מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעל אליםמישהי28/12/2008
הנני נשואה מזה כתשעה חודשים. הקשר היה מהתחלה קשה ורצוף מאבקים. בעלי לא עובד, ונמצא רוב שעות היום בבית. הוא רוצה שגם אני אשר איתו, לא אצא לעבודה, חברות וכו'. במקביל הוא גם דורש ממני מגע וקיום יחסי מין אף בניגוד לרצוני ומשיג את שלו ע"י הצקות, מניפולציות, בכיות, צעקות, הטרדות טלפוניות לעבודה, מניעת שינה ממני, או איומים אחרים. יש לציין שכל דבר שאני רוצה ממנו לרבות טיפול זוגי נתקל בסירוב. לאחרונה קרתה ביננו מריבה שהובילה להתפרצות אלימה, בעלי ניסה להרביץ לי, לקח ממני את הפלפון בכו, ואף נעל עלי את הדלת. לבסוף הצלחתי לברוח מהבית, וכעת אנחנו גרים בנפרד כחודש. בעלי רוצה לחזור אך אני מתלבטת. מה עושים? כעת הוא מסכים שנלך לטיפול זוגי, אך אני כבר תוהה האם זה יעזור למשהו כלכך שורשי. יש לציין שלמרות הכל אני אוהבת אותו. אשמח לעיצה מכם. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למישהי
ד''ר הדס גולדבלט29/12/2008שלום לך,
צר לי לקרוא שזה המצב אחרי תקופת נישואים כל כך קצרה... אך טוב עשית שהחלטת לעזוב את הבית. עוד לפני שבעלך ניסה להרביץ לך ולקחת ממך את הפלפון בכוח, כבר היתה אלימות קשה - מילולית, מינית, וחמור לא פחות - אולי אף יותר - סימנים של קנאה חריפה לך באמצעות הטרדות טלפוניות לעבודה. נראה, שבעלך לא יכול לשאת את העובדה, שיש לך רצון משלך, צרכים משלך, וזכות למרחב פרטי בחיים - כמו מקום העבודה ושעות שינה. כאשר בן הזוג אינו יכול לשאת זאת, אלו סימני אזהרה חמורים לאלימות ויחסים זוגיים קשים שעלולים להתפתח. לכן טוב עשית שהצלת את נפשך ועזבת לפני חודש!
השאלה כעת, מה הלאה? הייתי ממליצה לך להתחיל בטיפול פרטני עבורך: חשוב שתבררי לעצמך מה רגשותיך כלפי בן זוגך (אני מודעת לכך שכתבת שאת אוהבת אותו. זה לגיטימי - אך חיים משותפים בכל תנאי אינם רצויים). חשוב שתתחזקי, תביני מה עבר עליך עד כה ומה את רוצה בהמשך עבור עצמך. לאחר מכן, תוכלי לשקול הליכה לייעוץ זוגי - אם בכלל. יש מצבים שאינם מומלצים לטיפול זוגי במקרים של אלימות בין בני זוג. את ההערכה המקצועית המדויקת תוכלי לקבל מאיש המקצוע עמו תתיעצי.
אני ממליצה לך לפנות למרכז לטיפול באלימות באזור מגוריך, ויפה שעה אחת קודם!
שמרי על עצמך ושמרי נפשך,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)