מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רכושנותציף13/08/2008
שלום ד"ר גיא, כפי שהנך יודע אני התחלתי בהליכים, בשלב זה תביעות בבית משפט לענייני משפחה. הוא מכה על חטא וטוען שאת ה"מכה" הוא קיבל והבין את גודל הטעות. אינו מקבל את עמדתי. יוצר קשר עם סביבתי הקרובה (אחים, חברים, שכנים) על מנת שידברו על ליבי ושאתן לו צ'אנס אחרון. כולם מעידים על כך שהוא נשמע מאד משכנע. לכולם הוא אומר, בצורה זו או אחרת, שהוא לא מאמין שאני רוצה לעזוב אותו, כנראה שיש סביבי השפעה רעה, אני לא יודעת מה אני רוצה מחיי, שההחלטה שקיבלתי היא החלטה פזיזה עקב סערה רגשית ובשום פנים ואופן הוא לא ייתן לי גט. התעמתתי איתו ואמרתי לו בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים, זוהי דעתי ואין לי שום כוונה לחזור אליו. הוא לא מוכן לקבל זאת. לא מכבד את דעתי והוא לא מעלה על דעתו חיים בלעדי. האם תגובותיו הן גם סוג של רכושנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לציף
ד''ר גיא אנוש14/08/2008שלום ציף,
קשה מאד לענות באופן מוחלט על שאלתך. יתכן שתגובותיו נובעות מרכושנות, לעיתים קרובות זה אחד המניעים המרכזיים בנסיון לשמור על בת/בן זוג שאינם מעונינים יותר בקשר. יתכן גם שהוא באמת מכה על חטא. יכול להיות גם שהוא בחרדה מההתמודדות עם הבדידות, או חוסר הודאות שבהליכי גרושין, העול הכלכלי הכרוך בכך לשניכם, וכו'.
אין באפשרותי לדעת מה המניע שלו.
אבל, הנקודה המרכזית היא לא מה מניע אותו, אלא מה את רוצה?
אם את משוכנעת וסגורה על עצמך שאת רוצה להפרד, אז לכי על זה ועל תוותרי על עצמך בגלל רחמים על מישהו שפעם אהבת. קשר שמבוסס על רחמים ולא על כבוד ואהבה יגמר רע - לגבי זה אין לי כל ספק.
מצד שני, אם את חושבת שהיית רוצה בכל זאת לתת סיכוי לקשר - בשביל עצמך, לא בשביל אף אחד אחר (!) [לא הוא, לא משפחה וחברים, אפילו לא בשביל הילדים!] אז זו ההזדמנות שלך.
את זו שצריכה להחליט, והמניעים שלו הם משניים בהקשר הזה, מה שחשוב, זה מה מניע אותך, וחשוב שתבררי עם עצמך מה את רוצה.
בהצלחה,
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)