רכושנות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רכושנות
    ציף
    13/08/2008

שלום ד"ר גיא, כפי שהנך יודע אני התחלתי בהליכים, בשלב זה תביעות בבית משפט לענייני משפחה. הוא מכה על חטא וטוען שאת ה"מכה" הוא קיבל והבין את גודל הטעות. אינו מקבל את עמדתי. יוצר קשר עם סביבתי הקרובה (אחים, חברים, שכנים) על מנת שידברו על ליבי ושאתן לו צ'אנס אחרון. כולם מעידים על כך שהוא נשמע מאד משכנע. לכולם הוא אומר, בצורה זו או אחרת, שהוא לא מאמין שאני רוצה לעזוב אותו, כנראה שיש סביבי השפעה רעה, אני לא יודעת מה אני רוצה מחיי, שההחלטה שקיבלתי היא החלטה פזיזה עקב סערה רגשית ובשום פנים ואופן הוא לא ייתן לי גט. התעמתתי איתו ואמרתי לו בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים, זוהי דעתי ואין לי שום כוונה לחזור אליו. הוא לא מוכן לקבל זאת. לא מכבד את דעתי והוא לא מעלה על דעתו חיים בלעדי. האם תגובותיו הן גם סוג של רכושנות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רכושנות

הוספת תגובה

• לציף

ד''ר גיא אנוש
    14/08/2008

שלום ציף,
    קשה מאד לענות באופן מוחלט על שאלתך. יתכן שתגובותיו נובעות מרכושנות, לעיתים קרובות זה אחד המניעים המרכזיים בנסיון לשמור על בת/בן זוג שאינם מעונינים יותר בקשר. יתכן גם שהוא באמת מכה על חטא. יכול להיות גם שהוא בחרדה מההתמודדות עם הבדידות, או חוסר הודאות שבהליכי גרושין, העול הכלכלי הכרוך בכך לשניכם, וכו'.
    אין באפשרותי לדעת מה המניע שלו.
    אבל, הנקודה המרכזית היא לא מה מניע אותו, אלא מה את רוצה?
    אם את משוכנעת וסגורה על עצמך שאת רוצה להפרד, אז לכי על זה ועל תוותרי על עצמך בגלל רחמים על מישהו שפעם אהבת. קשר שמבוסס על רחמים ולא על כבוד ואהבה יגמר רע - לגבי זה אין לי כל ספק.
    מצד שני, אם את חושבת שהיית רוצה בכל זאת לתת סיכוי לקשר - בשביל עצמך, לא בשביל אף אחד אחר (!) [לא הוא, לא משפחה וחברים, אפילו לא בשביל הילדים!] אז זו ההזדמנות שלך.

את זו שצריכה להחליט, והמניעים שלו הם משניים בהקשר הזה, מה שחשוב, זה מה מניע אותך, וחשוב שתבררי עם עצמך מה את רוצה.

בהצלחה,
    גיא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו