ילד מוכה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד מוכה
    סמדר
    03/06/2008

שלום, אני מדריכה ילדים ונראה לי כי אחד מהילדים הוא מוכה, איני יודעת לזהות זאת בוודאות, אבל הוא מאוד מופנם, כמעט לא מוציא מילה, לא מרים את ראשו, לא מביט לעיניים ולא מתקשר עם ביבתו ועם הילדים האחרים, כל תנועה שלו נעשית בחשש ומתוך נוקשות ותכנון, הוא נראה לי מנסה לדעת מה יהיו תוצאות מעשיו כל הזמן, איך כדאי להתקרב אליו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד מוכה

הוספת תגובה

• לסמדר

ד''ר הדס גולדבלט
    03/06/2008

תיאורך את החניך שלך יכול להתאים לתיאור התנהגותו של ילד מוכה, ויכול גם שלא להתאים ולהיות קשור לסיבות אחרות. כך או כך - ראוי להתקרב אליו בהדרגה, לנסות לרכוש את אמונו בהדרגה. להתעניין בשלומו, להציע לו להצטרף לפעילות הקבוצתית וגם לנסות לשוחח אתו לבד. קשה לי לייעץ מעבר לכך - כי כל צעד שתעשי תלוי יהיה בתגובתו של הילד לצעד קודם שלך.
    האם במסגרת ההדרכה שלך את מקבלת או יכולה לקבל הדרכה על עבודתך? אם כן, מומלץ שתתיעצי עם מדריך/כה בכיר/ה או מנוסה בקשר לכך.
    בכל מקרה, "שם המשחק" כאן הוא רכישה הדרגתית וזהירה של אמון של הילד, שלפי תיאורך - זהיר מאוד ואולי אף חשדן ביחס לסביבה ולעולם.
    בהצלחה, ויישר כוח על רגישותך ודאגתך,
    הדס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו