איך עוזרים לחברה שהיא אישה מוכה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך עוזרים לחברה שהיא אישה מוכה
    לילך
    07/12/2018

יש לי חברה יקרה שאני לא בקשר רצוף איתה אבל אוהבת מאוד. חברה לחיים.
    התברר לי ולשאר החברות לפני כשבוע כי החברה סובלת מהתעללות פיזית נפשית וכלכלית.
    לה ולבן זוגה יש שני ילדים קטנים שעדים לכל הקטסטרופה הזאת.
    קשה לי להבין מדוע היא לא קמה ועוזבת את הבית.
    נודע לי ממשפחתה שניסו לעזור לה בעבר שוב ושוב ואף שכנעו את המכה לעזוב את הבית. היא רצה הביתה להתחנן שישאר.
    אני לא יודעת איך להגיע אליה. איך לשכנע אותה לקחת את גורלה וגורל ילדיה, לקום ולעזוב.
    כשאני מדברת איתה היא מקטינה את עניין המכות, מאשימה את עצמה ומשקרת.
    המשפחה שלה היא קנה רצוץ אבל חברות נוספות ואני החלטנו לעשות הכל כדי להוציא אותה ממעגל האלימות לפני שיהיה מאוחר מדיי.
    אני אשמח לכל עזרה, הכוונה או עיצה מכל אחת כאן שמבינה את המצב טוב ממני.
    תודה רבה
    לילך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ללילך

ד``ר מני מלכה
    08/12/2018

לילך שלום לך,
    ראשית, כל הכבוד לך על הרגישות ועל האכפתיות כלפי חברתך.
    אני סבור כי הדבר הטוב ביותר שחברתך יכולה לעשות הוא לפנות לסיוע במרכז לטיפול ומניעת אלימות במשפחה, במקום מגוריה.
    יכול להיות שכנקודת התחלה, רצוי לעודד אותה לפנות רק לשם התייעצות לשם שיפור התקשורת בבית.
    כמובן שזה לא נקי מבעייתיות (כלומר, אסור שתווצר הבנה שגויה כל שהיא, שבגלל שהיא פונה להתייעצות, הרי שהיא השאמה במצב...).
    לרוב, כולנו כבני אדם עושים שימוש במנגנוני הגנה, אשר כשמם כן הם, מגוננים על הנפש מפני ידיעה שקשה לשאת אותה. זו הסיבה שכדאי לפעמים לעשות שימוש במילים עדינות יותר, כדי לעודד אנשים להגיע לייעוץ (כלומר, השימוש בהמלצה להגיע לייעוץ בגלל בעיות תקשורת בבית, לא נועד להקטין מחומרת האלימות בתוך המשפחה, אלא רק לעודד להגיע לייעוץ ראשוני).

המלצה,
    על פי רוב מקובל לטעון שלא ניתן "להוציא נשים ממעגל האלימות", ומי שיכולה להוציא את עצמה, זו האשה בה מדובר.
    זה מוביל ללא מעט תסכול מצד חברות ומקורבים, כפי שאולי את חשה.
    לכן, נראה לי שלבטח היא זקוקה לתמיכתך, לליווי, וכך הלאה, אך מצד שני לזכור תמיד שמדובר באדם מבוגר, עם יכולות וכוחות, ולבטח כדאי שהוא יוציא את עצמו. זה תהליך...

דבר נוסף לגבי המושג "להוציא את עצמה"
    הדעה הרווחת היא שעבור נשים המצויות בקשר עם בן זוג אלים, הפתרון היחידי הוא לעזוב את הקשר. לכן חשוב להזכיר, כי גם גברים יכולים לעבור טיפול, וכדאי לעודד אותם. וכי ישנם מקרים שבהם טיפול מסייע לשיפור וחיזוק הקשר.

בהצלחה

מני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו