האם להאשים את עצמי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם להאשים את עצמי?
    ורד
    25/06/2008

שלום רב, אני נשואה +2 , נמצאת במעגל האלימות הרבה שנים , יש מצבי רגיעה שיכולים להימשך שנה .... ואז הכל נראה ורוד. כיום בימים אלו שאנו בתקופת רגיעה..... אני מטופלת במרכז לאלימות במשפחה כבר כחודש...העליית מדרגה מצידי היא שאני לא מסוגלת להתקרב לבעלי (כל מגע פיסי כלשהוא: נשיקה חיבוק שלא לדבר על יחסי מין ... שאני לא מקיימת איתו בכלל ). השאלה העיקרית שלי היא כזאת: אני נשואה 6 שנים - תמיד היתה אלימות .... תמיד חזרתי ובסוף גם התקרבתי הפעם זה שונה - אני לא מתקרבת אליו כבר חודשיים גם מהסיבה שמאסתי בו ועוד סיבה שאותה טרם סיפרתי בטיפול : שהכרתי מישהו ואנו בקשר מצוין (מן אהבה טובה ואמיתית) השאלה : האם אני כביכול בוגדת בו ולכן לא בא לי להיות איתו או שבאמת הגעתי לתובנה שדי אין סיכוי לחים בצד קללות , קנאות אובססבית וכו??? אשמח לתשובה... יום טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם להאשים את עצמי?

הוספת תגובה

• על מה להאשים את עצמך? תשובה לורד

ד''ר הדס גולדבלט
    25/06/2008

ורד,
    את קושרת מצב נישואים אומלל שהחלטת לטפל בו באומץ, עם היכרות חדשה והתאהבות בגבר אחר. מן הסיפור שאת מתארת כאן עולה, שאת מתמודדת בימים אלו במספר חזיתות (כן- לא במקרה בחרתי בדימוי "חזית" כאן):
    1) את נמצאת בטיפול ומבררת את אופן התמודדותך בזוגיות הנוכחית שלך כאישה נשואה נפגעת אלימות. חשוב מאוד שתבררי מה הצורך שלך לחזור לזוגיות האלימה בכל פעם. גם אם תיפרדי מבעלך - הרי שהמצב עלול לחזור על עצמו ביחסים זוגיים עתידיים ולכן חשוב שתביני את עצמך בנקודה זו, ללא קשר להמשך או אי המשך הזוגיות הנוכחית.

2) את מתמודדת עם ניתוק פיסי לכל היבטיו מבעלך, ואני מניחה שגם זה מצב מורכב, שכן לבעלך יש בוודאי ציפיות כאלו או אחרות ממך.

3) את בתהליך של התאהבות בגבר אחר, ושואלת אם את בוגדת בבעלך ואם הגעת לתובנה שאין סיכוי לחיים באלימות: ובכן, ללא קשר להתאהבות - אין סיכוי לחיים באלימות! האם את בוגדת? זו שאלה של הגדרה חברתית ואישית. מה שחשוב - האם את מעוניינת לעזוב את בעלך האלים? חשוב ביותר שתשתפי את המטפל/ת במרכז לטיפול באלימות במשפחה בסוגיה זו. אם תחליטי לחזק את הקשר החדש - טוב שזה יהיה מהסיבות הנכונות ולא כתירוץ לעזוב את בעלך. במלים אחרות, חשוב שתבררי אם מדובר בהתאהבות או במעין ניסיון (אפילו לא מודע) לחפש עילה לסיים את הקשר האלים או אפילו לספק לבעלך עילה לכעוס עליך ולהיפרד. אלו אפשרויות שיש בהן מטען רגשי רב, ואם את ביחסים אלימים - את עלולה להיות בסיכון ממשי. לכן חשוב שתשקלי את צעדיך בשיתוף ובליווי המטפל/ת שלך ותפעלי בזהירות ובשיקול דעת.
    כל טוב
    הדס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו