האם זו אלימות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם זו אלימות?
    טליה
    21/05/2009

אני גרושה, אם לשני ילדים ויוצאת עם גבר המבוגר ממני ב-15 שנים, איש אשכולות ומרצה באוניברסיטה ומשמש בתפקיד ניהולי וזה כנראה חלק חשוב בעניין. כלפי חוץ הוא מתנהג באבירות ובאצילות לי ולילדיי, אולם מפריע לי שבויכוחים עימו הוא מפנה אצבע מאשימה כלפיי כל הזמן ולא מבקר את עצמו. כשאני פונה אליו בבעיה הוא אומר לי "כרגע חמודה זה לא הזמן " בצורה אסרטיבית ותקיפה ואין בכלל מה להמשיך לשוחח איתו בנושא כי הוא לא מאפשר. יתרה מכך, הוא אומר לי משפטים מאוד פוגעים כגון "יש לך פוטניצאל של 90 אחוזים להיות גרושה ועשרה אחוזים נשואה ועם העשרה אחוזים אני מנסה" או שהוא אומר שאני זקוקה לטיפול פסיכולוגי או פסיכיאטרי (אגב, מבירור שערכתי מרבית הנשים עימן הוא יצא היו כמוני יתומות מהורים או עם בעיות רגשיות והוא מציע אפילו לממן להן טיפול ). אגב, תמיד הוא מתבל את דבריו במילות חיבה כגון "חמודה" או "יקרה" ועל עצמו כמעט מסרב לדבר.הוא גם מסתגר בשתיקות ולא עונה לי כשמשהו מפריע לו (למשל כשאני מדברת עם אחותי בטלפון) והשתיקות הורגות אותי וגורמות לי להתפרצויות שאח"כ הוא מאשים אותי בהן. בויכוח האחרון שהיה לנו צעקתי והוא הדף אותי בכתפיי ועבר לחדר השני. לאחר מספר ימים בהם לא התראינו , נפגשנו לשיחה והוא הקשיב ושיבח אותי על הכנות, והתנצל על הפגיעה בי ואמר שישתדל לא להגיד את הדברים הללו שוב.משהו בתחושות הבטן אומר לי שיש פה משהו לא בריא והוא כבר מדבר על חתונה וילד, לאחר מספר חודשי חברות אחדים. האם יש צדק בדבריי? האם האינטואיציות שלי צודקות? אודה על על תשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם זו אלימות?

הוספת תגובה

• תשובה לדנה

ד''ר הדס גולדבלט
    26/05/2009

דנה,
    נראה לי שהאינטואיציות שלך וגם ההיגיון שלך בהחלט בכוון נכון. את מתארת קשר מורכב עם בן זוגך זה. אמנם הוא מרצה באוניברסיטה "וזה כנראה חלק חשוב בעניין" לדברייך - (חשוב באיזה עניין??!), אך לי עובדה זו איננה נראית רלוונטית לעצם הקשר ביניכם. גם אנשים משכילים יכולים להיות מורכבים מבחינת אישיותם ואלימים - אולי באופן מתוחכם יותר!
    יש אלימות בקשר ביניכם, הן באופן התנהלות בן זוגך כלפייך והן בתגובותיך כלפיו. את מגיבה בתסכול - אך גם התסכול יכול להוביל לתוקפנות. אינני מאשימה אותך - אני מבקשת להצביע על המורכבות של הקשר שלכם.
    נראה לי טוב ביותר שתפנו עתה לייעוץ זוגי, אם אתם שוקלים את מיסוד הקשר. הרבה זוגות עושים כך כבר בשלב בניית הזוגיות. בייעוץ כזה תוכלו לברר את מידת ההתאמה שלכם זה לזו, ואת תבחני אם באמת איש זה הוא בן הזוג לו את זקוקה. כרגע, נראה לי שאיננו עונה על צרכיך אלא מתנשא, מתרחק, ומנסה להכתיב את כללי היחסים ביניכם. אלו לא יחסים שוויוניים והוגנים.
    בהצלחה
    הדס גולדבלט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו