מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה עושים מעכשיו?ציף05/08/2008
שלום ד"ר גיא וד"ר הדס, במהלך חודש דצמבר העלתי כאן בקצרה את מסכת ההתעללויות שעברתי מצד בעלי לעיניהם של הילדים. שם הייתי נחושה להפרד אך מאז הוא הסכם ללכת לייעוץ זוגי וניסינו לעבוד על הקשר. במהלך הייעוץ רבות היו הנפילות מהעליות. אלימותו, המילולית בעיקר, רק הלכו והחמירו. היינו עדים לשינויים קיצוניים במצבי רוחו. צעקות תמיד היו, קללות והשפלות מזעזעות לעיני הילדים. במהלך החודש האחרון החלטתי, טיפול או לא טיפול מגיע לנו משהו יותר טוב. במהלך החודש האחרון הגשתי תביעה בבית משפט לענייני משפחה, עזבתי את הבית ועברתי לעיר הולדתי לבית הוריי באופן זמני עד שמצא דירה. כשהודעתי לילדים על הפרידה הילדה היתה מאושרת (בת 6 שכמה וכמה פעמים רצה אלי לגונן עלי בגופה עקב זעמו של אביה) הבן לא כ"כ הבין (4) ומדי פעם שואל מתי חוזרים הביתה. בסופ"ש האחרון הם היו אצלו כאשר הם חזרו הכל היה בסדר אך לקראת הערב הבן לא הפסיק לבכות בטענה שהוא רוצה לחזור הביתה, למה אני כועסת על אבא ולא חברה שלו ושאני אמא רעה. זה פשוט שבר אותי לגמרי. עשיתי את הצעד הזה בעיקר לטובתם הנפשית אך בכיו קורע הלב הראה לי שנפשו פצועה. האם עשיתי נכון? ברצוני לקחת אותם לפסיכולוג, האם אני חייבת את אישורו של האב? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לציף
ד''ר גיא אנוש05/08/2008ציף שלום שוב,
לעיתים קרובות בתהליך גרושים, אחד או שני הצדדים מנסים להשתמש בילדים כדי להשפיע על ההחלטות והפעולות של הצד השני, בין אם על ידי שמנסים לגרום לעוזב/ת לחזור, או על ידי הסתה של הילדים בהורה השני, וכן הלאה. זה עצוב, לא רצוי, מזיק, ופוגע בילדים, אך היכולת להתמודד עם זה מוגבלת.
לילדים בגיל 4 לעיתים קשה להבין פרידה של המבוגרים, במיוחד אם האבא מסית אותם לתבוע ממך לחזור. עם זאת, המחקר מראה שככל שגיל הילדים בגרושים נמוך יותר (צעירים יותר) יכולת ההתמודדות שלהם עם הגרושים טובה יותר בסיכומו של דבר. כרגע קשה לילד להבין, והוא יבכה, אך אם תהיי ברורה ונחושה בכך שהחלטת להפרד, מגיע לך חיים טובים יותר, ותבהירי לילד כי אביו ישאר אביו בכל מקרה, והם ימשיכו להיות בקשר, עם הזמן יתרגל לשינוי. ילדים עוברים שינויים כל חייהם, לעיתים השינויים קלים יותר ולעיתים קשים יותר, אך יכולתם להסתגל גבוהה בסך הכל.
את בהחלט יכולה לקחת את הילדים לטיפול פסיכולוגי, ולפי מה שאת מתארת, זה אף רצוי עבורם. אני לא רואה מדוע שיתנגד לכך אם טובת הילדים לנגד עיניו.
מבחינה חוקית, יתכן שישנו בסיס חוקי שבאמצעותו הוא עלול לנסות למנוע ממך לקחתם לטיפול - אך אם ינסה תמיד תוכלי להשתמש בנסיון זה כדי לתבוע משמורת מלאה על הילדים מתוך טענה (שתהיה מוצדקת) כי הוא ממסה למנוע מהם טיפול שנועד לטובתם, ומשתמש בילדים למען צרכיו הוא, מתוך אי התחשבות בצרכיהם.
בהצלחה וצר שכך התפתחו הדברים,
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרי ברור....
שני06/08/2008ברור שהאבא "מרעיל" את הילד בן ה-4 ומסית אותו נגדך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)