זוגתך לצמוח יחד ולמצוא התרגשויות משותפות כמו-גם יכולת להינו מרגעים "משעממים" של שגרה שקיימים בכל קשר,
שיהיה בהצלחה
ד"ר מני מלכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)