מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחד מגבריםב16/12/2008
שלום. אני גדלתי בבית שהיתה אלימות נפשית מצד אבי. אבי נפטר לפני מספר שנים. הבעיה היא שיש לי פחד נוראי מגברים אחרי שראיתי למה הם מסוגלים (התנהגותו של אבי). אני מאוד רוצה מערכת יחסים עם בן זוג אך לא מסוגלת נפשית מהטראומה שעברתי בבית. האם זה נורמלי שאני מרגישה כך? האם עדיף לי להשאר ללא בן זוג כדי לא לסבול שוב. כשאני נמצאת בחברת גבר אני נורא חסרת בטחון וכנועה לרצונות שלהם. מרוב פחד מהם. טיפולים פסיכולוגים לא עוזרים לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תושבה ל-ב
ד''ר הדס גולדבלט17/12/2008שלוםלך,
עצוב לקרוא את סיפור חייך. את מספרת שאינך מפיקה תועלת מטיפולים פסיכולוגיים, שאכן הם המענה הנכון לנשים במצבך. לא פירטת אילו טיפולים עברת. יש סגנונות טיפול שונים מבחינת הגישות בהן נוקטים הפסיכולוגים או היועצים אחרים וכן יש מסגרות שונות - פרטניות וקבוצתיות. יש גם טיפולים המשלבים טיפול תרופתי להקלת החרדה או הדיכאון. מאחר ואינני מכירה אותך, אינני עורכת כאן אבחנה לגביך אישית, אלא מספקת מידע לגבי אפשרויות קבלת העזרה.
הייתי מציעה לך לפנות שוב לייעוץ, ולברר על אודות מסגרות לטיפול קבוצתי (או סדנאות ליחסים בין-אישיים) באזור מגוריך, וכן לבחון אם יש צורך גם בתמיכה תרופתית לזמן מה.
חבל שתבלי את חייך בתחושה, שאין שום דרך עבורך לבנות מערכת יחסים זוגית. נורמלי לחוש כך, לאור מה שאת מספרת על יחסיך עם אביך בעבר, אך אין מדובר בגורל חד משמעי. אנשים רבים במצבך למדו לבנות את חייהם בדרך שונה ומספקת ממה שחוו בילדותם.
בהצלחה ובבריאות
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)