עזרה דחופה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה דחופה
    פולינה
    27/08/2008

שלום, אני בת 24 ואני נמצאת במערכת יחסים עם בן זוגי כבר 4 שנים, אנו גרים יחד כבר שנתיים ועומדים להתחתן. בן זוגי בא ממשפחה גרושה. מסיפורים רבים ששמעתי מאמא שלו אביו היה איש אלים. לא מדובר באלימות פיזית קשה. אך הוא היה משליט טרור בבית. מעולם לא הרביץ לילדים (יותר ממכה בטוסיק שגם אני קיבלתי בילדותי) אך היה נוהג באלימות נפשית. הוא כן היה מרים יד על אשתו-סטירה, דחיפה וכד' והיא חיה בשנים האחרונות של הנישואים שלהם בפחד. תמיד ידעתי מאיזה בית הוא הגיע וגם הוא היה מספר לי על אביו והתנהגותו ואני חייבת להודות שהנושא תמיד היה אצלי בראש כנורת אזהרה, הרי תמיד שומעים שמבתים אלימים יוצאים ילדים אלימים. גם היום, אחרי שפגשתי את אביו מדובר באדם אנטי חברתי ולא נעים לסביבה.. בן זוגי ואביו נמצאים בקשר רופף מאוד, והוריו התגרשו כאשר היה בצבא. אני והוא רבים לעיתים קרובות והרבה פעמים גם אני מוציאה אותו מדעתו ואף נוהגת באלימות. יש לי התפרצויות זעם בהן אני נוהגת לתת לו מכה בחזה או משהו בסגנון. אך אתמול חוויתי חוויה חדשה שהבהילה אותי. רבנו על עניין קטן והוא קיבל התקף זעם, התחיל לזרוק כסאות (לא עלי!) וכשהערתי לו על התנהגותו המפתיעה הוא התקרב אלי, נכנס לי לתוך הפרצוף, ודחף אותי כמה פעמים עם החזה שלו ואף איים עלי שאתרחק ממנו כי הוא עלול להתפוצץ. ניבהלתי נורא והלכתי לכמה שעות מהבית. כשחזרתי אמרתי לו שהוא מזכיר לי את ההתנהגות של אביו כלפי אמו וראיתי שהמילים פגעו בו כמו סכין בלב. אני חייבת לציין שלא מדובר בבן זוג קנאי בדר"כ, או כזה שבודק איפה אני נמצאת בכל רגע ודקה ודברים כיוצא בזה. אך אין מדובר בהתפרצות זעם ראשונה, שנראה כאילו הוא אינו שולט בעצמו. החשש שלי הוא שאיני רוצה להתחתן ולחיות עם גבר שיום אחד יכול להפוך לגבר אלים יותר. אני מפחדת יותר לאור ההיסטוריה המשפחתית שלו. מה עלי לעשות? האם עלי לפרק את הזוגיות? כי האמת זו הייתה המחשבה הראשונה שלי. אנא עזרו לי!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה

הוספת תגובה

• לפולינה

ד''ר הדס גולדבלט
    30/08/2008

פולינה,
    טוב שאת פונה וטוב שאת ערנית למתרחש במערכת היחסים הזוגית שלך. אף ללא קשר להיסטוריה האישית של בן זוגך - אתם נמצאים בבעיה אמיתית בעניין ביטוי כעסים ותסכולים. גם את, לדבריך, נוהגת באלימות, וגם הוא. חשוב מאוד שתיפנו בהקדם האפשרי לייעוץ זוגי, ויפה שעה אחת קודם! ובוודאי לפני מועד נישואיכם.

אין סיבה לפרק מייד את מערכת היחסים הזוגית, אולם דחוף ביותר לברר את אופן התקשורת ביניכם כשאחד מכם או שניכם מתוסכלים, ממורמרים או כועסים האחד על השניה וההיפך.

בהצלחה,
    הדס גולדבלט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו