בעל צועק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעל צועק
    אתי
    17/12/2008

שלום רב, בעלי ואני נשואים כמה שנים טובות, 4 ילדים. המחלוקות עולות בקשר לחינוך הילדים. בעלי כל הזמן כועס עליהם, צועק עליהם ומעניש אותם(לדעתי הרבה פעמים זו ממש השפלה מה שהוא אומר). כשהוא כועס עליהם יש לו "אש" בעיניים (נורא מפחיד), אני כבר מחוסנת ממנו, אבל הילדים רכים ועדינים, מה גם שמאוד עצוב לי שאין לו קשר טוב איתם כי לי ולאבי יש קשר נפשי מעולה. כשאני מעלה את הנושא, הוא אומר שזה בשליטה וכך הוא מחנך. כשאני מעירה לו מידי פעם (ב-4 עיניים) הוא לא מגיב. הוא בקושי מראה סימני חיבה (חוץ מלקטן), ולא כ"כ שותף לחיים שלהם.הוא נעדר רוב שעות היממה, ובקושי רואה אותם. כשאני מדברת איתו על זה הוא אומר לי לא לדאוג לקשר שלו עם הילדים, כי הקשר מעולה. מיותר לציין שהילדים מאוד קשורים אלי (למרות שגם אני לא מושלמת... עובדת על זה!). הבן שלי ביסודי אמר ליועצת (ששאלה אותו "את מי אתה יותר אוהב מההורים?" שהוא אוהב את אמא ואת אבא לא כ"כ) 2 הגדולים מאוד עצבניים!!!!!!!!!!!! הוא לא מוכן ללכת לייעוץ, פעם הלכתי לבד ואמרתי לו מה המטפלת אמרה והוא אמר לי שהוא לא מחזיק מהשטוויות האלה. סה"כ הוא אדם טוב, החברים מאוד אוהבים אותו. חוץ מהתקפות התנשאות וזלזול, אין לו קטעים מאוד עצבניים כלפי מבוגרים. שאלתי- מה אני יכולה לעשות/לומר כדי לשפר את המצב? תודה, אתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעל צועק

הוספת תגובה

• לאתי

ד''ר הדס גולדבלט
    20/12/2008

שלום אתי,
    את צודקת במחשבתך שחשוב היה שתלכו ליעוץ זוגי או משפחתי בעניין יחסו של בעלך לילדים. חבל שהוא סבור שמדובר בשטויות ומכחיש שיש בעיות. איזו דמות מקצועית או בן משפחה יכולים להשפיע עליו, מתוך היכרותך רבת השנים עמו? למשל, יועצת בית הספר יכולה להזמין אתכם לשיחה ולהדגיש שנוכחותו חשובה, ולנסות להסביר לו שהיא רואה קשר בין מצבם הרגשי של הילידם הגדולים או של הבן שבבית הספר היסודי - למצב השורר בבית. היא יכולה לומר שהיא מבקשת את עזרת בעלך בהתגייסות לשיפור המצב - כי היא מאמינה שיוכל לסייע בכך. כלומר, אין מקום להאשים אותו בכך שהילדים עצבנים, אלא לבקש את עזרתו ו"לגייס" אותו למשימה בגלל שהוא סבור שהקשר שלו עם הילדים מעולה. את תתאמי עם היועצת מראש את האסטרטגיה הזאת.
    גם את יכולה לפנות לבעלך ברוח אותם דברים - לא להאשים אלא לבקש את עזרתו - ולומר שאת מבקשת שיתן סיכוי לייעוץ, ולו פעם אחת. דעתו חשובה ולכן את רוצה שתלכו ביחד...
    או - כאמור - אם יש אח או בן משפחה אחר שיכול לדבר עם בעלך ברוח דברים דומה, אולי תצליחו?
    בהצלחה,
    הדס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו