מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סטירה לילד והחוק היבשנאוה15/07/2009
צהריים טובים לכולם.
מה החוק אומר לגבי הורה שנותן סטירה לילדו? האם יש בכך סכנה לתקיפה או משהו בסגנון, או שיש מידת היגיון בנושא הזה? אני שואל מפני שכשאני הייתי ילדה קיבלתי פה ושם סטירה מצלצלת מהוריי וזה היה בסדר גמור. היום, לעומת זאת, נדמה שהחוקים נגד אלימות במשפחה (המצוינים אגב) עלולים לגרום להורה כזה לשלם מחיר כבד מאוד על מעשיו...
אז מה התשובה, האם יש סכנה כזו או לא?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנאוה
ד``ר מני מלכה16/07/2009נאוה שלום
לשאלתך יש כמה היבטים שחשוב לשים אליהם לב:
א. מבחינת החוק היבש- כל אקט של אלימות של הורה כלפי הילד, בין אם היא פיזית או נפשית, אסור באופן חד משמעי.
ב. האופן בו החוק והמערכות שעובדות לצידו מטפלות במקרים מסוג זה (החל מאלימות אפיזודיאלית וכלה באלימות מתמשכת)- לצידו של החוק עובדת מערכת הרווחה, ובמסגרתה ניתן מנדט מתוקף חוק לפקיד סעד לילדים ונוער לבחון את המקרה. פקיד הסעד נפגש עם הילד והמשפחה ועורך אבחון שבמסגרתו הוא אוסף נתונים ומגבש המלצות. כך למשל במקרים קיצוניים של אלימות מתמשכת בהם הוא מתרשם שמדובר בהתעללות או הזנחה של הילד, תיתכן הוצאת הילד למסגרות חוץ ביתיות. במקרים פחות קיצוניים שבהם לא מדובר בהזנחה והתעללות, פקיד הסעד יכול להמליץ על טיפול כזה או אחר שבעזרתו יוכלו ההורים והמשפחה כולה לשפר את דפוסי התקשורת ולהימנע מאלימות.
ג. האמירה האישית שלך- "גם אני קיבלתי פה ושם סטירה". זוהי בהחלט סוגיה מורכבת, לעיתים בני האדם נוטים להצדיק אירועים או מעשים מסויימים, שבהם כלל לא הייתה להם אפשרות בחירה. זה מנגנון שיכול לעזור להקנות שליטה או בהימנעות מכאב. בנוסף לכך כשמדובר בהורים או במשפחה, יש חשש עצום מפני אובדן אהבה או הפגנה של תחושות שליליות כלפי דמויות אהובות שיש כלפיהם גם תלול רגשית. אני בטוח שאם הורייך היו מבטאים במילים את מה שרצו להראות במעשיהם, חוויתך בעניין הייתה שונה לגמרי.
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)