עזרה בבקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בבקשה
    ספיר
    27/07/2008

שלום, אני בת לאב מתעלל נפשית. הוא ואמי מסוכסכים, אין ביניהם תקשורת כלל, אין אמון ואין כבוד (יותר מצד האב). אבי נוהג לקלל את אמי, לגעור בה, להשפילה, להרוס דברים בבית מתוך כעס ולאיים עליה ברצח. אמי מאוד רוצה לעזוב אותו, אך חוששת מהעול הכספי שיפול עליה, שכן אינה עובדת ומתקשה למצוא עבודה ומהחשש לפגוע בי (15) ובאחי הקטן (13) (וגם היא אינה בריאה -מחלת עיניים שמגבילה אותה מאוד, בעייה במערכת הנשימה שמעמידה אותה בסכנה יומיומית..). אמש היה ריב סוער בינה ובין אבי, שם הוא אמר במפורש שהוא מתכוון לגרום לה לעזוב את הבית ולהרוג אותה "בדרך החוק"- "אני אהרוג אותך בצורה כזו שלא יהיו לך ראיות." ואכן, בזמן האחרון אמי נקלעה למצבים שסכנו אותה ואת בריאותה, שידוע שאבי אחראי להם אך לא ניתן ממש להוכיח זאת (השתלת בקבוק מיץ מלא בדלק בין בקבוקי מיץ אחרים ללא תווית אזהרה, פחיות צבע שמונחות על אדן החלון ממש מעל המקום בו היא תולה כביסה ועוד...). אמי החליטה לטלפן למשטרה, שני ההורים מסרו עדות והאב קיבל צו הרחקה ל14 יום מהבית, אך החשש הוא שיפסיק לשלם חשבונות, שינתק את חשבון הטלפון, האינטרנט ובכך יבודד אותנו מהסביבה, מה גם שאת האוטו הוא השאיר אצלו. נדמה כאילו המשטרה והרווחה לא יכולים לעשות מאומה כל עוד אין פגיעה פיזית באחד מיושבי הבית, ואף על פי שאמי התלוננה בעבר על שדחף אותה לא נראה שזה עוזר. אני ממש מבקשת פירוט של דברים ממשיים שניתן לעשות במצב כזה שיוכלו לעזור ולא להשתמש במילים כלליות של "התייעצות עם הרווחה, פנייה לנעמת.." כי כל הניסיונות הללו כבר כשלו. חשוב לי לציין שהתנהגותו האלימה של אבי מופנית גם כלפי וכלפי אחי, הוא מנצל את הכוח והשליטה שיש לו כדי לכפות עלינו את רצונו, פה ושם הוא מסנן לעברנו קללה או שתיים והמצב משפיע בצורה מאוד ניכרת על מצבנו הנפשי- שנה שעברה הגעתי למצב של ייאוש ותסכול עמוק ופגעתי בעצמי פיזית, ישנן תנודות קיצוניות בהתנהגותו ומצב רוחו של אחי והוא מדרדר בלימודים... אני מאוד מודה לכל מי שיוכל לעזור =] ספיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• ממש כאב לי לקרוא את הודעתך

שני
    30/07/2008

אין לא אלא לאחל לך שהמצב יסתדר בהקדם. פשוט נורא ואיום לחיות ככה. במיוחד כאב לי הלב על אמא שלך . הלוואי ואלוהים יעזור לה.כל הכבוד לך שאכפת לך ואת שומרת עליה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ספיר

מלדה שלהב
    31/07/2008

היה לי פשוט עצוב לקרוא ולחשוב שאת חייה במציאות כזאת- את רק בת 15, עוברת חוויות כל כך קשות וגם לוקחת על עצמך אחריות כל כך כבדה על המשפחה שלכם. הקריאה שלך לעזרה כל כך נגעה לליבי! אני מבינה שאת כבר למודת ניסיון ולא מאמינה שגורמי רווחה או אחרים יכולים לסייע במשהו.אולי לא יהיה לך קל לשמוע,אבל, עם כל הקשיים שיש לאמא, היא צריכה לקחת אחריות על החיים שלה ושלכם. היא קודם כל זקוקה לעזרה. ברוב היישובים בארץ יש מרכזים המתמחים בטיפול באלימות במשפחה. אמא צריכה לפנות למרכז כזה כדי לקבל סיוע - להתחזק, לברר לעצמה איך היא רוצה לחיות את החיים שלה, לברר לעצמה מה יכול לסייע לה ולעשות גם צעדיים מעשיים, כל אלה בליווי, עזרה והכוונה של אנשי מקצוע. מרכזים אלה גם מסעיים לילדים ונוער חשופים לאלימות במשפחה.בקו החירום לאלימות במשפחה 1-800-220-000 אפשר לקבל את מספר הטלפון של המרכז הקרוב לבית שלכם. אם אמא לא תעשה צעדים מעשיים כדי לנסות להחלץ ממעגל האלימות שאתם נתונים בו, אני מציעה לך לא להשאר לבד, לפנות ליועצת בית הספר/מורה שאת מרגישה יותר קרובה אליה/בן/ת משפחה שאת נותנת בו/ה אמון, לשתף במה שקורה בבית ולבקש עזרה. זה משא כבד מידי לנערה בגילך לשאת אותה לבדה! מלדה שלהב, מנהלת קו חירום ארצי לאלימות במשפחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבר ניסינו הכל

ספיר
    31/07/2008

את כל מה שיעצת לעשות=] אבל נראה שהעזרה של הגורמים האלו היא מאוד מעטה=/ אימא שלי עושה כל שביכולתה כדי לחלץ אותנו מהמצב הזה, ואני כבר דאגתי ליידע את המורה והיועצת בבית הספר... בנוגע לענין המשפחה המורחבת, משפחתו של אבי כולה נגדנו אז אין עם מי לדבר. המשפחה של אמי, כמו רבים אחרים, מכירים את אבי כאדם אדיב ונחמד ולא מסוגלים להאמין למה שאנחנו מתארים.. בנוסף אין באפשרותם לתמוך בנו מספיק =/ אבא שלי מורחק מהבית, ניתק כל קשר איתנו ומונע מאיתנו כספים והסעה. אמא שלי נמנעת מעזרה של משפחה כדי להמחיש לרווחה ולבית המשפט עד כמה אנו תלויים בו וכדי לא ליצור מצב שבו יתחילו להסתמך על עזרתם של אחרים.. לפני כמה ימים מסרתי את העדות שלי במשטרה והשוטר אמר שיזמנו את אבי לתחנה שוב ויכול להיות שבעקבות התלונה שלי אולי יכניסו אותו למעצר... אני לא יודעת מה הולך להיות, אנחנו חושבים ללכת בכיוון של צו הגנה מבית משפט, לפי הערכת השוטר נוכל לקבל צו הגנה של חצי שנה.. אני לא יודעת מה הלאה. תודה לכל מי שהתייחס/יתייחס!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה נוספת לספיר מהדס גולדבלט

ד''ר הדס גולדבלט
    31/07/2008

ספיר,
    אני רואה שכבר ענית, למעשה, על מה שמלדה כתבה לך וכתבתי אני. נשמע, שאכן אתם פועלים בדרכים המקובלות. לצערנו, אין ישועה מהירה במצב מורכב זה ותצטרכו להיאזר בסבלנות ובעקביות עד שיחול שינוי. האם שקלתם גם לפנות לייעוץ משפטי? נראה, שאתם זקוקים גם לסוג עזרה זה.
    חשוב שתמשיכו להיעזר בליווי של עובדים סוציאליים שמתמחים בטיפול באלימות במשפחה. אתם נמצאים היום בנקודה כזאת, שהכל נראה ללא מוצא. אך כאמור, ומבלי שאני יכולה, לצערי, להבטיח שיהיה פתרון מהיר, חשוב שתתמידו בצעדים לקראת השינוי. ונקווה שיימצא פתרון שיבטיח למשפחתך חיים בטוחים ושקטים יותר.
    הדס גולדבלט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לספיר מהדס גולדבלט

ד''ר הדס גולדבלט
    31/07/2008

ספיר,
    מלדה שלהב, מנהלת קו חירום ארצי לאלימות במשפחה, היטיבה לענות לך ולכן לא אוסיף על דבריה אלא אחזק במיוחד את הנקודה - שאמך היא האחראית לחייה - וחשוב שתפנה לטיפול. את מגיבה ונוהגת כמו בת אחראית ואוהבת, שדואגת לגורל בני משפחתה, אך לא את היא שתוכלי להושיע את אמך. ואכן, חשוב גם שאת תפני לייעוץ כפי שכבר הוצע לך, ולא תישארי לבד עם מצוקותיך ודאגותיך.
    כל טוב
    הדס גולדבלט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו