הסתה והמרדה כלפי הילדים שמובילה לאלימות.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסתה והמרדה כלפי הילדים שמובילה לאלימות.
    יוכי
    31/05/2017

שלום ד"ר מני מלכה,
    אני גרושה שנתיים עם 3 בנים (בגילאים 10,17,21).מאז הפרידה מהגרוש לפני 3 שנים הוא עושה שימוש נפשי קשה בילדים נגדי..הם חוזרים מרוחקים,מעליבים ,מאשימים ,הורסים את הרכוש של הבית ושלי,גונבים כספים ומכים את הבן הקטן.גם בתוך הנישואין שלנו חוויתי יחס משפיל קשה מאוד מצד הגרוש והמשפחה שלו.אני תובעת את הגרוש לשינוי בזמני הקשר ועקב כך יש החמרה בכל מה שתארתי אצל הילדים.הילדים לא מסוגלים לבקש מהאבא שלא יערב אותם בסכסוך ביננו והמצב יוצר אצלהם מצוקה קשה שנפרקת בהתנהגות אלימה.עורכת הדין שלי לא יודעת מה לעשות .מה לדעתך ניתן לעשות כדי להרתיע את הגרוש ?תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ליוכי

ד``ר מני מלכה
    01/06/2017

יוכי שלום לך,
    כל כך מצער לשמוע על מה שקורה.
    לצערי הרב זה לא מפתיע אותי,
    ישנם תהליכי גירושים שבהם הילדים הופכים להיות למעין כדור פינג-פונג, בין ההורים.
    כדי להקטין את מידת הנזק, צריך שלכל אחד מהורים תהיה יכולת שלא לערב את בילדים בסכסוך, ולאפשר להם לאהוב את ההורה השני "אתם לא מתגרשים מאבא\אמא...".

במקרים שבהם אחד מההורים, או שניהם, חושדים כי ישנה פגיעה בבריאות הפיזית והנפשית של הילד, מומלץ מאוד לערב פקידת סעד לסדרי דין\חוק ילדים ונוער. לשם כך מומלץ לפנות לאגף הרווחה במקום המגורים.
    על פי רוב לפקידת הסעד יש כלים (מקצועיים וסמכות חוקית) לערוך איבחון של המצב ולקבוע מה יכול להגן על הילדים ואיזה סוג של טיפול נדרש עבור המשפחה כולה או יחידים בתוכה.

בהצלחה
    מני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו