ילד שקט במיוחד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד שקט במיוחד
    יהורם
    19/07/2009

בוקר טוב.
    הבן שלי, בן 9, מספר שבקייטנה שלו יש ילד שהיה איתו בביה"ס בשנה שעברה ולפתע הוא שקט, מדוכא וכמעט לא מדבר. מצד אחד זה נשמע נורמלי לגיל הזה, אבל אי אפשר לדעת - אולי זה משהו בבית עם ההורים, שגורם לו לחיות בפחד?
    איך אפשר לברר דבר כזה מבלי לפגוע בנפש הילד ובפרטיות של ההורים שלו, אותם אני איני מכיר...

תודה על העזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד שקט במיוחד

הוספת תגובה

• ליהורם

ד``ר מני מלכה
    19/07/2009

יהורם שלום,
    טוב לשמוע על רגישותו הרבה של בנך- נראה שהוא יודע להיות חבר טוב, ולגלות אכפתיות.
    גם אתה בעצמך מגלה רגישות ולא ממהר לקפוץ למסקנות.

באופן כללי- מצבים של דכדוך, עצב ולעיתים גם דיכאון הם חלק בלתי נפרד מחיי ילדים, אשר מתמודדים באופן יומי-יומי עם משימות התפתחותיות רבות, ריגשיות, לימודיות, חברתיות, מוטוריות...
    בסך הכל לא פשוט להיות ילד!.
    יכולות להיות סיבות רבות להתנהגות של חברו של בנך. "הורים שגורמים לפחד" כהגדרתך, יכולים להיות רק גורם סיבתי אחד מתוך עשרות גורמים אפשריים לתחושת עצב שכזאת (למשל- בעל חיים שמת, מחלה של הורים או בן משפחה, פרידה, גירושים, לא כייף בקייטנה, ועוד....).

בדרך כלל יש בבתי הספר גורמים מוסמכים (מורה, יועצת, פסיכולוגית) שבשעה שהתנהגותו של ילד מעוררת דאגה, יש להם את הכלים המקצועיים כדי לבחון את המצב ולהחליט כיצד להתערב. סביר להניח כי גורמים אלה אינם פועלים במסגרת הקייטנה.

המידע שאתה מוסר כאן אין בו כדי לפנות לרשויות החוק או לגורמים מוסמכים, אך מצד שני אין זה אומר שהילד בו מדובר לא עובר קשיים כל שהם שדורשים התערבות של החוק. בהחלט אפשר ליצור קשר עם מנהלת הקייטנה- או הגורמים המדריכים, ולומר בזהירות (רבה) כי בנך סיפר לך על התנהגותו של הילד וכי חשבת שכדאי שהמדריכים ישימו אליו לב.

בנוסף - הייתי ממליץ לך לשוחח עם בנך על כך שיתכנו מצבים שכאלה בחיים- של עצב, דאגה ודיכאון. כלומר לספר לו שמצב זה , איננו בהכרח חריג. הרי רגשות של עצב יכולים להיות, והיו, גם מנת חלקו. נסו להיזכר יחד מתי היה עצוב- לתת לגיטימציה לאפשרות זו.

ומעבר לכך- כמו במצבים רבים בחיים- במקום לחפש פרשנויות רבות ומרחיקות לכת לאירוע מסויים, בנך פשוט יכול לשאול את חברו לשלומו. אני מניח שאם בנך פשוט יאמר לחברו "שמתי לב שלאחרונה אתה עצוב ורציתי לשאול אותך מה יש לך..." יש בתגובה מסוג זה גם רגישות ראויה והיא גם יכולה למנוע צעדים לא אחראיים.

מני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו