מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סחטנות והתעללות נפשיתאלמונית22/04/2009
שלום, אני נשואה בערך כשנה וחצי ללא ילדים. בתקופה שלפני החתונה בעלי תמיד היה אדם רגיש מידי ונעלב בקלות, תמיד בטוח שכולם נגדו וכו'.. במשך הקשר שלנו אני זו שתמיד דואגת לדברים לקרות (חשבונות, דברים שצריך לקנות ולסדר) כשהיינו רבים הוא היה מאיים שהוא הולך ולא חוזר ועושה סצנות ילדותיות מאוד, מגרש אותי מהבית שלו וכו'...
תמיד הייתה לו נטייה לדחות דברים- אפילו רשיון הוא עשה אחרי שכנועים ודחיפות שלי וזה היה לפני שנה (כשהיה בגיל 28). בקיצור אדם תלותי, עצלן ומאמין תמיד שיכשל בכל דבר ולכן לא זז אף פעם.
שנה אחרי החתונה עברנו לאיזור מגורים אחר בארץ ומאז שעברנו ההתנהגויות הילדותיות והסצנות היתדרדרו לדיכאונות וטענות שהוא רוצה למות (לטענתו אין לנו כסף, העתיד שחור וכו'...כל פעם הוא מוצא למה הוא צריך למות) הוא התחיל לאיים עליי שילך להתאבד כי אין לו למה לחיות, אני בוכה ומתחננת שלא יתאבד והוא לוקח כל מיני דברים חדים ומאיים שיתאבד טוען שאף אחד בעולם לא אוהב אותו ומעולם לא אהבו אותו אפילו לא ההורים, יוצא החוצה לכביש כביכול כדי להידרס, עומד על סף החלון כדי לקפוץ ומבקש את המפתחות לאוטו כדי לעשות תאונה. (אני רצה אחריו ברחוב וצועקת שלא יעשה כלום) כמה פעמים יצא שחטף התקף זעם כשהיינו בנסיעה והתחיל לנסוע בטירוף ואני צורחת והוא אומר שעכשיו שנינו נמות.
בפעם האחרונה של ההתקף הוא רצה את המפתח לאוטו ואני לא נתתי (החבאתי) . הוא איים שישרוף את הבית ואת כל הבניין ולקח מצית וספריי והצית באוויר וכמעט שרף אותי ואת הבית. הבכי שלי לא מזיז לו באותו רגע של התקף והעיניים שלו משתנות למשהו אכזרי. הוא כבר התחיל לאיים עלי פיזית שאם אני לא יתן לו למות הוא יזיז אותי בכוח ושלא כדאי לי...( כשהוא מבקש משהו בזמן התקף- כמו מפתחות לאוטו הוא חוזר על זה כמו דיסק שרוט)
אני חושבת שהוא רוצה תשומת לב כל הזמן וכבר אין לי חשק לראות אותו.
פעם אחת הוא כתב מכתב התאבדות ושמרתי אותו.
ואבא שלו מטופל בתרופות נגד דיכאון (הוא היה מכה אותו בילדותו וטוען שעבר התעללות מינית משכן כשהיה קטן) שכחתי לציין שבהתקף האחרון הוא פתאום כאילו נרגע (עשה עצמו רגוע) ובדה סיפור שעשה משהו פלילי בעבודה, הוא טען ששבר למישהו את האצבעות ולכן פיטרו אותו ואז אמר שלמחרת הוא רוצה ללכת להצית או להרעיל את כל המקום עבודה שלו , כל זה בדיה, אין לי מושג למה , הוא עדיין עובד וגם הודה שהמציא את זה... אחרי שסיים חזר להתקף הזעם...
ההתקפים שלו מגיעים בערך אחת לשבוע או פעמיים בשבוע והוא מסרב לקבל טיפול.. בין לבין הוא יכול להיות מקסים ומתוק (אך עדיין חלש ועצלן)
אני רוצה להתגרש ולחיות עם מישהו נורמאלי שיתן לי משענת כי עד היום אני המשענת והדואגת לכל.
אחרי שהוא נרגע הוא תמיד רוצה אינטימיות והוא יודע שלא בא לי אבל אני מסכימה מתוך פחד.אם הוא לא מקבל הוא עוד פעם עושה סצנות.
אני מפחדת לחיי ולחייו . איך אני יוצאת מזה בלי שמישהו מאיתנו יפגע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך למגילה שלי
אלמונית22/04/2009נזכרתי שבפעמים האחרונות בהתקפים הוא איים עלי שיהרוג את הכלבה שלנו (ע"י שריפתה)
כמו שציינתי אני רוצה לסיים איתו ולפתוח פרק חדש עם גבר תומך ועם שמחת חיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאלמונית
ד''ר הדס גולדבלט28/04/2009את מתארת מצב נוראי, שאין שום סיבה שתהיה חלק ממנו! התשובה בגוף ההודעה שלך: עזבי את הקשר, ויפה שעה אחת קודם. לפי תיאורך, את חיה עם אדם מסוכן לך ולעצמו! גם אם הוא רק "מאיים" שישרוף את הבית או ששניכם תמותו בזמן נהיגה פרועה, זה עלול לקרות, גם אם אינו מתכוון לכך. אין שום סיבה שתחיי בטרור כזה!
אינך אחראית למצבו הנפשי הקשה של בעלך. בהחלט ייתכן שהתנהגותו היא תוצאה של חיים קשים בילדותו וקרבנות שלו להתעללות מינית. אולם הוא אדם בוגר ואחריותו לטפל בעצמו.
הרבה גברים מכריזים שלא יפנו לטיפול, אך פונים - לאחר שבת הזוג עוזבת את הבית או מתלוננת במשטרה נגדם. אולם גם שלב העזיבה עלול להיות מסוכן לך, כי אז בעלך עלול לחוש עזוב ונטוש, ולנהוג בייאוש - כי אין לא מה להפסיד.
לכן, עצתי לך היא לפנות בדחיפות ליחידה לטיפול באלימות באזור מגוריך ולהתיעץ שם, מה לעשות וכיצד לנהוג, קודם כל - כדי להגן על עצמך, ובהמשך - אולי גם לסייע לבעלך, שזקוק ללא ספק לטיפול.
שמרי על עצמך!
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)

