אלימות נופשית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלימות נופשית
    marina
    19/01/2009

הייייי. אני נמצאת במערכת זוגית כ6שנים, למעסה זה פרק ב'[גרושה+2].לאחרונה היבנתי שזוגיות שלי מבוססת על משחקי שליטה.לא מדובר בסקס,אלא בצורך מצד בן זוגי לצעור מתח ,כעס ,פגיעות .יש לו צורך לעסות מעסים שפוגעים בי מאוד נופשי.בדרך כלל אחרי ,אנחנו מדברים,הוא משתף פועלה,מסכים איתי לגבי התנהגתו הפוגעת.אני מפתחת תיקווה שממחר הכל יהיה אחרת...אך עד היום זה לא קרע. צריך להוסיף שבין לבין ,הוא רומנטי,מתחשב,אוהב.... אני שוקלת לעזוב,אבל פוחד מבדידוד,מצב כלכלי ועדיין אוהבת את החלק הטוב שלו.דיברתי עם בן זוגי,היסברתי לו שאני לא יכולה להמשיך בצורה כזאו,ואם הוא רוצה לשמור על זוגיות שלנו אלו לפנות לטיפול פסיכולוגי . הוא הסכים, אבל מושך זמן ובנתיים "מוצא לי עצבים" בכל מיני צורות. האם אדם כזה יכול להישתנות?הוא לא ילד,בן 50.איך אפשרי לעביר לו מסר ברור שאין דרך אחרת חוץ מלבנות מערכת יחסים מחודשת ללא "סדו-מזו מורלי"? תודה מראש על עזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלימות נופשית

הוספת תגובה

• למרינה

ד''ר הדס גולדבלט
    19/01/2009

מרינה,
    ההחלטה בידיך: האם את מעדיפה חיים זוגיים כקרבן לאלימות והשפלה או חיים לבד בכבוד? אני מבינה שקשה לך להחליט לעזוב את בן זוגך. את כותבת שיש גם צדדים טובים בזוגיות שלך, ובעיקר תקופות של "ירח דבש" לאחר שהוא תוקף אותך ומנסה להתפייס. אך כל עוד הוא רואה, שאינך נוקטת בשום צעד שמראה שאינך מוכנה לסבול עוד את המצב - אין לו שום סיבה לשנות את התנהגותו.
    אדגיש, שאין בכוונתי לומר שאת אשמה באלימות. את אינך אשמה!!! הוא אחראי להתנהגותו האלימה. אולם את אחראית להחלטה, כיצד את רוצה לחיות.
    גם בגיל 50 ניתן לשנות התנהגות ודפוסי חשיבה, ולכן באמת מומלץ שבן זוגך יפנה לטיפול, ולפי המלצת המטפל - ייתכן שאת תצטרפי אליו לטיפול זוגי, על מנת שתלמדו כיצד לנהל את חייכם הזוגיים טוב יותר.
    בהצלחה!
    הדס גולדבלט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו