מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלימות בחיי נישואים, אפשר לשקם???לימור06/12/2008
שלום, שמי לימור ואני בת 34 אני נשואה 11 שנה ופרודה כרגע מבעלי חצי שנה. בעלי הוצא מהבית עם צו הגנה ואנו בהליכי גירושין. עברתי עם בעלי המון דברים רעים כגון: בגידות, אלימות פיזית, אלימות מילולית, קנאות חולנית. היום בעלי מאוד מצטער על הכל ומאוד מעוניין ללכת לטיפול, למרות שאין בכוונתי לקבלו בחזרה. לשאלתי, האם ישנו איזשהו טיפול כזה שיכול לעזור לו לצאת מהתנהגות זו??? ישנו איזשהו טיפול שיכול לעזור לו, ולהפוך אותו לאדם שונה ואחר?????? אודה על תשובתכם הכנה והמהירה, תודה לימור!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללימור
ד''ר הדס גולדבלט07/12/2008לימור, את מתארת את בן זוגך לשעבר כאדם שנהג בקינאה ובאלימות כלפייך. אין ביכולתי, עם זאת, להעריך מה מידת המסוכנות שלו כלפיך או כלפי כל בת זוג אחרת אתה ייצור קשר בעתיד. חשוב מאוד שיפנה לטיפול למען עצמו ולמען חייו הזוגיים בעתיד. אם יפנה לטיפול ביחידה המתמחה בטיפול באלימות, יש להניח שכחלק מתהליך קבלתו לטיפול, יעריכו את מצבו, ואת סוג הטיפול ממנו יוכל להפיק תועלת. אם הטיפול יצליח, הוא לא יהפוך לאדם שונה ואחר - אך יהיה לאדם שלוקח אחריות למעשיו, מכבד את זכותה של בת הזוג למרחב חיים משלה תוך כדי מתן אמון בה, ובעיקר - לא ינהג כלפיה באלימות.
למרבה הצער, לא כל הגברים הפונים לייעוץ אכן מצליחים לעבור תהליך מעין זה שתיארתי. תלוי במוטיבציה של הגבר להשתנות ולשנות, ובכוחותיו האישיים לעשות שינוי. כאמור, הדבר ייבדק ביחידה לטיפול באלימות אליה יפנה.
ואם את קיבלת החלטה לא לחזור אליו ולהמשיך במסלול משלך בחייך - המשיכי בכך וחזקי, והעיקר - חיי בשלום.
כל טוב
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש תקווה
שלומי16/12/2008אם תהיה לבעלך הנכונות הכנה ללכת לייעוץ ואף יהיה פתוח להשתנות בוודאי שזה יקרה, עם זאת לבוא ולומר שיהפוך לאדם אחר קשה לומר, אך בוודאי לעבוד ולתקן התפרצויות אלו. תהיי סבלנית, תני עוד צ'אנס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשלומי!!!
לימור16/12/2008תודה על תגובתך, אך יש דברים שניגמרים בחיים. לפעמים עוברים הרבה מאוד סבל ונותנים הרבה צ'אנסים ופיתאום זה פשוט ניגמר. הוא מתחנן לחזור הבית ושאתן לו צ'אנס אחרון אבל אני יודעת ובטוחה שהוא לעולם לא יישתנה. ופשוט ניגמר לי ממנו וגם אם אני מאוד רוצה לקבלו מבפנים אני כבר לא יכולה. פשוט אין דרך חזרה!!! וזה דבר שגברים חייבים לדעת אי אפשר להכות להשפיל לבגוד ולעשות כל העולה לרוחכם ולאחר מכן לנסות לחזור כאילו כלום לא קרה. כזה ניגמר אז זה ניגמר !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה באמת ניגמר?
ורד24/01/2009לימור שלום, אני כותבת וכולי דמעות - זה בדיוק הסיפור שלי, רק שאני לא מוצאת את הכיוון אייך לעשות את המעשה? ממה להתחיל? למי לפנות? נראה שכולם נגדי. הקשר עם משפחתי הקרובה נותק במהלך השנים בגללו...חברים שלי ......נאלצתי לעזוב מקום עבודה של הרבה שנים בגללו....משפחתו הפכה להיות המכוונת שלא באייך לגרום לי לסבול. והפחד...הפחד להתלונן בדיוק כמו הפחד להיות איתו. השפיות שנגמרת לאט...לאט...ולוקחת אותי למטה. אני מאד מקנה בך על האומץ תמשיכי להיות חזקה ואל תתני אפילו לא עוד הזדמנות קטנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהורד אם רק תרצי שנדבר???
לימור24/01/2009תראי אני יכולה לכתוב לך כאן המון ולספר לך על כל הסבל שעברתי איתו, ועברתי המון סבל תאמיני לי. עברתי מכות קללות ובגידות שאם אני אתאר לך את הבגידות שלו את תהיי בשוק ובטוח תאמרי אייך נישארתי איתו. אני עברתי דברים שאנשים שנשואים 40 שנה לא עוברים. ותאמיני לי שיש לי ילדה בת 10 שעוברת משבר גירושין ופשוט מחכה את אותה ההתנהגות שלו. ואני מקבלת הדרכה להיתמודד איתה ולא קל. אבל כשזה ניגמר זה ניגמר ולא יעזור אני 8 חודשים מהרגע הראשון שהוציאו אותו עם אזיקים בידיים נשמתי אוויר הכי נקי והרגשתי את החופש. אני עוד יכולה לספר ולדבר איתך אבל זה ימחיש מעט ממה שעברתי. אם תרצי תשאירי מייל ואשאיר לך למייל פלאפון שלי ותוכלי ליצור איתי קשר. אשמח אם תעשי זאת ואם אוכל לעזור אז בכלל אהיה מאושרת!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)