שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    איתמר
    15/10/2008

שלום רב, אני בן 13 וההורים שלי רבים בערך פעם בשבועיים עם קללות וכל מיני. האם פעם בשבועיים זה נחשב סביר? מה אני יכול לעשות כדי לגרום להם להפסיק לריב? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לאיתמר

ד''ר הדס גולדבלט
    15/10/2008

שלום איתמר,
    הפרטים שאתה מוסר על אודות המריבות של הוריך אינם מספיקים. לא ברור מהו תוכן הקללות (שמות גנאי? איומים?) וכן מה כוונתך ב"כל מיני". זה יכול להיות עוד קללות או אפילו אלימות פיסית או אלימות כלפי חפצים...
    מה שלא יהיה - מותר וטבעי שיש אי הסכמות וויכוחים בין בני זוג. השאלה, איך הם מנהלים ויכוחים אלו ובנוכחות מי. ויכוחים ואי הסכמות יש לנהל בכבוד, מבלי לקלל, להעליב ולהשפיל או לפגוע בכבוד הצד השני. קללות אינן רצויות ואם נכללים בהן גם איומים - על אחת כמה וכמה.
    כך, לא משנה אם המריבות הן פעם ביומיים, פעם בשבועיים או פעם בחודשיים - אף מריבה שיש בה קללות ועלבונות איננה רצויה, ואם מדובר גם באלימות מסוג אחר - הדבר פסול לחלוטין.

כמו-כן, מאוד לא רצוי לנהל מריבות ליד הילדים. מותר לילדים לדעת, כאמור, שההורים לא מסכימים ביניהם על נושאים מסוימים, אך אין סיבה שאתה תהיה נוכח במריבות, ובמיוחד אם הן כוללות אלימות מכל סוג שהוא. מחקרים וניסיון טיפולי מראים, שילדים ניזוקים מעצם הנוכחות והחשיפה למריבות אלימות של ההורים - גם אם הילדים אינם מוכים בעצמם!

מה אתה יכול לעשות? מותר לך לומר להוריך שאתה סובל מן המריבות הללו ונראה לך שגם הם סובלים, ולהציע להם לפנות לייעוץ זוגי, כיצד לנהל את ויכוחיהם בדרך מכובדת מבלי לערב את הילדים בכך (עצם נוכחותך היא סוג של מעורבות!).. מעבר לכך, אין זה תפקידך לקחת אחריות על המצב בין ההורים ולהתערב במתרחש. אתה יכול להחליט אם לדבר עם אחד ההורים או עם כל אחד מהם לחוד, או עם שני ההורים ביחד. עשה זאת באופן שבו תרגיש נוח ובטוח. חשוב כאמור, שתדגיש את חוסר הנוחות והסבל הנגרם לך ו/או לאחיך. אתה לא צריך להתערב בנושאי המריבה ובמה שקורה בין ההורים!!!

בהצלחה ובברכת שנה שקטה ובטוחה,
    הדס גולדבלט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו