מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבא חולה נפש.לירון19/07/2009
אבא שלי חולה נפש,בעבר אמי התלוננה עליו במשטרה..הוא היה באישפוז..צו הרחקה..אך אמי בטיפשוטה תמיד החזירה אותו.
ביום ראשון עד חמישי היינו בטיול באוניה ואמי הבינה עד כמה מהר ההיא צריכה לעשות צעד בכך שבייש אותה בקללות ובצעקות בי ובאחי ובה מול אנשים.
הסיפור הזה ארוך מדי ולא יכנס פה,אבל בכל מקרה הוא בעבר התשמש בסמים,כיום מסניף כדורים מסוג CLonex [מסניף מהאף],יש לו התקפי זעם,הזיות,העניין הוא שאני רואה את אמי בדיכאון ואז גם אני הופך להיות בדיכאון,דיברתי איתה על כך והיא אמרה שהיא לא יכולה לשלוט בגוף שלה,זה אוטומתית,בכל מקרה אבא שלי שאל אותה היום שהוא ראה אותה מצוברחת במטבח "מה ישלך "?
ואז היא התפרצה בבכי והיא אמרה לו אני רוצה לגמור איתך את זה ביפה,אני רוצה להיתגרש..לבסוף היא תפסה אומץ אחרי שהיא פחדה שכשהיא תגיד זאת הוא יכה אותה,בכל מקרה הוא אומר את רוצה להתגרש?! תתגרשי! לכי תפתחי תיק אני יבוא לחתום...אמא שלי אמרה שזה תהליך שלוקח זמן..העניין הוא שברגע שאני רואה תפרצוץ שלי נהיית לי מועקה בלב,אני בן 15,
10 שנים אני סובל את הצעקות,קללות,אלימות מילולית בבית,
אמרתי לאמא שלי בואי נזכיר בית או משהו עד שנמכור תבית היא אומרת שאין לה תקציב לזה והיא גם לא יודעת מה לעשות..אמרתי לך אולי אצל אחד האחים שלה..היא אמרה שאי אפשר כי הם בעצם רווקים בלי ילדים [אחים שלה] ונסיתי לשכנע אותה אבל היא לא רוצה..
אמי התלוננה בעבר על אלימות פיזית שהכה אותה,הוא ישב..גם היה בבית משוגעים..בכל מקרה כל הצ'אנסים שנתנו לו לא עוזרים,הוא פוגע לי בחיים,בחיי החברה,אני לא יכול להביא בחורה הביתה לא חברים לא כלום..כל ההפלגה הוא הרס לנו..ליד אנשים מקלל אותה "ימך שמך כושילי אמא שלך" וסליחה על השפה אני בסה"כ נותן דוגמא,והוא אומר שאני נתנתי עדות שקר אליו וכך גם אחים שלי,יש לו בעיה נפשית שהוא אפילו לא יודע מה הוא עושה,הוא לא עושה את זה בכוונה,הוא חולה נפש,ליד אנשים הוא משחק אותה איזה בעל טוב,למשפחה שלו הוא אומר שהיה טיול טוב והוא פינק אותנו,אבל הוא רק הרס לנו את הטיול,בכל מקרה בהתחלה חשבנו ללכת עוד פעם למשטרה אבל אמא שלי מפחדת שהפעם הוא יבוא אליה ויהרוג אותה שהוא יצא מהמשטרה..והיא אמרה לו היום אני רוצה לגמור איתך את זה יפה אני לא רוצה להזמין לך משטרה..ובטיול הוא ניסה להרים עליה יד כמו שאמרתי מיקדום יש לו הזיות,
אמא:לירון,לכו אתה ועמית מהר לחדר אוכל[כי אחי עמית אמר שהוא לא רוצה איתו]
אבא:מה?!כדורי מסרק
אני:באתי והדפתי אותו מפני אמי
אמא:אני אמרתי שיתקדמו לחדר אוכל זה הכל![בפרצוץ כאילו בוכה].
לאן ללכת בהקדם האפשרי,ואיך אפשר לעשות שתהליך הגירושים יזרדז אני מחכה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללירון
ד``ר מני מלכה20/07/2009לירון שלום,
המצב שאתה מתאר אכן נשמע מזעזע, ובטח לא נעים עבורך. ייתכן והאופן הדיי מבולבל שבו אתה מתאר את הדברים רק מעיד על מצוקתך הרבה.
הייתי רוצה להתייחס לשני היבטים במצב שאתה מתאר במשפחתך
הראשון הוא אתה- על פי תיאורך אתה ילד החשוף לאלימות במשפחתו. גם אםלא מופעלת כלפיך אלימות פיזית, האקלים המשפחתי שאתה מתאר קשה מנשוא. על כן יהיה טוב אם תוכל לשוחח עם איש מקצוע על מה שעובר עליך. אם אתה בקשר עם יועצת מבית הספר או דמות חינוכית כל שהיא, כדאי שתפנה אליה. מומלץ לך גם לבקש מהוריך,ביחד או בנפרד שיאפשרו לך לשוחח עם איש מקצוע. העובדה שאביך סובל ממחלת נפש, כפי שאתה מציין, גם היא כשלעצמה סיבה מספיק טובה כדי לקבל ייעוץ רגשי.
השני: מערכת היחסים של הוריך. אתה בוודאי לא אחראי לקיומה של מערכת יחסים זו, וגם לא בידיך להוביל לסיומה. גם כאן מותר לך לבקש מהוריך שיפנו לטיפול. הם יוכלו לקבל ייעוץ טוב במרכז לטיפול ומניעת אלימות באיזור מגורך. מאחר ואביך סובל ממחת נפש כפי שאתה מציין, הייעוץ במרכז למניעת אלימות לא יספיק ונדרשת גם התייחסות של בריאות הנפש לעניין.
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמני היקר,
לירון21/07/2009מני,תודה על התמיכה,אך שני ההיבטים שלך מעידים על כך שלא הבנת את הבעיה.
אבי הוא בנאדם כל כך חולה בנפשו שהוא לא יודע מה לעשות,להגיד לו ללכת ליעוץ זה כמו לירות לעצמי כדור ברגל,אמי קבעה תור לעוד שבוע תור לנו לרווחה,אבל קשה מאוד לחיות בבית,הוא בנ-אדם כל כך חולה שהוא לא יודע מה הוא עושה,גם יש לו פיצול אישיות,ברגע שהוא לא בהתקף הוא משחק אותה בנ-אדם רגיל,אבל אחרי כן הוא צועק כמו ...אין לתאר את זה..הוא פסיכופט,
בעבר התייעצתי עם עובדת סוציאלית שהייתי בן 12...גם רואיינתי אצל מרייאנת ילדים במשטרה קשר נתנתי עדות עליו במשטרה,הוא היה גם בעבר בבית משוגעים,אישפוז בכפיה,אבל אמי בטיפשוטה תמיד החיזרה אותו הביתה,בכל מקרה אמי רוצה לדעת עם המשטרה יכולה לסייע לה בפתיחת התיק במשטרה מבחינת כלכלית ומבחינת זירוז התהליך,ואתה יודע מני,אני פה מיסתכל אליו מהחדר השני כרגע,באלי להקיא רק שאני מסתכל על הנוולה הזה,אין לי מושג עד כמה הוא מירר לי את החיים,אמי עוד יותר אומללה עכשיו בגללו בדיכאון בחדר שלה..אין לנו מושג מה הצעד הבא..
לגבי המרכז למניעת אלימות,כמו שציינתי הוא לא יסכים לבוא מהעובדה שהוא לא מודע למה שהוא עושה,אני שונא אותו שנאת מוות אבל אני לא מראה לא את זה כי אמא שלי אומרת לי לדבר אליו יפה שלא יהיה ריב..
מחכה לתשובה נוספת במהירות האפשרית ותודה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללירון
ד``ר מני מלכה21/07/2009לירון
צר לי אך אתה חי במציאות מורכבת מאוד, ובאקלים משפחתי מגביל ומסובך ביותר. לא נראה לי שיש מהלך כל שהוא שיכול לפתור זו, או נוסחת קסמים כל שהיא.
אני מבין שמה שהכי מעסיק אותך זה איך לגרום לאימך לעזוב את אביך ולמעשה חשוב שתכיר בכך שהדברים לא תלויים בך. ולטעמי- אסור שיהיו תלויים בך!!!
אני עדיין מציע לך לנסות ולחפש מסגרת תמיכתית-טיפולית עבורך. אם אימך פונה לרווחה בשבוע הבא זה מצויין- ותיקוותי היא שהדבר יפתח את האפשרות לטיפול עבורך. אינך אחראי להתנהגות אביך (הפוגע) ואימך (שלצערך נשארת איתו) אך היא משבשת את חייך- ולכן חשוב שתזכה לאפשרות כל שהיא לטיפול, ולו רק כדי שתחוש הקלה כל שהיא.
קשה להאמין שהדברים, שאינם תלויים בך, ישתנו מהקצה אל הקצה.
דבר נוסף- כשאני קורא את דבריך ואת השפה שבה אתה משתמש, יש לי תחושה שאתה מאוד בוגר יחסית לגילך, יתכן וזה תוצר של המציאות שאתה חווה.
לגבי אימך- במשטרה ישמעו את דבריה ובהתאם לכך יחליטו באילו צעדים לנקוט (מעצר של אביך, הרחקתו, הפנייתו לבריאות הנפש...).
לגבי הנושא הכלכלי- ברווחה או במרכז למניעת אלימות יספרו לאימך על הזכויות שלה: על אפשרויות שונות שיש לה, בהתאם להחלטותיה, החל מסיוע משפטי וכלה בסיוע כלכלי.
שיהיה בהצלחה
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמני,
לירון21/07/2009תודה לך,
ולא מני,אנחנו לא נישאר איתו,בכל מקרה תודה לך,אני מעריך זאת מאוד.
אני יעדכן אותך במצב ואיך מתקדם,ושוב,תודה,תודה,
אך רק רציתי לשאול,העובדה שאני כל היום שומע אותו צועק בבית יכולה לגרום לעובדה שגם כשאגדל יהיה כמוהו?אני לא צעקן גדול,לפעמים אבל כשאני ממש מתעצבן אז אני מרים תקל שלי,ואז אני ישר מדבר מהר בלחש כדי לא לחשוב על העובדה שהפכתי להיות כמוהו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללירון
ד``ר מני מלכה22/07/2009הי לירון,
השאלה שאתה מעלה- שאלה גדולה, שמומלץ שתעלה אותה במסגרת טיפולית כל שהיא, כדי שהיא לא תישאר בגדר שאלה תיאורטית בלבד.
. שוב, אם אימך פונה לרווחה, כדאי שהדבר יוביל לכך שתוכל להשתלב בטיפול. לי נדמה שהדבר לא זר לך, ושיש לך ניסיון עם אנשי טיפול, כך לפחות אתה מספר. אז אל תהסס לקבל עזרה המכוונת למצבך הנפשי, לפחדים שלך, ולחששות הן בנוגע להווה והן בנוגע לעתיד.
אני ממליץ לך לקרוא את הספר שד קטן מאת דודו דותן.
שיהיה בהצלחה!
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)