מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לבעלי יש סימנים של בעל מכה .תמימה אליאב30/11/2017
למדנו הרבה על להיזהר מבעל מכה וכמובן רואים המון דברים בטלויזיה. ולכן אני לא יודעת אם אני מושפעת יותר מידי מזה. או שכל רוב הנשים המוכות אני סתם מתרצת תרוצים למה להישאר עם בעלי כי התרוצים שלי ממש נשמעים כמו התרוצים של נשים מוכות בטלוויזיה.
כמובן שאני לא ממש יכולה לדבר עם אף אחד כי זה נשמע זוועה לאוזן לא מבינה. לכו אני הולכת בשם בדוי עם אימל פעיל בשם הבדוי שלי. ואני אשמח אם תחזרו אלי במייל זה.
אז ככה בעלי הוא בעל אוהב ובן אדם טוב וממ ממש מנסה להשתנות כלפי הצרכים שלי. אני אוהבת אותו מאוד מאוד.
יש לנו 2 ילדים אחת בת שלוש השני בן חודשיים.
אנחנו נשואים 4 שנים.
בעלי אוהב תוצאות וכמה שיותר זמן אני איתו אני מרגישה אני יותר ויותר כישלון וההרשה הזאת גורמת לי להיכשל עוד יותר כך שהביטחון העצמי שלי יורד ורמת הכעס שלו עולה.
בעלי תוען שהוא אף פעם לא הראה ממש רגשות עד שהכיר אותי. ואני מרגישה שכל רגש שלילי שיש לו מתבטא בכעס וכמאט כל רגש חיובי במיניות.
אני במקור פתיל קצר מתעצבנת מהר מתפרצת צורחת מגזימה ואומרת דברים שלא צריך להגיד ונרגעת.
בעלי במקור שומר בלב. הוא יכל שבוע לא לדבר איתי אחרי התפרצות שלי.
אבל נסינו להתקרב ולהשתנות אחד בשביל השני ואני לא בטוחה שלטובה.
אני מאופקת יותר אבל כשאני מתפרצת הצעקות שלי נמשכות להרבה יותר זמן בעבר זה כל כך בעייתי כי כשהוא מבקש ספייס אני לא מצליחה להביא לו.
הוא מצידו משתף יותר ומנסה לזהות את הרגשות השונים אך עדיין מבטא אותם בכעס אז הוא לא מתעלם ממני שבוע ואני וחברים שוב הרבה יותר מהר אבל רמות הכעס מפחידות ברמה.
כמה פעמים ממש לא כזה הרבה פעמים היה מגע אלים אבל בעלי תמיד ידע לא לעשות נזק אמיתי קצת כאב וזהו. להיות פרית לפעמים אפילו בזמן שאני מתפרצת אני מקניטה אותו ואומרת לו להכות אותי. לפעמים אני נהיית פיזית איתו והוא מגיב אלי.
אבל היום הוא דחף אותי שנינו חשבנו שלא כזה חזק אבל נפלתי על הגב.
ברוך ה׳ כלום לא קרה אפילו לא שתף דם פנימי. אבל זה פתח את עיניי כי בקלות יכולתי לשבור את הגב להיות נחה או מה לא.
הוא מיד הצתאר ובא לעזור לי אבל בגלל ששמתי לב מה יכל להיות אמרתי לו ללכת משם. והוא הקשיב.
כשדיברנו על זה אח״כ הוא היה מזועזע מהמצב בדיוק כמוני. ונסינו למצא דרך שהוא לא יעבד את השליטה שלו שוב.
הוא נתן לי 3 דברים לא לעשות ואמר שהוא באמת מאמין שאם אני יפסיק אם 3 הדברים האלו הוא יצליח להשתלט על הכעס שלו יותר.
הבעיה שאחד הדברים האלו זה לתת לו לדבר ולהביע את הרגשות שלו וכשאני במצב של מתפרצת אני לא מצליחה לעשות את זה לא משנה כמה אני מנסה אני תמיד קוטעת אותו ורק צורחת את מה שאני מרגישה.
אז אמרתי לו שאת השתיים האחרים אני יעשה השתדלות ורוב הסיכויים יצליח. אבל בזה אני יעשה השתדלות אבל מידי פעם ברור לי שאכשל ושזה יקח זמן אם אני אצליח.
והוא אמר שזה לא מספיק טוב.
אני ממש לא רוצה לעזוב אותו
הוא מאז ומעולם היה נגד טיפול זוגי אבל בעבר הצלחתי לשכנע אותו.
זה היה נוראי
נתתי לו לבחור משהו הוא בחר אישה חילונית (אנחנו דתיים) מתל אביב שחושבת את עצמה ולוקחת 500 שקל לשעה.
והתחלנו דיברנו (בעיקר אני) פתחנו פצעים. ( ככה זה בטיפול) אבל היא לא סגרה אותם מהר מספיק. אמרתי לבעלי היא נראית לי לא מתאימה לנו. והוא אך פעם לא מתייאש התחלנו אז נמשיך. ובקיצור כמאט התגרשנו. קצת אחרי זה פיספסנו את מועד ביטול המפגש בכמה דקות והיא אמרה לנו שאנחנו חייבים לשלם את ה 500 שקל. בעלי רצה להפסיק. התחננתי ממנו שנמשיך רק עוד פעמיים שלוש ( למרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתמימה
ד``ר מני מלכה02/12/2017שלום לך,
מהתיאור שלך אפשר להבין שמדובר ביחסים זוגיים שיש בהם הרבה סבל ואי הבנה.
למען האמת התקשיתי להבין מה את שואלת?
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)