מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהרוני05/10/2008
שלום רב, אני בן 15 ויש לי שאלה, כל שנה בתקופת החגים, בעת ארוחות החג, ההורים שלי מתחילים להתווכח ולריב. זה מאוד מפריע לי, מבייש אותי ליד האורחים, והורס את החג. ברצוני לדעת מדוע דווקא בחגים זוגות מתחילים לריב. הרי זוהי דווקא תקופה כיפית, לא? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרוני
ד''ר הדס גולדבלט05/10/2008שלום רוני,
אכן חגים נחשבים במובן מסוים לכיף, אולם במשפחות רבות זו דווקא תקופה של "סיר לחץ" - בעוד שבמהלך השנה ניפגשים בערב וקצת בבוקר - בחגים נמצאים ביחד מספר ימים. יש בני זוג שהשהייה הזו מלחיצה אותם כי קשיים שונים צפים ומתעוררים כשנמצאים ביחד ולא יכולים למצוא מפלט בעבודה או מחוץ לבית.
במשפחות רבות הנושא של המשפחה המורחבת הוא גורם למתח - עם מי לחגוג ועם מי לא לחגוג? יש מתחים בין גיסים, בין כלות וחתנים לבין החותנים והחמיות...
חגים הם גם מקור להוצאה כספית גדולה - בגדים, מזון ומתנות -ומי שמצויים במצב כלכלי דחוק עלולים להיות במתח מסיבה זו.
אין לי מושג מה מאפיין את משפחתך ואת מערכת היחסים בין הוריך, ומה הרקע למתחים ולמריבות ביניהם דווקא סביב שולחן החג. נתתי לעיל מספר הסברים אפשריים, גם אם לא בהכרח מתאימים למשפחתך - כי כאמור, אין די מידע על אודותיה.
מה שברור, אין סיבה שאתה תיקח תפקיד ותתפשר או תתווך בין הוריך במריבותיהם (גם אינך מציין שעשית זאת ו טוב שכך). מותר לך, עם זאת, לומר להם לאחר אירוע מעין זה או לפני בוא האורחים, כי אתה חש נבוך ומבוייש כשהם רבים כך בנוכחות האורחים ובנוכחותך, ומבקש שינהלו את ענייניהם בפרטיות, במקום ובזמן אחר.
שנה טובה ונעימה לך ולמשפחתך,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)