מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קנאה??קללות??גפן27/05/2008
הי,
אני חייבת לדעת אם אני בסדר או שמא אני טועה בדרך שלי- בעלי יצא לטיול בצפון הרחוק מטעם העבודה- כאשר כל אחד מגיע ברכבו הפרטי, שאלתי אותו איך הוא נוסע ענה לי עם חבר ועוד בחורה מהעבודה- מה שלא היה נראה לי סביר כי מדוע שההוא שיש לו רכב ייסע עם אותה בחורה- למחרת שאלתי אותו איך היתה הנסיעה וכ"ו אמר לי "בסוף נסעתי איתה לבד והחבר נסע ברכב משלו".. נכון שזה נראה בעיה פשוטה לכאורה שלי אבל למה להסתיר דבר כזה שבסוף הוויכוח גם חטפתי קללות הכי מביישות שיכולות להיות והוסיף את תשלמי ביוקר על הקנאה שלך הסיוט שלך בחיים רק מתחיל עכשיו..ועוד כל מיני משפטים כאלו. אמרתי לו אם אתה כ"כ צודק בזה שהסתרת שנסעת איתה למה אתה מתעצבן ומגיע לקללות, בסך הכל רציתי לדעת למה לא ידעתי מזה שנסעתם שניכם יחד לבד עוד באותו היום - אמר לא רציתי שתהרסי לי את הטיול היפה. שאלתי היא:
א. האם אני קנאית?
ב. למה הוא היה צריך להגיב ישר בקללות- מה שמאוד מאפיין אותו- לבני זוג מותר לשאול שאלות ואפילו להתווכח ולא להגיע לפסים מכוערים.
ג. האם אני טועה במחשבה שכדי ליסוע עם מישהיא לבד ברכב מכל העבודה- צריך צערכת יחסים מסויימת?
אציין שיש לנו 2 ילדים והשלישי בדרך בסה"כ יש לנו חיים נפלאים פרט לקללות שלו שזו בעיה גדולה מאוד לדעתי- אנחנו ניראים מצוין,מצליחנים בעבודה ובכלל, הכל לכאורה יפה. מאוד נפגעתי ממנו.
מה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגפן
ד''ר גיא אנוש27/05/2008בתשובות לשאלותיך
. האם אני קנאית? התשובה היא כן - איני יודע האם לחשדנות מצדך ישנה הצדקה או לא, אך ברור שיצרתם מערכת יחסים במסגרתה את מקנאה, והוא מעביר לך חצאי אמיתות או גרוע מכך, בין אם כדי למנוע סצנות קנאה ובין כדי להסתיר אמת גרועה יותר מבחינתך - אין דרך לדעת. בהחלט יכול להיות שגם הוא תורם ותרם את חלקו כדי לשתהפכי לכזו חשדנית.
ב. למה הוא היה צריך להגיב ישר בקללות- מה שמאוד מאפיין אותו- לבני זוג מותר לשאול שאלות ואפילו להתווכח ולא להגיע לפסים מכוערים.
נכון, הקללות, והאיומים שבאו בעקבותיהן, הם איומים, מיותרים, ובהחלט מעידים על אישיות תוקפנית ואלימה.
ג. האם אני טועה במחשבה שכדי ליסוע עם מישהיא לבד ברכב מכל העבודה- צריך צערכת יחסים מסויימת?
לא יודע. יתכן שהקשר שלו עם אותה בחורה הנו אפלטוני לחלוטין ויתכן שיש בינהם משהו יותר מכך.
הדבר החשוב יותר מכל השאלות הללו, הוא העובדה שמערכת היחסים שלכם נמצאת במקום רעוע ביותר. את חשדנית. הוא עושה דברים המעוררים חשד, ומגיב באלימות מילולית ותוקפנות כאשר את חשדת. מכאן, אם תמשיכו כך, המצב יכול רק להתדרדר. המלצתי היא לפנות בדחיפות לטיפול זוגי על מנת להשיג יותר אמון, תקשורת ברורה וחסרת האשמות, תוקפנות ואיומים. ניתן לפנות לטיפול זוגי באופן פרטי, או דרך קופות החוים (אני חושב) או דרך התחתנות לטיפול משפחתי הקשורות ללשכת הרוחה העירונית או האזורית.
בברכה, ובתקווה שתגיעו למקום טוב יותר בקשר שלכם,
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לגפן
ד''ר הדס גולדבלט27/05/2008שלום גפן,
מדבריך לא ברור כיצד שאלת את בעלך עם מי הוא נסע. ייתכן שהאופן בו ניסחת את השאלה נתפס אצלו כתוקפני ולכן הוא הגיב בכעס ובקללות. עם זאת, בין שדיברת בנועם ובין שתקפת - קללות לא מקובלות ופסולות. כפי שציינת, הן פוגעות ומעליבות וגורמות לחיים הזוגיים להיות הרבה פחות מנפלאים... קללות הן בהחלט אלימות מילולית!!!
ולשאלותיך: 1) האם את קנאית לבעלך? ייתכן שכן. כך נשמע מדבריך. 2) האם נסיעה של גבר ואישה שעובדים ביחד לבדם ברכב מצביעה על מערכת יחסים מסוימת? לא בהכרח – לעתים כן ולעתים לא. ייתכן שבעלך חש שנושא זה רגיש אצלך, ולכן הסתיר מפניך את העובדה שנסע עם אותה חברה לעבודה. אך ייתכן גם שרצה להצניע עובדה זו מסיבות אחרות. אין לנו די פרטים.
כל הנושא שאת מעלה סובב, למעשה, סביב ציר של מתן אמון וביטחון בבן/בת הזוג: בעלך תוקף ומקלל – ואז לך יש סיבה לחשוד שהוא מנסה להסתיר דבר מה. הוא קולט את רגישותך ונוטה להסתיר... את לא בוטחת בו והוא לא בוטח ביכולתך להאמין לו ולסמוך עליו... שורה תחתונה: הטוב ביותר יהיה עבורכם לפנות לייעוץ זוגי, בו תבררו את סוגיות האמון ביניכם; איזה מרחב של פרטיות וחופש כל אחד מכם מעניק לשני; כיצד מנהלים כעסים ועימותים מבלי לקלל ולהעליב; וכיצד מגיעים לחיים נפלאים במלוא מובן המלה – וללא קללות! כך החיים יהיו רגועים יותר לא רק עבורכם, אלא גם עבור ילדיכם.
כל טוב ומזל טוב לקראת בואו של הילד השלישי למשפחתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)