מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלימות מילולית פיזית ורגשית מאשתיגיל02/02/2018
נשואים 11 שנים ויש שני ילדים קטנים.
לאשתי יש מידי פעם התקפי זעם בהם היא מעליבה. לעיתים משחיתה חפצים. לאחרונה נעלה אותי מחוץ לבית בלילה ולא נתנה לי לחזור שבוע.
לעיתים מתעלמת ממני במופגן במשך ימים.
תמיד מאשימה אותי ומתרצת את זה בדברים שאני עושה.
מתעלמת מצרכים בסיסיים שלי כמו שינה צמא , פרטיות, וגם מתנגדת לחברים שלי.
היא משתמשת בהאשמות שאני לא מספיק בסדר כדי להשיג את רצונה.
יושבת לי על המצפון בכל דבר, וגם מאשימה כל מי שמסביב.
לאחרונה הסיפור התפוצץ . המשפחה שלי ראו אותה בהתקף זעם והגנו עלי.
אני בקשר עם ההורים שלה. הם תומכים בי ומנסים לפשר.
יש גם חברים משותפים שמנסים לפשר.
החלטנו על הפסקת הקשר לחודש ואני אצל ההורים.
למרות שמנסה להתרחק בהתקפים, היא מוציאה ממני את הרע ואני מפחד שדברים יגיעו למשטרה ואז קודם כל מאמינים לאישה. ובכלל מפחד מהמעשים המטורפים שהיא מסוגלת וגם סובל נפשית.
מצד אחד רוצה להישאר בקשר ולעזור לה אפילו אם תרצה. מצד שני רוצה שיהיו גבולות ברורים כלשהם שמגנים עלי.
מה אתה ממליץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל
ד``ר מני מלכה02/02/2018גיל שלום לך,
מומלץ לפנות לסיוע של המרכז לטיפול ומניע אלימות במשפחה במקום המגורים שלך.
התרחיש הטוב ביותר הוא שכל אח מכן יפנה לסיוע נפרד של עו"ס מומחה בתחום, ובהמשך יהיה אפשר להרחיב לטיפול זוגי.
בתיאור שלך אתה מיטיב לתאר את הדילמה של נשים וגברים בתוך מערכת זוגית אלימה... כמה לסבול בשביל הקשר...? מצד אחד... ומצד שני....
מה שברור הוא שלא מומלץ להמשיך לסבול ולנסות את האופציה של טיפול, גם עבורך, וגם עבורה, בנפרד. לשם כך נדרשת כמובן הסכמה גם שלה. בכל אופן לא כדאי להתנות את הגעתך לטיפול בהגעה שלה, וגם- אם תפנה לטיפול, זה לא אומר ש"אתה היא הבעיה".... והטיפול נועד לשם יעוץ, סיוע רגשי וקבלת החלטות לגבי העתיד.
בהצלחה
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)