האם זה נחשב אלימות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם זה נחשב אלימות?
    אנה
    26/07/2017

אני מבולבלת ולא יודעת אם מה שאני חווה זו אלימות רגשית, פסיכולוגית או משהו כזה. נשואה שנה וחצי עם ילד בן שנה. בעלי החליט השנה לחזור להיות סטודנט(הוא בן 45) ובגלל שהוא לומד הוא עובד רק פעמיים בשבוע ומכניס הביתה בערך 1700 שקל. ככה שאני בעצם פחות או יותר מפרנסת יחידה, אני עובדת כרגע ב 4 עבודות, מתמרנת בטירוף בין בית לעבודה, עושה גם הכל בבית ובעצם כל יום וכל ערב לבד עם הילד ועושה כמעט הכל. אני מתמוטטת גופנית ונפשית, הוא בקושי עוזר. בנוסף הואמאד קר אלי ומנוכר טוען שאני תובענית ושהוא לא יכול ולא רוצה לתת לי את מה שאני צריכה, משפיל אותי ומקטין אותי כל הזמן עם ביקורת על כל דבר שאני עושה כמעט. יש לו התקפי זעם שבהם הוא מקלל קללות שאני מתביישת לכתוב כאן. קורא לי המון פעמים דפוקה בראש, חולה בראש, מבקר ומעליב את המשפחה שלי באוזניי כל הזמן. אומר לי שהוא נמשך לנשים אחרות ושאני שמנה ולא מטופחת. אומר לי כל הזמן לטפח את עצמי ולא מבין שאין כסף ובטח גם אין לי זמן בשביל זה עם איך שאני עובדת. אני כל יום בוכה, מרגישה דחויה ובלתי נראית וקטנה ומושפלת. הוא טוען שאני שתלטנית וכפייתית. אני מבולבלת נורא ולא יודעת מה לעשות. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם זה נחשב אלימות?

הוספת תגובה

• לאביגיל

ד``ר מני מלכה
    28/07/2017

שלום לך,
    התיאור שאת מתארת יכול להתאים לאלימות פסיכולוגית\רגשית. החשיפה לאלימות מסוג זה עשויה לפגוע בתחושת הערך העצמי וליצור תחושות של בושה ושל השפלה. אחת התוצאות החמורות הן שהאישה מתחילה לתפוס את עצמה באופן שלילי ולהאמין לאמירות הללו. לכן, מומלץ שאת תפני לייעוץ במרכז לטיפול ומניעת אלימות במקום המגורים שלך (חשוב להדגיש- לא בגלל שאת אשמה, אלא בגלל שיש לך זכות לקבל סיוע). בהמשך, בן הזוג שלך יוכל להגיע אף הוא, למטפל\ת אחר. אבל אינך חייבת לקשור את הדברים זה בזה, כלומר, את יכולה להגיע לייעוץ גם אם בעלך איננו מגיע. בהצלחה, מני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו