מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוסר סבלנותמוניקה22/07/2008
שלום רב, יש לי שני ילדים קטנים בני 4 ו-6 ולאחורנה אני סובלת מנדודי שינה וחוששת שאני מוציאה את כל העצבים על הילדים, אין לי סבלנות אליהם כמו בעבר, אני פחות קשובה ויותר כועסת, אני חוששת שמא הם נפגעים מהתנהגותי, אך כעת כשהם בחופש בבית, אני ממש בעצבים, מה כדאי לעשות כדי להירגע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למוניקה
ד''ר הדס גולדבלט22/07/2008שלום מוניקה,
את מציינת למעשה שתי בעיות בפנייתך: האחת - את סובלת מנדודי שינה. מה הסיבה לכך? כדאי שתערכי בירור בקשר לזה, אם בפנייה לרופא המשפחה שיכול לתת לך תרופות לשינה, ואם בפנייה לייעוץ נפשי - במידה שנדודי השינה הם על רקע של מתח נפשי. כך או כך, חוסר שינה אכן מזמן חוסר סבלנות כלפי הסביבה, והעובדה שכעת שני ילדייך הצעירים בבית רק מחריפה את המצב לכל הסובבים. לכן חשוב ביותר ואפילו הכי חשוב - שתפתרי בהקדם את סוגיית השינה המעטה.
הבעיה השניה - חוסר הסבלנות שלך כלפי ילדיך. יש להניח, כמובן, שאך שנתך תשתפר ו/או תצליחי גם לנוח בצהרים - כוחותיך וסבלנותך יחזרו אליך, לפחות בחלקם. בינתיים - במי את יכולה להיעזר במהלך היום? לא ציינת אם יש לך בן זוג לחלוק עמו את גידול הילדים. האם יש חברים שהילדים יכולים לבלות אתם במהלך היום מספר שעות? האם יש בני משפחה (סבים, דודים) או שמרטפים בשכר שאת יכולה להיעזר בהם?
מאחר שאינני מכירה אותך וגם לא פירטת מה המשאבים בסביבה, שיכולים לסייע לך במהלך היום בטיפול בילדים, קשה לכוון אותך ליותר מזה. חשוב גם שתמצאי דרכים להרגיע את עצמך ולא "להוציא את כל העצבים" כדבריך על הילדים. יש מי שנרגע באמצעות פעילות ספורטיבית - הליכה, התעמלות, יוגה... יש מי שנרגע באמצעות משפטי "דיבור עצמי" - לומר לעצמך בכל פעם שאת חשה שעצביך נמתחים - "זו אני שעייפה ועצבנית כאן, הילדים לא אשמים..." מותר גם לומר להם שאת עייפה ולא חשה בטוב, ולבקש שיניחו לך לנוח מעט...
יש גם דרך נוספת - לפנות לייעוץ פסיכולוגי - אפילו לפגישות בודדות - לברר את מצבך האישי ומצבך מול ילדייך.
ואם קורה שהתפרצת עליהם - חשוב להתנצל בפניהם לאחר מכן ולהסביר שהיית עייפה, ולא הגיע להם יחס מעין זה מצידך.
בהצלחה ו- לילה טוב ורגוע... וימים רגועים גם כן,
הדס גולדבלט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)