מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובהרובי01/06/2008
ברצוני לדעת מנסיונכם: מבחינה סטטיסטית, ילד שהגיע מבית שבו הייתה אלימות פיזית ומילולית, יהפוך להיות בעצמו אב ובעל כזה?
או שדווקא בגלל מה שהוא ראה בביתו הוא יהיה אב ובעל טוב יותר?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרובי
ד''ר הדס גולדבלט02/06/2008שלום רובי,
יש ויכוח בין החוקרים לגבי מידת הקשר בין חשיפה לאלימות בבית בילדות לבין התנהגותו הצפויה של הילד כמבוגר. חשיפה לאלימות משמעותה: הילד מוכה בעצמו או הילד חשוף לאלימות בין הוריו אך לא מוכה בעצמו, או שהילד מוכה ונחשף לאלימות בין הוריו גם יחד. יש חוקרים המצביעים על אחוז גבוה של ילדים שנחשפו לאלימות בילדותם, ויהפכו לאלימים בבגרותם, ויש חוקרים אחרים, שמדברים על אחוז נמוך יותר. חוקרים אלו וכן אנשי טיפול שונים, מדגישים גם את האפשרות, שיש מי שדווקא בגלל מה שראו בבית - לא ינהגו באלימות.
במלים אחרות - התשובה לשאלתך היא "גם וגם", אך כאמור - אין סטטיסטיקה אחת בתחום זה. מנסיוני בטיפול ובמחקר בנושא חשיפת ילדים לאלימות בין הוריהם, אני מאמינה באפשרות השניה: לא כל מי שגדל/ה בבית שהיתה בו אלימות יגדל או תגדל בהכרח להיות גבר אלים או אשה נפגעת אלימות. ניתן לצאת ממעגל האלימות במשפחה.
לעתים קרובות צעירים עושים זאת באמצעות פניה לטיפול, וכן באמצעות לקיחת דוגמה ממבוגרים אחרים מחוץ למשפחתם, שאינם אנשים אלימים, אך יכולים להיות להם מקור תמיכה והזדהות. פגשתי מתבגרים שאמרו לי - "לי זה לא יקרה! אני אהיה אחר/ת!" והסתייגו ממה שראו בבתיהם. אני מניחה שלחלקם, לפחות, זה באמת לא יקרה.
בברכה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר אחד בטוח-
שני02/06/2008כל מי שגדל להיות אדם אלים- ספג בעצמו אלימות בילדותו.
מי שכילד לא הופעלה נגדו כל אלימות לא יעלה בדעתו לנהוג באלימות כלפי ילדיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלל לא בטוח
ד''ר גיא אנוש03/06/2008שני שלום שוב.
יש מקום להמנע מהכללות גורפות לגבי מי מועד לאלימות ומי לא. ישנם אנשים אשר לא גדלו כשהם סופגים אלימות, אך בשל הפרעות אישיות; חוסר ידע כיצד להתמודד עם הצבת גבולות לילד; תחושות תסכול; ו/או התמכרות לחומרים שונים (אלכוהול, סמים), עשויים להגיע לכך שיפעילו אלימות כלפי ילדיהם ו/או הסביבה, גם אם ילדותם היתה ללא כל אלימות מצד הוריהם.
הכללות גורפות עוזרות לנו לסדר את החיים סביבנו באופן מסודר וברור, אך לעיתים קרובות הן לא נכונות עובדתית, או נכונות באופן חלקי בלבד - ולכן לא יכולות להיות כה גורפות בניסוחן.
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתכם
רובי03/06/2008פניתי כיוון שאני בעצמי הייתי ילד מוכה, אין לי ילדים ואף לא זוגיות, אך חשבתי על עצמי כאב לילדים ואני די נרתע מזה כי אני רואה בי ניצוות של חוסר שליטה כמו שהיו לאבי, חוסר סבלנות, אפילו כלפי הכלב שלי אני לעיתים לא סבלני ומרים את הקול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה נוספת לרובי
ד''ר הדס גולדבלט03/06/2008רובי,
היכולת שלך לבחון את התנהגותך ולזהות ניצוצות של חוסר שליטה, כדבריך, - חשובה מאוד. אתה מעז להביט בנקודות התורפה שלך ואני מתרשמת שאתה מודאג ממה שאתה רואה בעצמך. מומלץ מאוד שתפנה לייעוץ אישי - טיפול פסיכולוגי, שבו תוכל לברר את מקור הניצוצות הללו, לעבד כאבים ופגיעות מן הילדות, וללמוד להתנהג ולהגיב אחרת כלפי הסביבה. כפי שכתבתי בתשובתי הקודמת בנושא - יש בהחלט סיכויים לצאת ממעגל האלימות. אתה כבר ממלא את התנאי הראשון בכך שאתה מזהה את קשייך בתחום ומודע להם, ואף לוקח אחריות על התנהגותך. השלב הבא, כאמור, ניסיון לצאת מנקודה זו באמצעות טיפול.
בהצלחה וכל טוב,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה??
שני04/06/2008הממשק לא מאפשר לי להכניס את הלינק המלא.
חפש בגוגל ד"ר אליס מילר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחמודה את חייבת לטפל בתוקפנות שלך!
שני04/06/2008את כל הזמן תוקפת את ד"ר גיא ומנסה להראות שאת הכי חכמה בעולם וזה ממש מגעיל וצורם - לנו כקוראים.
אז תפסיקי עם זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)

