אלימות נפשית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלימות נפשית
    אנונימית
    18/04/2009

שלום.
    אני בת 21, לשני הורים מקסימים שאני מאד מאד אוהבת.
    אבא שלי הוא איש משכיל, חכם, אכפתי ואבא נהדר. כלפיי הוא תמיד התנהג בצורה "נורמלית", הוגנת, ואכפתית. אבא באמת טוב!
    אבל אני מודעת לזה שיש לו בעיה.
    יש לו מידי פעם התפרצויות זעם, שמופנות בעיקר כלפי אמא שלי.
    היום הייתה אחת כזו. כשיש לו "התקף", אני מרגישה כאילו זה לא הוא מדבר והוא מאבד שליטה - יש לו מבט מפחיד בעיניים, הוא נותן לעצמו מכות, זורק חפצים, והיום הוא גם קרע את החולצה שלו.
    אלימות פיזית כלפי אמא שלי לא הייתה.
    אלימות נפשית אני זוכרת מאז שנולדתי (זה בא בתקופות, לפעמים הם זוג נהדר, והוא יכול להיות גם בעל באמת מקסים. אבל תמיד מתיישהוא יש התפוצצות - פעם בכמה חודשים אם לא פחות).
    כשהוא מתפוצץ, אני רואה שהוא סובל, ויש בו המון המון כעס שאני בטוחה שגם מופנה לעצמו, אבל מילולית הוא מופנה כלפי אמא שלי. הוא מקלל, צורח, ואיכשהוא בסוף תמיד מאשים את אמא שלי - "שהנה היא שוב הביאה אותו למצב הזה. שהיא עוד תהרוג אותו ככה.."
    אם אני מתערבת, זה רק מקשה עליו, כי אז הוא חושב שהוא לבד בעולם, וכאילו כל המשפחה נגדו.
    במצבים האלה הוא רואה הכל מנקודת מבט נורא מסויימת, וקשה מאד עד בלתי אפשרי להראות לו את כל התמונה - ולהעביר עליו באמת ביקורת.
    היום שני ההורים שלי עובדים.. אני יודעת שביום שאבא שלי יפרוש לגמלאות (היום הזה לא רחוק כ"כ), המצב רק יחפיר.
    אני לא רואה סוף טוב לסיפור הזה.
    למרות שלא הייתה אלימות פיזית, אני לא רואה את זה לא קורה יום אחד.
    אני מאד מאד מאד מפחדת שהסוף יהיה התאבדות או רצח.
    אם הם יתגרשו, אני מפחדת מאד שהוא יתאבד.

היום כשהם רבו בארוחת צהריים, הוא היה בנקודת איבוד שליטה שאמא שלי מאד נבהלה, ומיד לקחה את הסכין שהייתה לידו והסתירה ממנו.

אני מתה מפחד.

אני באמת לא יודעת מה לעשות.
    אני מאד אוהבת את שני ההורים שלי, וחבל לי מאד על שניהם.
    אני לא כ"כ רואה סוף טוב לסיפור הזה.
    לטיפול הוא בחיים לא ילך, וגם לא אמא שלי.

בבקשה תעזרו....

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלימות נפשית

הוספת תגובה

• אנונימית

ד''ר הדס גולדבלט
    28/04/2009

את מתארת מצב שאין לו פתרון, אם הנוגעים בדבר - הוריך - לא מוכנים, כל אחד בנפרד ושניהם ביחד - לפנות לטיפול. את חשה אחראית באופן מסוים להם, ובוודאי מודאגת מאוד באופן מוצדק. לצערי, אין פתרונות פלא. המצב לא ישתנה מאליו ואת צודקת - כאשר יפרשו מן העבודה - השהות הממושכת ביחד בבית עלולה להחריף את המצב.
    בשלב זה, מה שאת יכולה לעשות הוא קודם כל למען עצמך: לפנות לייעוץ בעצמך, לברר שם את מקומך במשפחה וכיצד את יכולה לנהוג. ייתכן שבמהלך ייעוץ/טיפול, שנמשך מספר מפגשים, תוכלי לחשוב ולתכנן מהלכים חדשים, לפיהם תוכלי לסייע באופן כלשהו להוריך ובעיקר - לעצמך. את אינך אחראית למצב. את הבת שלהם - ועליהם לפתור את סוגיות הזוגיות שלהם בעצמם.
    עם זאת, המצב שאת מתארת משפיע על כל בני הבית, גם הילדים, ולפיכך - ייתכן שתוכלי לפנות להוריך - כל אחד מהם בנפרד- בזמן רגיעה. להסביר, שאת לא בעדו או בעדה, את בעד שקט בבית וביטחון לך ולאחיך (לא ציינת אם יש לך אחים, אני יוצאת מהנחה שאינך בת יחידה). את כותבת שאביך אדם מקסים - ראוי שישמע כמה את פוחדת ודואגת לו ולאמך, וכמה את פוחדת על עצמך!
    כאמור, אלו סוגיות מורכבות, וחשוב שתתיעצי עם איש מקצוע, כיצד לפנות להורים ומה לומר להם. בהצלחה
    הדס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו