הסיפור שלי... בקטנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסיפור שלי... בקטנה
    סוזי בן דלל
    06/10/2008

אבא שלי הרביץ לי מכות רצח בילדותי. הוא השתמש גם באלימות מילולית קשה לא פחות (כמה שאני טיפשה ואפסית, חבל שבאתי לעולם, וכו'). כיום אני אדם מבוגר. אני גרה עם אבי, שכבר זקן וחלש, כך שהדברים שקרו בילדותי אינם רלוונטיים עוד (מלבד האלימות המילולית שחוזרת בהתקפים). אך למרות המשך חיי לאחר כל הזוועות והאלימות שחוויתי בילדותי, נשארו לי צלקות עד היום: אף פעם לא היה לי קשר ארוך עם גבר, אני מפחדת ממחוייבות, אני חייבת להוכיח לכולם שאני טובה, אם אני נכשלת במשהו- אני הרוסה, לא מכניסה חברים לביתי, בזמן משברים אני רוצה למות, וכו'. קשה לי עם המועקה הזו שאני נושאת מעליי, ורציתי לדעת אם יש משהו מהיר שאני יכולה לעשות בנידון..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הסיפור שלי... בקטנה

הוספת תגובה

• לסוזי

ד''ר הדס גולדבלט
    06/10/2008

סוזי,
    את מתארת כאן סיפור חיים, שאת חווה אותו כמקור לקשייך ביחסים בין-אישיים בהווה. יש משהו כדאי שתעשי בהקדם, אם כי אינני יכולה להבטיח פתרון מהיר - אם לזה התכוונת: פני לייעוץ פסיכולוגי. יש שיטות שונות של טיפול, קצרות וארוכות טווח - תלוי מה הצורך שלך ולכמה זמן תזדקקי על מנת להתחזק, לברר סוגיות משמעותיות ולשנות אורח חיים.
    יש להניח, שלאלימות שחווית בילדותך יש השלכות גם על אופן התנהלותך היום. אך לא בהכרח זה מקור כל קשייך, ובנוסף - למרות קשייך בילדות, את יכולה היום לגלות בתוכך כוחות להתמודדות!

בנוסף לכך, אם יש לך יכולת כלכלית, כדאי שתצאי מבית אביך ותגורי לבדך. אמנם אינך מציינת את גילך, אך מסיפורך ניתן להבין, שאת אישה בוגרת, שיכולה לנהל אורח חיים עצמאי. זה לכשעצמו עשוי להועיל מאוד לתחושת החוזק, העצמאות ובהמשך - ליכולתך לבסס קשרים בין אישיים טובים.

בהצלחה,
    הדס גולדבלט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו