אלימות נפשית במשפחה ונזקים לילדים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלימות נפשית במשפחה ונזקים לילדים
    אדר
    29/09/2017

שלום רב,
    אני גרושה פלוס 3 בנים לאחר מערכת נישואין אלימה נפשית(איומים,השפלות,המרדת הילדים,צריכת זנות,אלכוהול ופורנוגרפיה של הגרוש ).מאז יציאתו של הגרוש מהבית כ3 וחצי שנים אני והילדים שרויים בתוך פגוע תופת שלא נגמר.הילדים חוזרים מבית האב מתנכלים מילולית ופיזית: מקללים,מטיחים האשמות ובקורת קשה כלפיי,משווים בין הבתים שלנו(הבית של האבא מושלם והורסים את הבית.אני קבלתי שיחות תמיכה וכך גם הבן הקטן.הבנים הבוגרים מסרבים לקבל שיחות תמיכה.
    שאלתי היא:האם האלימות של הגרוש מנותבת היום כלפי הילדים שלנו והאם לדעתך יכולים להגרם לילדים נזקים?
    תודה רבה
    אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לאדר

ד``ר מני מלכה
    29/09/2017

אדר שלום לך,
    את אכן מתארת התמודדות יום יומית שבה ההשלכות של האלימות ממשיכות להתקיים גם לאחר הגירושים.

במצב אידיאלי, שני בני הזוג פועלים כדי למנוע מהילדים קונפליקט של נאמנות, וחוויה של "כדור פינג-פונג בין שני ההורים".

בדרך כלל מומלץ להעניק לילדים טיפול מתוקף היותם ילדים חשופים לאלימות במשפחה. ההשלכות של החשיפה לאלימות ממשיכות להתקיים גם לאחר הגירושין ובטח במצב שבו האלימות נמשכת גם לאחר שהקשר נגמר.

במצב שכזה מי שמעורב בדרך כלל זו פקידת סעד לסדרי דין, שמלווה את המשפחה בתהליך הגירושין, ובמקרה שבהם יש סיכון לילדים, מעורבת גם פקידת סעד לחוק ילדים ונוער.

ישנם מקרים ובהם מתחוללת תופעה בשם "תסמונת הניכור ההורי", ואז הילדים מוגדרים כילדים במצב סיכון. יש לכך השלכות שונות, למשל יכולה להתקבל החלטה שהילדים יתראו עם האב רק תחת פיקוח של מרכז קשר (שיחות שמתנהלות בהשגחה של עובדת סוציאלית).

לכן לדעתי כדאי לנסות ולערב את העובדת הסוציאלית שלך- אם יש כזאת, ובמיוחד להיעזר בעובדת סוציאלית מהמרכז לטיפול ומניעת אלימות במשפה במקום מגורייך.

ישנם מקרים שבהם גורמי טיפול מצליחים ליצור קשר מיטיב עם הגבר (הגרוש לך) ולהעניק לו טיפול שיכול למתן חלק מההתנהגויות שתיארת.

בהצלחה וגמר חתימה טובה
    מני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות נפשית במשפחה המשך התיעצות

אדר
    03/10/2017

למני,תודה רבה על תגובתך.
    שאלה נוספת לי אלייך.אני מתכננת פנייה לבית המשפט בגלל ההתנהגות המתנכלת של הילדים וניתוק הקשר ממני שלהערכתי נובע מהפעלת לחצים של הגרוש.הגרוש הוא טיפוס מניפולטיבי שיכול לעבוד על כולם.יהיה צורך להוכיח שהוא אלים .האם יש מקום שמעריך אישיות אלימה ומסוכנת ובהתייחס גם למסוגלות הורית בעלות מסובסדת.האבחונים הפרטיים עולים הון.
    תודה,אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות נפשית במשפחה המשך התיעצות

אדר
    03/10/2017

למני,תודה רבה על תגובתך.
    שאלה נוספת לי אלייך.אני מתכננת פנייה לבית המשפט בגלל ההתנהגות המתנכלת של הילדים וניתוק הקשר ממני שלהערכתי נובע מהפעלת לחצים של הגרוש.הגרוש הוא טיפוס מניפולטיבי שיכול לעבוד על כולם.יהיה צורך להוכיח שהוא אלים .האם יש מקום שמעריך אישיות אלימה ומסוכנת ובהתייחס גם למסוגלות הורית בעלות מסובסדת.האבחונים הפרטיים עולים הון.
    תודה,אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאדר

ד``ר מני מלכה
    03/10/2017

שלום לך,
    מומלץ לפנות לפקידת סעד ברווחה במקום מגורייך.
    על פי רוב בהתאם להתרשמותה נעשית פנייה לבית המשפט,

אפשרי גם לפנות לבית המשפט לענייני משפחה,

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו