צריכה עזרה \דחוףףףףףףףףףף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריכה עזרה \דחוףףףףףףףףףף
    אני
    16/10/2008

שלום!!! יש לי אחות בת 31 נשואה + 3 בשנה האחרונה היא עוברת התעללות מצד בעלה התעללות קשה מאוד ("מי שראה את אסרט "לישון עם האויב "אז זה אותו הדבר) הוא מתקשר אליה כל היום לעבודה ומקלל אותה קללות קשות ביותר. אומר לה לעזוב עכשיו את העבודה אם לא הוא יבוא לשם וירביץ לה ליד כולם. כשהוא בא הבייתה הוא מקלל ליד הילדים אומר להם שהוא שונא אותם. ושהוא רוצה שהם ימותו. הוא מאיים עליה שאם היא תשתף משהו בזה הוא ירצח אותה. ואם היא תתלונן במשטרה אז יעצרו אותו וכשהוא ישתחרר הוא יבוא לרצוח אותה. אנחנו מכירים אותו ויודעים שהוא מסוגל לעשות זאת ןלכן איננו יודעים מה לעשות. אחותי כבר שוקלת 43 ק"ג והיא בדיכאון נוראי וחיה ממש בפחד. אני יש לי אחות אחת ואינני יודעת אייך לעזור לה. הוא אפילו קנה להם בית שיהיה רחוק מאיתנו ושאיין שם הרבה שכנים כדיי שהוא יוכל להתעלל בה שוב ושוב ושהיא לא תוכל ללכת לאף מקום. אני באמת חסרת אונים ואני אשמח אם משהו יכוון אותי מה לעשות כדיי לעזור לה. אני רואה שאני הולכת ומאבדת אותה ואני חוששת נורא לשלומה ולשלום האחיינים שלי. תעזרו לי !!!!!!!!! בבקשה. תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אל הצריכה עזרה בדחיפות

ד''ר הדס גולדבלט
    19/10/2008

את מתארת מצב קשה מאוד. את חשה שאת זו שתושיע את אחותך אך למרבה הצער, אינך יכולה להושיע אותה, אלא רק לכוון אותה לפנייה לעזרה. מדבריך לא ברור אם אחותיך פנתה בעבר לעזרה. היא זקוקה לעזרה זו בדחיפות. אני מציעה לך לפנות למרכז לטיפול ולמניעת אלימות במשפחה הקרוב למקום מגוריך ולבקש להתיעץ שם אם איש/אשת מקצוע. תמסרי את הפרטים המדויקים לגבי אחותך ותקבלי הכוונה, מה ניתן לעשות וכיצד ניתן לסייע לה. אולם מי שיכולה לעשות את הצעדים המשמעותיים כמו תלונה במשטרה או עזיבת הבית או פנייה לעזרה אחרת - היא אחותך. היא אדם בוגר ואף אחד לא יכול לעשות צעדים אלו במקומה.
    אם אנשי המקצוע יתרשמו שאחייניך הקטינים מצויים בסכנה בעקבות התעללות האב (גם אם איננו מכה אותם ישירות) - הם יוכלו להתערב ישירות לטובת הילדים במשפחה.

דאגתך חשובה - גשי בהקדם לאיש מקצוע מתאים!
    בהצלחה
    הדס גולדבלט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אייך אני מבררת היכן יש מקום קרוב

אני
    22/10/2008

למקום מגורנו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי לא כדאי להתערב

אלמוני
    01/11/2008

את מתארת סיטואציה ששמעת עליה מאחותך. מציע שתנסי בדרך כלשהי להבין את המצב לאשורו. אולי מהאב עצמו או ממשפחתו או מהקרובים אליו. אם מדובר בבעל שהוא אדם נורמטיבי מהיישוב, קשה לי להאמין שהסיטואציה חד צדדית. לא בטוח שהתערבות והפעלת סנקציות חד צדדיות תועיל בהווה ובעתיד, בטרם ביררת כאמור את המצב לאשורו. ייתכן שפעולה כזו תפגע גם בזוגיות שלך ותגרום למתחים נוספים. אם אינך יכולה לברר זאת, מומלץ שלא תתערבי. אחותך היא שצריכה לנקוט את המהלכים ולקבל אחריות עליהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו