מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול זוג לבן זוג אליםיובל28/01/2017
היי,
שמי יובל, אוטוטו בת 30, נשואה כמעט שנה לגבר שמכירה 3 שנים, גרנו יחד שנה וחצי לפני הנישואין.
הוא מעולם לא היה קל. הרבה דרמות, ריבים על שטויות, שהלכו והסלימו. מההתחלה היו מעורבות קללות, בעיקר סתומה ומפגרת, לעתים גם זונה וכיוצ"ב.
כשעברנו לגור יחד, אחרי תקופה לא קלה שבמהלכה הוא גם סוג של בגד בי, הדברים נרגעו. רבנו לעתים, אבל ללא אלימות מילולית.
הציע לי נישואין (מה שגם לא בא חלק) ובמהלך החודשים עד החתונה הריבים החריפו. המון השפלות, צעקות, קללות, איומים בפרידה, הטיל עליי משימות הזויות כמו לכתוב הבטחות של דברים שלא אעשה (לדוגמה לא להתפרץ לדברים, לא להגיד "טוב בסדר" בריבים, ועוד שלל דברים נורמטיביים יחסית במהלך ריב).
כך או כך, נשארתי ונלחמתי על הקשר ובאמת חשבתי שזו ההתנהגות שלי שמביאה עלינו את התפרצויות הזעם שלו.
אציין ששנינו "בני טובים", משכילים, בעלי עבודות טובות ויציבות. אני מרוויחה פחות לאחרונה כי עברתי לשירות הציבורי בהחלטה משותפת.
בכל מקרה, התחתנו לפני כשנה, חתונה מלאת אושר ואהבה. לאחר מכן שבוע מדהים ביופיו. לאחר מכן הפעם הראשונה שהרביץ לי, קצת יותר משבוע לאחר החתונה.
זה התחיל בדחיפות, המשיך באחיזות כואבות, לפיתות ומיני חניקה.. היו סימנים כחולים.
לא ידעתי מה לעשות, הייתי בהלם מהמצב שהגעתי אליו, אני, הבחורה הכי נורמטיבית שיש שנישאה לבחור הכי נורמטיבי... לכאורה. אני, שעוסקת בין היתר בקידום מעמד האישה. הזוי.
התעקשתי שנדבר על הדברים, הוא לא רצה אבל בסוף הבין את חומרת המצב ואמר שזה לא יקרה שוב. זה קרה.
שלושה חודשים שהייתי נתונה להתפרצויות על הדברים הכי מפגרים, אלימות פיסית בשגרה, שכללה בעיקר מכות חינוכיות-עונשיות ולא כאב של ממש.
ואז החלטתי לעזוב אותו. עזבתי לבית של חברה אך לא שיתפתי משפחה. הוא הזדעזע והסכים ללכת לטיפול פרטי שמתמחה בתחום האלימות במשפחה.
מאז הוא בטיפול עד היום, מעל חצי שנה, והוא באמת לא הרים עלי יד מאז.
חזרתי לעשן בתקופה הזו והוא לא יודע... בעבר אמר שאם אחזור לעשן אנחנו ניפרד.
שתי חברות שלי יודעות על האלימות והוא לא יודע שהן יודעות. מאוד קשה לי עם זה.
לאחרונה נכנסתי להריון ועברתי הפלה טבעית בחודש שני. מאז אנחנו לא מפסיקים לריב. אין אלימות פיסית, ממש מעט מילולית, אבל ההשפלות לא נגמרות.
כעת הוא שוב מאיים בגירושין.
לא יודעת מה לעשות. מצד אחד אני אומרת לעצמי, לעזאזל, לא מגיע לי לסבול עוד יותר בגללו. גם ככה אני מתקשה להשתקם ממה שעברתי. זו הייתה השנה הקשה בחיי. מצד שני, אני אוהבת אותו (איזה מפגר זה?!) והוא באמת בחור מהמם רוב הזמן.
אולי לנסות טיפול זוגי? מה הסיכוי שהאלימות לא תחזור? האם אני משלה את עצמי? כל ריב מחזיר אותי לשם, ולתחושה שאני כזו מטומטמת שלא קמתי והלכתי, בין היתר כדי לא להודות בכישלון.
אגב ניסיתי ללכת לטיפול בעצמי אבל לא התחברתי למטפלת ואין לי כוחות או זמן לנסות שוב.
מרגישה משוגעת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליובל
ד``ר מני מלכה28/01/2017יובל שלום לך,
התיאור שלך מתאים למה שמכונה קשר זוגי אלים.
בקשר כזה יש עליות ומורדות, שליטה, ושימוש באלימות כדרך לווסת תחושות קשות, אי הסכמות וקשיים שמתעוררים.
בדרך כלל במערכות יחסים שכאלה ישנה הקצנה סביב סוגיות שקיימות כמעט בכל קשר אחר.
אחד ההסברים להקצנה ולאלימות (בין אם מדובר במעשה האלים, ובין אם מדובר במזעור שלו), היא שלכל אחד מבני הזוג יש את "החבילה" שלו שאיתה הוא מגיע לקשר (אני בטוח שתוכלי לקרוא על כך המון באינטרנט- אם זה מעניין אותך).
מסיבה זו מומלץ שכל אחד מבני הזוג יעבור טיפול אישי, לפני ש"קופצים" לטיפול זוגי.
בדרך כלל כשמדובר באלימות במשפחה צריך לשים לב לכמה דברים
1. לשים גבול לאלימות- ונראה שאת עשית זאת יפה מאוד ביחס לאלימות הפיסית. בדרך כלל ישנן נשים שכאילו "משקרות לעצמן" כשהן אומרות זה רק פעם אחת... זה מגיע לי הייתי לא בסדר... וכו'...
2. גם כשביטויים פיסיים וגלויים של אלימות מופסקים, לשים לב לביטויים רגשיים שלה (התעלמות, הפחתת ערך).
3. לדרוש שבן הזוג ישתתף בטיפול, כדרך לשקם את הקשר. בדרך כלל מומלץ לשלב בין טיפול קבוצתי לטיפול פרטני המיועד לגברים הנוהגים באלימות כלפי בת הזוג.
לבסוף- היזהרי מלחשוב שאת משוגעת... זה כמו לתקוף את עצמך, ובסך הכל מה את רוצה? את רוצה קשר בטוח, שבו תחושי מוערכת, אהובה.
אם לא הלך לך עם מטפלת אחת, אל תוותרי, נסי ללכת למטפלת אחרת- ובכלל - כשלא הולך עם מטפלת, כדאי לומר לה את זה, ולאפשר לה להתמודד.
בהצלחה
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)