שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    נתי
    23/11/2008

אני בטוח שהשכן שלי מרביץ לאישתו - כל יום אני שומע אותם מהחלון. מה עלי לעשות? האם במדינת ישראל יש חוק שקובע כי עלי לדווח למשטרה? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לנתי

ד''ר הדס גולדבלט
    23/11/2008

נתי,
    ערנותך רצויה. אין בישראל חוק שעליך לדווח למשטרה על אישה נפגעת אלימות, אלא אם אתה סבור שגם הילדים (קטינים, צעירים מגיל 18) מוכים או מצויים בסכנה. במקרה כזה, אתה מחויב לדווח כאזרח.
    יחד עם זאת, באפשרותך להתקשר למשטרה ולדווח שמבית השכנים נשמעים קולות שמעלים אצלך את החשד לאלימות. המשטרה אמורה לשלוח ניידת, השוטרים יגשו לדירה ויאמרו שקיבלו דיווח על קולות ומעוניינים לברר אם הכל בסדר או יש מי מן הצדדים שנפגע ורוצה להגיש תלונה (הם לא ינקטו בשם המדווח - מותר לך גם לא למסור את שמך),
    לגבי ילדים בסיכון: ביכותך להתקשר למחלקה לשירותים חברתיים במקום מגוריך ולבקש לשוחח עם פקידת הסעד לחוק נוער (גם כן בעילום שם, אם כך תעדיף) - ולדווח לה על חשדותיך.

כל טוב
    הדס גולדבלט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו