איך אני מבחינה בין פחד ממשי מאיום לבין חרדה לא רציונלית?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך אני מבחינה בין פחד ממשי מאיום לבין חרדה לא רציונלית?
    רעות
    19/06/2017

כתבתי כבר בעבר. 27 שנים נשואה עם ילדים תחת טרור של גבר אלים. גרושה כבר 17 שנים. ילדי בוגרים והורים לילדים משל עצמם. אני וילדי חרדתיים. אני עצמי מטופלת שנים רבות, לאחר גירושי גם תרופתית בנוגד חרדה ודיכאון. ילדי הבוגרים, טופלו או מטופלים גם בטיפול פסיכותרפי בהתאם לצרכים שלהם, ואף תרופתית, בהתאם לקושי להתמודד עם קשיי החיים.

פונה בבקשה לעזרה: אני עדיין חיה בפחד מהגרוש (הוא עדיין עוין אותי, ילדי מסתירים ממנו כשהם מבקרי אותי, שמי לא עולה על דל שפתיהם כשהם איתו, לא מזמינים את שנינו בו זמנית לאירועים, בחרדה חלילה נפגש) ומתנהלת בהקטנה עצמית, חלילה אצמח ואהיה מאושרת.....יממש את איומו ויפגע במישהו מיקירי. בהערת הסוגריים מופיע למעשה תמצית הפחד המנהל את המשפחה: הגרוש שלי הוא בחזקת פצצה מתקתקת. מעולם לא אובחן, מעולם לא טופל......מה עלי לעשות? האם אפשר לכפות על בן אדם הערכת מסוכנות רק בשל פחד מאיומים שהושמעו בעבר הרחוק ("אותי ואת ילדי יוציאו מביתי רק באלונקות") ובשל הטרדה מאימת שהתרחשה לפני כשבע שנים, על רקע תביעה ממונית של המגיע לי?

זו שאלה אחת, שאלה שניה, אני מאובחנת בנוסף לכל השאר גם שנפגעת טראומה מתמשכת (אלימות במשפחה), מחפשת מטפלת מתאימה. מסתבר שהטיפול הפסיכותרפי שעברתי עד כה לא מתאים לשחרר מפחד מי שכבר חוותה הכל על בשרה (גם כילדה לאמא עם נסיונות ואיומי התאבדות באזני ילדה בת חמש). אותי אי אפשר להרגיע באמירה: הפחד שלך הוא לא מציאותי. מצד אחד, אני לא רוצה להירדם בשמירה, מצד שני אני רוצה להשתחרר מהפחד ולהחזיר לי את תחושת הביטחון. אני מרגישה שאני לפעמים בסטרס כאילו יקירי בסכנת חיים ואני חייבת להגן עליהם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בעבר כתבתי בשם "סבתא"

רעות (סבתא בעבר
    19/06/2017

היום כבר אין לי רגשות אשם כלפי תפקודי כאמא לילדי תחת טרור של גבר אלים. חששתי שאם אעשה משהו כדי לחלץ אותם מתוך המערכת האלימה, פגיעתו בהם תהיה קשה יותר. בחרתי בין הרע לגרוע.

עם זאת, למרות שאנחנו גרושים, אני עדיין הגורם המתסכל בחייו. וכשהוא מתוסכל, הוא מעניש. עושה עם ילדי ברוגזים ממושכים, כשהוא מתוסכל ממני, ובכך שובר את לב הנכדים כשהוא נעלם מחייהם לפעמים לשנה.......חיי עדיין מנוהלים על ידי הפחד, חלילה יתרגז........

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו