עונשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עונשים
    ניבה
    23/06/2008

שלום, רציתי להתייעץ אתכם, בהתלבטות שלי, בעלי נוקט הרבה פעמים במדיניות עונשים, הוא מעניש באמצעות איסור טלוויזיה, איסור לצאת מהחדר, איסור לצאת מהבית וכדומה, אני לעיתים מאוד לא מרוצה מהעונשים הללו, אך לפני שאני מעירה לו הייתי מעוניינת לדעת מהי דעתכם כמומחים, האם עונש הוא דרך חינוכית או לא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עונשים

הוספת תגובה

• תשובה לניבה

ד''ר הדס גולדבלט
    25/06/2008

שלום ניבה,
    בשאלתך לא פירטת את מי בעלך מעניש - אותך? את ילדיכם? אם מדובר בילדים - בני כמה הם?
    ראשית, אם מדובר בכך שבעלך מעניש אותך - הרי שאין שום הצדקה שגבר יעניש את בת זוגו - הוא לא בעמדה של מחנך כלפי בת הזוג!
    לעתים - ורק לעתים - יש אפשרות והיגיון בעונש כדרך חינוכית כלפי הילדים, אם העונש איננו שרירותי. כלומר, העונש ניתן רק בהקשר למעשה כלשהו שהילד עשה, אין בעונש הפחדה (כמו סגירת הילד בחדר חשוך); השפלה (למשל, לנעול את הילד בשירותים ולומר לו שהוא לא ראוי לצאת משם), ובוודאי אסור שעונש יהיה פיסי - מכות, דחיפות, צביטות וכו'.
    בכל מקרה - עונש לא צריך להיות ממושך וללא גבולות זמן, וגם יש לנקוט בעונשים במידה מבוקרת מאוד ולא על כל מעשה שהילד עושה, כי אין טעם בעונש כדרך שיגרה. הכי טוב לנסות לשוחח עם הילד ולהסביר לו את עמדת ההורים ומה היה פסול בהתנהגותו. רק אם שיחות והסברים אינם מועילים - יש מקום לשקול עונש.
    אם ילד עושה דבר מה אסור, וברצון ההורים למנוע חזרתו על המעשה - ניתן למנוע צפייה בטלביזיה זמן קבוע מראש (תכנית או שתיים שהוא אוהב לצפות בהן), או איסור לצאת לפגוש חברים באחד הערבים - תלוי בגיל הילד ובמעשה שעשה.
    ילדים יפתחו תחושת אחריות למעשיהם דווקא אם לא ייענשו על כל דבר. מי שנענש כל הזמן - עלול לפתח "מיקוד שליטה חיצוני" כלומר, לפעול לפי שיטת השכר והעונש החיצוניים שניתנים ולא על פי שיקולים מוסריים ושליטה פנימית.
    הדס גולדבלט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו