אלימות בסימן שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלימות בסימן שאלה
    אנה
    27/10/2022

מדובר בעניין סבוך ביותר, אני כדודה של ילדה חושדת שהאחיינית שלי סובלת מיד קשה (לא מכוונת) מצד האב, זאת אומרת הוא נוקט באמצעים אלימים לחינוך, לדוגמא מחזיק בכוח , במשך שנים הילדה לא מסוגלת לשבת בכיתה וניכר מאוד שעבר עליה משהו לא טוב, מילדה חייכנית לילדה שלא מחייכת בכלל, יום אחד הלכה ונתנה בוקס לילדה אחרת , לאחר שישבתי איתה ודיברתי היא אמרה שאבא שלה אוהב להרביץ גם כן, והילדה שהרביצה לה לא עשתה לה כלום, אבל אז אמרה שהיא לא אוהבת שמעצבנים אותה ושמעצבנים מרביצים, ואז נפתחה ואמרה שאבא שלה גם אוהב להרביץ, האבא הזה מתעקש שלילדה יש בעיות ניורולוגיות שונות ומתעקש לתת לה ריטלין, האמא לצערי לא מוכנה כנראה להתמודד או לראות את המציאות והם רבים על עקרונות החינוך,אחרי שנים ויתרה והם נותנים לה ריטלין, לדעתי לא בצדק, לדבריו הילדה מיוחדת עם קשיים ולדברי האם יש לה בעיות רגשיות, אני מאוד קשובה ללאחיינית ולכן היא דיברה וסיפרה לי את האמת, אבל להורים היא לא מספרת, השאלה מה עושים במידה כזאת , לא מדובר על שירותי הרווחה לדעתי זה לא ברמה הזאת, הוא בן אדם נחמד סך הכל אבל בחינוך הוא מאמין ביד קשה ומספיק כמה פעמים שהיא עשתה משהו לא בסדר והוא תפס אותה שהיא חוותה מזה טראומה וחושבת שזו הדרך להיות אלימה, מה עושים במקרה כזה? אני לא רוצה שהילדה תנזק עוד ועוד, אין עם מי לדבר, אני לא רוצה לסכסך בין ההורים , איתו אי אפשר לדבר זה כבר על סף גירושין לפי מה שהוא אומר,ואני מבינה קצת בפסיכולוגיה אז אני חושבת שהילדה מפעילה אצלו משהו מהעבר שלו , יש להם עוד ילדים וזה לא אותו דבר, זה מצב רגיש מאוד, אבל אני לא רוצה שהילדה תסבול ויהרסו לה את החיים רק בגלל שהוא לא בריא במאה אחוז כנראה, אודה לעזרה , עם מי ניתן לדבר , תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלימות בסימן שאלה

הוספת תגובה

• שלום לך

ד``ר מני מלכה
    28/10/2022

ראשית, כל הכבוד על דאגתך ועל תשומת הלב שאת מעניקה לסוגיות כה סבובות.
    אכן, במקרים מסוג זה קיים מתח בין הרצון לסייע לילדה ובין החשש שהתערבות של המוסדות עשויה לגרום לנזק.
    מאחר ואת מעורבת ובת משפחה, ויצרת ברית עם הנערה, ייתכן כי כדאי לעודד אותה לפתוח את מצוקתה מול גורם חינוכי כל שהוא, מורה, יועצת בבית הספר. אני כותב זאת מתוך הנחה שבידיהם הכלים לגשת אל הסיפור במקצועיות ובזהירותצ הראויה ואולי אף לגייס את ההורים, שאת מתארת אותם כמיטיבים, לקבל סוג של ליווי והדרכה שנדרשים במקרה זה.

אפשרות אחרת היא לדווח בקו סיוע אנונימי, מבלי לחשוף את פרטייך.

בהצלחה

מני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו