חזרה לבעל לאחר צו הרחקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חזרה לבעל לאחר צו הרחקה
    נורא
    29/10/2008

אני נשואה 13 שנה יש לי 3 ילדים. לפני שבועיים בעלי היה "שיכור" ורבנו ביחד ובסוף נתן לי מכות בפנים פעם ראשונה מאז שהתחתנו לבעלי אין עבר פלילי. פייסנו את המריבה וחזרנו "לשגרה" . לאחר 3 ימים נודע המקרה למשפחתי ולחצו עליי להתלונן על בעלי. האח שלי צלם את סימני המכות ומסר התמונות למשטרה. דבר זה גרם "להחמרת" מצב בעלי. למרות שהיגשתי בקשה לביטול התלונה אבל המשטרה הגישה כתב אישום ובית המשפט נתן מעצר בית לתקופה של 4 חודשים. ברצוני לברר אני ובעלי מעוניינים לחזור אחד לשני ולא רוצה שירחיקו אותו מהבית. מה ניתן לעשות ? מרגישה שהמדינה דורשת ממני "להתגרש" מבעלי או שהמדינה " מוסיפה" עוד נטל ליחסים בין בני הזוג. אני זקוקה לעזרתכם בהקדם. תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לבעל לאחר צו הרחקה

הוספת תגובה

• פתרון אפשרי

אלמוני
    01/11/2008

דבר ראשון חשוב להבין האם הגשת תלונה במשטרה. אם כן באיזו תחנה? האם מסרת עדות במשטרה האם בעלך מסר עדות במשטרה והודה. אם התשובות לכל אלה שליליות הרי שבעלך נתון במעצר לחינם. בכל מקרה פני לעו"ד טוב. עלות טיפול בתיק כזה -כ-10-15 אלף ש"ח אח"כ צריך גם לחשוב מדוע הגיע המצב של אלימות. אם מצב זה יחזור, סביר להניח שהמצב בפעם הבאה יהיה חמור הרבה יותר (במיוחד של הבעל)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ל-נורא

ד''ר הדס גולדבלט
    05/11/2008

המדינה איננה מענשיה אותך וגם לא מנסה להכריח אותך להתגרש. את מתארת הליך נכון של התערבות של המוסדות המטפלים (משטרה ובית משפט). הליך זה נועד להגן עליך!
    אם את ובעלך מעוניינים לחזור אחד אל השניה, אני ממליצה לכם לפנות לייעוץ ביחידה לטיפול באלימות הקרובה למקום מגוריכם. זה צריך להיות תנאי להמשך החיים המשותפים! בתהליך ייעוץ כזה בעלך אמור ללמוד כיצד לא להתנהג באלימות ואת תוכלי לברר עם עצמך ובהמשך גם אתו, כיצד את רוצה לקיים את המשך חייך הזוגיים באופן בטוח וללא איום של אלימות.
    ייתכן גם שבעלך סובל מבעיית שתיה ועליו לטפל גם בכך. למרות שזו "רק" הפעם הראשונה שבעלך היכה אותך - אין זה משנה את העובדה שכיום בעלך גבר אלים. אי אפשר לחזור לשיגרה הקודמת לאחר אירוע כזה! חשוב, כאמור, לפנות גם לייעוץ.
    נראה לי שמשפחתך יעצה לך עצה טובה להתלונן במשטרה. אפשר, שבעלך נרתע כעת מהתנהגות אלימה עקב התלונה במשטרה.

כל טוב,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לבעל לאחר - צו מעצר בית - המשך

נורא
    15/11/2008

שלום ד"ר הדס. תודה על תשובתך,בהמשך למיל הקודם את לא שמת לב שבית המשפט נתן לבעלי צו מעצר בית ל-4 חודשים. בזמן הזה הוא לא יכול ליצור קשר איתי. אני מפחדת שבית המשפט יעניש אותו במעצר בפועל. אני לא רוצה את זה. אני רוצה לחזור לחיות עם בעלי הוא אמר שיפנה לטיפול בזוגיות וגמילה "משתייה" אבל אני לא רוצה שבית המשפט יעניש אותו ו"יהרוס" את המשפחה שלנו. מה עליי לעשות? למי לפנות? אנחנו מחכים לקצינת משטרה לבדוק הנושא וטרם לא יצרה קשר. עבר חודש מאז התלונה ונשארו 3 חודשים. אני לא רוצה לחכות עד לבית המשפט. אני רוצה לחזור לבעלי אני לא רוצה לגרום "נזק" ל3 הילדים שלי. תקווני אותי בבקשה מה לעשות? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לבעל לאחר - צו מעצר בית - המשך

נורא
    15/11/2008

שלום ד"ר הדס. תודה על תשובתך,בהמשך למיל הקודם את לא שמת לב שבית המשפט נתן לבעלי צו מעצר בית ל-4 חודשים. בזמן הזה הוא לא יכול ליצור קשר איתי. אני מפחדת שבית המשפט יעניש אותו במעצר בפועל. אני לא רוצה את זה. אני רוצה לחזור לחיות עם בעלי הוא אמר שיפנה לטיפול בזוגיות וגמילה "משתייה" אבל אני לא רוצה שבית המשפט יעניש אותו ו"יהרוס" את המשפחה שלנו. מה עליי לעשות? למי לפנות? אנחנו מחכים לקצינת משטרה לבדוק הנושא וטרם לא יצרה קשר. עבר חודש מאז התלונה ונשארו 3 חודשים. אני לא רוצה לחכות עד לבית המשפט. אני רוצה לחזור לבעלי אני לא רוצה לגרום "נזק" ל3 הילדים שלי. תכווני אותי בבקשה מה לעשות? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לבעל

ד''ר גיא אנוש
    16/11/2008

שלום,
    אחת התופעות הידועות בתחום האלימות במשפחה הוא "ירח הדבש" שבא לאחר ההתפייסות. לאחר המכות,ף באה ההתחרטות של הבעל, ולאחר מכן ההתפייסות, ואז ירח הדבש בו נראה שהכל נהדר וחוזר על מקומו, ונראה כאילו לא יתכן ששוב תהיה אלימות, אבל אז לאחר זמן - לעיתים חודשים או אפילו שנה שנתיים - שוב התפרצות ואלימות וחוזר חלילה.

כפי שהדס ציינה, צו ההרחקה הוא לטובתך ונועד למנוע המשך התעללות שלו בך. אם את רוצה להיות אתו בקשר בזמן הזה, למעשה אף אחד לא יכול למנוע ממך. הרי המשטרה לא תציב שומרים ליד ביתך - אין להם מספיק כח אדם לכך גם אם היו רוצים.

החשוב הוא, שתפנו לטיפול זוגי ויעוץ לגבי האלימות של בעלך, ורצוי למטפל/ת שמומחה לתחום האלימות במשפחה, כד'י למנוע את המעגל האכזרי הזה של התפייסות, ירח דבש, רגיעה, ואז אלימות חדשה. פשוט לסלוח לו ולהאמין שבזה הכל יפתר, זו אשלייה מסוכנת, לך ולילדייך. מה שאתם צריכים זה לקבל עזרה ודחוף, במיוחד כיון שאת מרגישה שאת רוצה להמשיך בקשר ולבנות אותו טוב יותר. תקופה זו של חרטה, זו תקופה טובה ללמוד לשנות דפוסים קיימים.

לכן, פני ללשכת הרווחה באזורכם, ובקשי מהם להצטרף לתוכנית לטיפול זוגי באלימות במשפחה (הטיפול נעשה בתחילה בנפרד בדרך כלל, ורק לאחר מכן ביחד). ומוב שעה אחת קודם.

ככה גם תמנעי באמת את התפרקות המשפחה והרס הנישואין.

בהצלחה, גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו