מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקפי זעם ......06/06/2009
שלום .
לאבא שלי יש התקפי זעם , הוא יכול ליהיות רגוע ולראות משהו שלא עשוי טוב ולהתחיל להשתגע
לצעוק לקלל , אין מצב שהוא לא מקבל את מה שהוא רוצה , אם למשל הוא רוצה שאני יעזור לו במחשב , אז הוא חושב שאם הוא אמר אז אני חייבת להתייצב אצלו במחשב תוך כמה שניות .
ועם לא הבנתי מה השאלה או לא הצלחתי לעשות את מה שהוא ביקש הוא צועק עלי .
אם אני או אחותי הקטנה עומדות על שלנו הוא מסוגל לצעוק ולקלל ואפילו להרביץ לנו , אבל מה שהכי מוזר זה שהוא נרגע אחרי שהוא צועק או מקלל או מרביץ ומתנהג כאילו כלום לא קרה .
ומה שמפחיד אותי זה שלי גם יש לפעמים התקפי זעם למשל כשהייתי צריכה לארגן את אחותי הקטנה לגן והיא לא רצתה להתלבש וניסיתי בכל הדרכים והיא המשיכה לעמוד על שלה התחלתי לצרוח ואני מתגישה לצרוח עלייה והבאתי לה מכה בטוסיק , לפעמים אני אפילו לא מזהה את עצמי .
אני הכי לא רוצה ליהיות כמו אבא שלי , הוא הרביץ וקילל וצעק עלי המון כשהייתי קטנה , עכשיו גדלתי והתחלתי להפחיד אותו שאני התלונן עליו ואני צועקת עליו בחזרה , אבל בגלל כל הדברים שהוא עשה לי בילדות אני לא מרגישה שהוא אבא שלי אני לא אוהבת אותי , לא מתגעגעת עליו כשהוא לא נימצא , להפך אני רוצה שהוא לא יחזור לבית , או שיהיה עד מאוחר בעבודה , האם כשאני אגדל אני התנהג ככה לילדים שלי בגלל הטראומה שיש לי מימנו ? , אני מתנהגת בצורה דומה לאחותי הקטנה אבל התחלתי להפסיק עם זה .
מה עלי לעשות ? , אני לא רוצה להיות כמוהו ולהתנהג כמוהו !!!! ,
בבקשה לא להפנות לשום טיפולים מקצועיים .
מחכה לתשובה , תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל -אני...
ד''ר הדס גולדבלט28/06/2009את מתארת מצב משפחתי ואישי שאין לו פתרונות "אינסטנט" באמצעות תשובות הפורום זה או בכל פורום ייעוצי אחר. את מעלה שאלות מאוד חשובות וכואבות ביחס לעצמך כיום ובעתיד, כמו גם ביחס למערכת יחסיך עם אביך ועם אחותך. יהיה זה לא אחראי לתת לך תשובה כאן ולהסתפק בה. לא ברור לי מדוע אינך רוצה הפניה לייעוץ מקצועי - אולם זו הדרך הנכונה לתת מענה לשאלותיך ולמצוקותיך. באשר לשאלתך אם הטראומה מיחסו של אביך אליך עלולה לבוא לביטוי בהתנהגותך בעתיד - יש אפשרות שסיגלת לעצמך דפוסי התנהגות שאמנם את מסתייגת מהם, אך בזמן כעס ולחץ - את חוזרת עליהם שוב ושוב - זה מה שלמדת במהלך חייך עם אביך... זה מתסכל, אך יש דרך לשנות את הדברים - באמצעות פנייה והשתתפות בתהליך טיפולי, פרטני או קבוצתי, לצורך ליבון סוגיות אלו.
בהצלחה,
הדס גולדבלט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)