מה לעשות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה לעשות?
    לימור
    17/09/2008

כבר לא יודעת מה לעשות הכל מבלבל.. תמיד חשבתי שהחיים הם שחור ולבן במיוחד אחרי הפגיעה הראשונה.. אבל כרגיל אני לא לומדת מטעויות... תמימה שמזמינה פגיעות... ועכשיו.. אחרי שיצאתי משם והעולם מחזיר לי חיוך הוא סוחף אותי בחזרה.. הוא יכול להשתנות? האדם שהרס לי את החיים? אחרי שנתיים של רגשות אשמה שלא הערכתי את עצמי, של ניתוק מכל מה שלא קשור אליו.. של אלימות מילולית... אחרי שאספתי את עצמי והתחלתי לאחות את הפצעים. והוא לא נותן לי ללכת הוא מבטיח שהכל ישתנה שהוא היה מניאק וטיפש, שהוא לא העריך אותי, שאם אני יחזור אליו הכל יהיה טוב ונתגבר ביחד.. הלוואי שיכולתי לקחת את הסיכון.. לא מסוגלת להפגע יותר.. אני כבר על סף התמוטטות.. אני יודעת שאם אני יחזור מעגל הקסמים של הפגיעות והסליחות יחזור אבל הלב אוהב אותו ולא מסוגל להתנתק. הלוואי שהכל היה פשוט, שהוא היה עוזב אותי במנוחה ונותן לי להתרחק..הוא יכול להשתנות? אני מאמינה לו שהוא רוצה... תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות?

הוספת תגובה

• לכי מימנו אם הוא עושה לך רע לכי

(;
    17/09/2008

למישהו אחר ותיתנתקי מימנו!! על תוותרי לעצמך!.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ללימור

ד''ר הדס גולדבלט
    19/09/2008

לימור,
    כפי שאת כותבת - הלוואי שהיית יכולה להיות בטוחה שדבריו של בן זוגך לשעבר יעמדו במבחן המציאות. תיאורך מזכיר מאוד אלפי עדויות של נשים נפגעות אלימות, שחזרו או חוזרות פעם אחר פעם לבני זוגן האלימים שהתחרטו, הביאו מתנות מפתות ויקרות ערך, ביימו ירח דבש חוזר - ו--- תוך זמן קצר, לאחר החזרה לזוגיות משותפת, האלימות התחדשה וביתר שאת!!

ייתכן שבן זוגך מאמין שהשתנה. כלומר - הוא איננו מרמה אותך באמונה שלו לגבי עצמו. הריחוק, הפרידה ממך, מבליטים אצלו את תכונותיך הטובות, והוא שוכח מה היו הנקודות שהיו מרתיחות אותו בזמנו וגרמו לו להתעלל בך. אולם - האם עבר תהליך כלשהו, בו בירר את המקור לאלימותו? מה גרם לו להתפרץ בעבר? האם למד להתמודד באופן שונה עם קונפליקטים?
    אני מבינה מדבריך, שאת - לעומת זאת - עברת תהליך משמעותי של התחזקות בהערכה העצמית. האם את רוצה לוותר על כל זה? הוא אומר לך שתתגברו ביחד אם תחזרי אליו. במלים אחרות, מייד עם המריבה הראשונה הוא עלול להטיל עליך את כל האשמה. הרי אתם צריכים לעבור זאת "ביחד". לעתים אנשים מתבלבלים, והביחד - מיוחס רק לבת הזוג...
    במלים אחרות: אם בן זוגך לא עבר שום תהליך טיפולי של התמודדות עם אלימות, כעסים וניהול עימותים באופן מכבד - עם כל כוונותיו ורצונו הטוב - אינני חושבת שיוכל לקיים את הבטחתו שהכל יהיה אחרת.
    הלב שלך אוהב, ובן זוגך לשעבר יודע, מן הסתם, לגעת בנקודות הרגישות שלך, שמעוררות את זכרון האהבה... את מי את בעצם אוהבת? הרי אינך יכולה לאהוב רק את החלקים הלא אלימים שבו. זו עסקת חבילה מסוכנת!
    האפשרות שתחזרו לחיות כזוג מותנית בכך, שתפנו ביחד לייעוץ זוגי, בנוסף לטיפול שעליו לעבור לבדו, ותבררו ביניכם הסכמות, נקודות של משיכה זה לזו, חילוקי דעות, וכיצד פותרים עימותים בכבוד הדדי.
    בברכה
    הדס גודלבלט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תלמדי להכות חזרה

כ
    20/09/2008

שילמד שאת לא שק חבטות שלו כל פעם שהוא מכה תכי אותו רק חזק יותר!,עשי כושר תיתאמני באגרוף ואולי תלכי לקורס כל שהוא אבל הכי חשוב שאל תיתני לאף אחד להכות אותך ותמיד תכי חזרה! בין אם זה בן זוג או לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו