מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבירת חפציםאילה13/04/2009
אני נשואה 3 שנים ללא ילדים. מתחילת נישואי נחשפתי להתנהגות אלימה מצד בעלי הכוללת
ביקורתיות רבה, צעקות והעלבות, יחס פאסיבי אגרסיבי, שבירת חפצים רבה, ותוך כדי כך- אלימות פיזית קלה כלפיי.
למרות זאת מדובר בחלק קטן מנישואינו, ורוב הזמן בעלי איש חיובי , ואני אוהבת אותו מאוד.
כרגע אנו בנתק מוחלט לאחר סצינה נוספת של שבירת חפצים לאחר זמן רב של שקט.
הוא מתגורר כרגע אצל משפחתו, ואני מנסה לנצל הזדמנות זו על מנת לשקול צעדיי.
אבקש לדעת האם יש טיפול הנחשב מוצלח ביותר בטיפול באלימות, וכן, האם אנשים אכן נרפאו מהבעיה, או שזו סתם אשליה שתגרום לי לצער נוסף. בהנחה שלא אכפת לי לעבוד קשה בשבילו, האם יש סיכוי להצליח? האם יש מחקרים שבדקו אחוזי הצלחה של שיטות שונות לטיפול באלימות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאילה
ד''ר הדס גולדבלט16/04/2009אכן - זה הזמן לפנות לייעוץ. יש יחידות לטיפול באלימות במשפחה ברחבי הארץ. באתר האינטרנט של משרד הרווחה והשירותים החברתיים תוכלי למצוא את רשימת התחנות, ובהן - את זו הקרובה למקום מגוריך. בעלך אינו שובר רק חפצים, ואלימות פיסית "קלה" - שאינך מפרטת מהי - היא אלימות בהחלט. וגם אם היא מתרחשת רק לעתים - זו אלימות, זה חלק משמעותי מהווית הזוגיות שלכם - ויותר מזה: דרכה של אלימות "לצבוע" בהדרגה גם את החלקים היותר חיוביים בזוגיות עליהם את כותבת. אלימות נוטה גם להחמיר עם הזמן.
יש מחקרים רבים שמעריכים הצלחה בטיפול, ולא כאן המקום לפרטם. יש הצלחות ויש כישלונות, לפי המקרה. כך שמעבר לכך שאני מציינת את העובדה שיש סיכוי להפסקת האלימות אצל חלק מן הגברים האלימים, אין טעם להרחיב, אלא עדיף שתפני מיידית לייעוץ. תחילה - פרטנית. שם תוכלי גם לשאול את השאלות ששאלת כאן. בהמשך - ביחד עם המטפל/ת - תחליטו אם ובאיזה אופן לצרף את בעלך לטיפול - זאת, במידה ויהיה מעוניין, כמובן.
בהצלחה
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)