בעל אלים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעל אלים
    מישהי
    28/12/2008

הנני נשואה מזה כתשעה חודשים. הקשר היה מהתחלה קשה ורצוף מאבקים. בעלי לא עובד, ונמצא רוב שעות היום בבית. הוא רוצה שגם אני אשר איתו, לא אצא לעבודה, חברות וכו'. במקביל הוא גם דורש ממני מגע וקיום יחסי מין אף בניגוד לרצוני ומשיג את שלו ע"י הצקות, מניפולציות, בכיות, צעקות, הטרדות טלפוניות לעבודה, מניעת שינה ממני, או איומים אחרים. יש לציין שכל דבר שאני רוצה ממנו לרבות טיפול זוגי נתקל בסירוב. לאחרונה קרתה ביננו מריבה שהובילה להתפרצות אלימה, בעלי ניסה להרביץ לי, לקח ממני את הפלפון בכו, ואף נעל עלי את הדלת. לבסוף הצלחתי לברוח מהבית, וכעת אנחנו גרים בנפרד כחודש. בעלי רוצה לחזור אך אני מתלבטת. מה עושים? כעת הוא מסכים שנלך לטיפול זוגי, אך אני כבר תוהה האם זה יעזור למשהו כלכך שורשי. יש לציין שלמרות הכל אני אוהבת אותו. אשמח לעיצה מכם. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעל אלים

הוספת תגובה

• למישהי

ד''ר הדס גולדבלט
    29/12/2008

שלום לך,
    צר לי לקרוא שזה המצב אחרי תקופת נישואים כל כך קצרה... אך טוב עשית שהחלטת לעזוב את הבית. עוד לפני שבעלך ניסה להרביץ לך ולקחת ממך את הפלפון בכוח, כבר היתה אלימות קשה - מילולית, מינית, וחמור לא פחות - אולי אף יותר - סימנים של קנאה חריפה לך באמצעות הטרדות טלפוניות לעבודה. נראה, שבעלך לא יכול לשאת את העובדה, שיש לך רצון משלך, צרכים משלך, וזכות למרחב פרטי בחיים - כמו מקום העבודה ושעות שינה. כאשר בן הזוג אינו יכול לשאת זאת, אלו סימני אזהרה חמורים לאלימות ויחסים זוגיים קשים שעלולים להתפתח. לכן טוב עשית שהצלת את נפשך ועזבת לפני חודש!
    השאלה כעת, מה הלאה? הייתי ממליצה לך להתחיל בטיפול פרטני עבורך: חשוב שתבררי לעצמך מה רגשותיך כלפי בן זוגך (אני מודעת לכך שכתבת שאת אוהבת אותו. זה לגיטימי - אך חיים משותפים בכל תנאי אינם רצויים). חשוב שתתחזקי, תביני מה עבר עליך עד כה ומה את רוצה בהמשך עבור עצמך. לאחר מכן, תוכלי לשקול הליכה לייעוץ זוגי - אם בכלל. יש מצבים שאינם מומלצים לטיפול זוגי במקרים של אלימות בין בני זוג. את ההערכה המקצועית המדויקת תוכלי לקבל מאיש המקצוע עמו תתיעצי.
    אני ממליצה לך לפנות למרכז לטיפול באלימות באזור מגוריך, ויפה שעה אחת קודם!
    שמרי על עצמך ושמרי נפשך,
    הדס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו