מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אח תוקףיניב18/01/2009
שלום. מזה זמן בן-דודי בן ה-16 נוקט בתקיפה חד צדדית כלפי אחיותיו הקטנות, אחת בת 13 ואחת בת 6. התקיפות נגרמות בלי סיבה מבוססת אפילו, סתם כי הן עוברות לידו או סתם כי הן שרות או משחקות באופן שלא מוצא חן בעיניו. את האחות בת ה-13 היה תקופה ארוכה תוקף לעיתים קרובות, ופעמים רבות סתם כך - אפילו כשסתם הייתה עוברת ליד חדרו בדרכה מחדרה למטבח או כדומה, במקרים כאלה באמצעות מכה על ראשה. בשאר המקרים היה יוצר ריב עם האחות, ריב אשר היה מביא במהרה לתקיפתו אותה באמצעות בעיטות ומכות שהיו גורמות לה לכאב ולבכי עד שהוריהם היו מפרידים ביניהם. המקרה החמור ביותר עם אחות זו אירע לפני מספר שנים, כשתקף אותה בראשה וירד לה דם ואימם מיהרה איתה למוקד הרפואי הקרוב לביתם. את האחות הקטנה בת ה-6 גם החל לתקוף לאחרונה, וזה הגיע לשיאו כאשר בשבוע שעבר זו הקטנה שרה ושיחקה עם בובות והוא אכל צהרים במטבח הנמצא במרחק של כ-7 מטרים, ולאחר ששירתה לא נעמה לו הוא קם ותקף אותה באפה והיא מיד החלה לצרוח בבכי היסטרי ובמהרה כל היד שלה התמלאה דם (תיאור מדוייק ששמעתי מפי אימם). וגם במקרה זה מיהרה אימם איתה למוקד הרפואי הקרוב. ועדיין יש לילדה סימן של התקיפה בפנים ועדיין כואב לה במקום התקיפה. אציין שהנער הוא פשוט קר רגש ולאחר שהאחות הקטנה החלה לדמם עדיין נותר הנער רגוע ושליו ואף חייך בעוד אימם כועסת עליו ומבררת טלפונית איזה מוקד רפואי קרוב פתוח באותן שעות. האב לא היה בבית ואם היה בבית יתכן שהיה בתגובה תוקף את בנו על מנת לחנכו (לפי האם). יש לציין שלאחיות אין כמעט קשר איתו אולם הוא "מחפש" אותן על כל דבר קטן שלא נראה לו. בנוסף יש לציין כי הוא מתנהג אליהן בחוסר כבוד דרך קבע. עצוב לי מאוד לדעת על מקרה כזה במשפחתי ואיני שלם עם עצמי כשאני קם בבוקר ויודע על כך. אציין שהנער חי חיים בתנאים מעולים, גר בחדר משלו עם מחשב, אינטרנט וטלויזיה ויש לו כל הדרוש לנער בן גילו ואף יותר. אציין שהמקסימום שההורים עושים ככל הידוע לי בטיפול במעשיו, זה הבעת כעס מיידית ומתן עונשים כגון לבטל או לדחות את קניית חלק מהמותרות שמבקש (למשל מכונת גילוח חשמלית). השאלה העיקרית שלי היא, האם המוקדים הרפואיים לא מחוייבים, כמו בית חולים, לדווח למשטרה על כל מקרה שבו הם חושדים שנגרם מאלימות? וכיצד המורות בבית הספר שרואות את התקיפה בפני הילדה וקרוב לוודאי שומעות ממנה שזה נגרם מתקיפת אחיה לא מדווחות על כך? השאלה השניה היא כיצד מוטב לנהוג במקרה כזה? אין לי לחלוטין בשום פנים אומץ לגשת בעצמי להתלונן על התקיפה במשטרה כי זה יפגע בקשר שלי עם כל משפחתי, כולל אימי וסבי וסבתי וכולם, הקשר פשוט יתנתק ואני ינודה מהמשפחה ומביתי. תודה שקראתם את ההודעה במלואה. אני מודה למנהלי הפורום ולכל אדם שיוכל לשפוך אור על טיפול במקרה שכזה באופן הטוב ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליניב
ד''ר הדס גולדבלט19/01/2009לשאלתך הראשונה: אכן, כל איש מקצוע וגם כל אדם פרטי אמורים לדווח על חשד לתקיפה של קטינים בתוך המשפחה. השאלה, אם הבחינו בתקיפה, או האמינו לסיפור שהאם אולי סיפרה.
מה הוריהם של ילדים אלו חושבים לעשות? כדאי להמליץ להם לפנות לייעוץ משפחתי בהקדם האפשרי!הבן הבכור מתנהג באלימות ומסכן את אחיותיו. ייתכן שהדבר נעשה על רקע מצוקה נפשית כלשהי שהוא חווה, גם אם הוא חי חיי מותרות חומריים... כדאי שמישהו מבני המשפחה, שמצוי בקשר טוב עם ההורים ודעתו עשויה להתקבל על דעתם - ימליץ להם לפנות לייעוץ. אם ההורים יפנו לייעוץ - זה הדבר הטוב ביותר במקרה זה.
אין צורך לפנות למשטרה מייד - אולם כדאי לדווח לפקידת סעד לחוק נוער, שהיא עובדת סוציאלית שהוסמכה להתערב לטובת קטינים במצוקה במשפחה. ברר מהי המחלקה לשירותים חברתיים במקום מגורי המשפחה. אתה יכול לדווח גם בעילום שם וכך למנוע קרע ממשפחתך.
בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
יניב20/01/20091. אין לי אפשרות גם לדווח בעילום שם כי רק אני שמעתי את פרטי המקרה, ובכלל רק אני יודע על העניין, ולכן ידעו מיד שזה אני ובפירוש ינדו אותי מהמשפחה ויסלקו אותי מביתי. 2. לצערי ההורים חד-משמעית מסרבים לקבל או לפנות לכל יעוץ או עזרה בעניין, ולא משנה מי יציע להם לפנות לעזרה, הם לגמרי יסרבו ולא יסכימו. האם זה נכון שלאור 2 נתונים אלו אין בעצם מה לעשות בנידון? תודה לך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליניב
ד''ר הדס גולדבלט23/01/2009יניב,
אינני בטוחה שאת היחיד שיודע על האלימות במשפחה הזאת. איך קרה שרק אתה שמעת על כך? ייתכן שאנשים נוספים שמעו? האם שיתפו אותך ודרשו שלא תספר? האם התחייבת לא לספר?
כתבתי בהודעתי הקודמת, שלמעשה - אתה מחויב לדווח על ילדים בסיכון, ובנות הדוד חשופות לאלימות, לפי דבריך!
אינני יודעת מה גילך. אולי יש באפרותך לשתף את הוריך או מישהו אחר במשפחה? להתיעץ עם אדם נוסף שניתן לסמוך עליו ומכיר את אותה משפחה לגבי אופן הפעולה?
יש מה לעשות, וחשוב לעשות.
הדס גולדבלט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)