מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- Tzfon Haaretzאשה ממעוטין25/07/2009
שלום רב,
אני אשה אמא לארבע ילדים אני עוברת התעללות מילולית ברוב הזמן ולפעמים מתלווה באיומים על רצח לדוגמא אני אחתוך אותך לגזרים, אני אהרוג אותך ובעיקר בעלי בדרך כלל לועג לי מול משפחתו המהווה מחסה עבורי ומגבים אותו בשל השנאה שהם טומנים לי.
כל הזמן תוקף אותי ואני מרגישה שאני כבר מזדהה עם מה שהוא גורם לי מכאב פיזי ומילולי.
אני אשה שאין לי כמעט משפחה, משפחתי מאוד קטנה ומורכבת אין לי לאן ללכת ולפנות ולכן הוא תפס על זה תחת "סליחה על הביטוי" אמא של בעלי מאוד רוצה שהוא יעזוב אותי - כי היא שונאת אותי מאוד.
אני נשוא מספר שנים - אפילו יום אחד לא הרגשתי בתמיכה ובאהבה - אני נמצאת תחת איום כל הזמן למשל אני לא רוצה אותך אני רוצה להתגרש ממך - ואני לא סומכת עליו בכלל - כי הוא מספר להוריו ואחים שלו כל דבר עלי לכן גם הם לועגים לי ואינם נותנים מנוחה.
יש לו אחות שמקנא ורעה מאוד הרבה פעמים גרמה לבעיות ביני לבינו בגלל שהא נחשבת לבחורה שולטת ואנים יכולים לדבר איתה בכלל בבית בגלל הפה הגדול שלה.
אני חושבת שבעלי הוא חולה נפש לפי האבחנה שקיבלתי מהמרכז לאלימות המשפחה בשביל היותו עם ביטחון עצמי מופרז שמעיד על הפנמה מילדות בשל כמה סיבות שאני לא יודעת מהם???? אני יודעת שאתם תגידו לי שכבר מאוחר לדבר על גירושים בגלל הילדים - אבל המשפחה שלי כל הזמן לא רצו בגירושין בגלל סיבות חברתיות.
בבקשה תעזרו לי לגבש עמדה כי אני כבר נחושה בדעתי וכבר השבוע אני אפנה לעורך דין לענייני משפחה
ברצוני לציין שבעלי מכריח אותי לבצע מין אורלי שזה גורם לי דחק ואני מרגישה שאני רוצה להקיא אבל הנוא רוצה ואם אני לא עושה את זה הוא אינו מעניק לי מין טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאשה ממעוטין מצפון הארץ שלום,
פנינה דובו26/07/2009מדבריך אני שומעת כי את סובלת מאלימות מילולית, נפשית ומינית. למרות שאת לא מתארת אלימות פיזית, האיומים על חייך נשמעים לי חמורים ומחייבים התייחסות רצינית מצידך לסכנה בה את נמצאת. אין ספק כי האלימות הנפשית והאלימות המינית גורמות לך סבל רב אף הן.
בנוסף את מתארת מצב בו אין לך תמיכה, לא מבני משפחתך ולא מבני משפחת בעלך ואת נמשמעת בודדה וחלשה מולם ומול בעלך.
כשאת אומרת שאת מזדהה עם תוקפנותו של בעלך כלפיך אולי את מתכוונת שאת כבר רגילה אליה ומקבלת אותה. זוהי תופעה מוכרת אצל נשים שחוות אלימות לאורך זמן, כמוך, וכדאי לך לטפל גם בזה.
לגבי ילדיך, אני מניחה כי גם הם סובלים ממערכת היחסים הקשה שבין הוריהם. במקרה זה חשוב שתשקלי את טובת הילדים לגבי כל צעד שתעשי בהמשך. להבנתי, אין זה אומר שאינך יכולה להתגרש, אם זו בחירתך.
למרות נחישותך, את עומדת בפני בחירות לא קלות ואין פלא כי לא קל לך להחליט כיצד לפעול. מדבריך אני מבינה כי את נמצאת כבר בקשר עם המרכז לטיפול ומניעת אלימות, וטוב שכך. העובדות הסוציאליות המטפלות במרכז יוכלו לעזור לך לבחון את השיקולים לגבי כל החלטה שתבחרי בה וכן את המחירים הנלווים לכל החלטה שלך, בין אם תחליטי להתגרש ובין אם לא.
התמונה שאת מעלה מורכבת ומסובכת וגורמת לך ללחצים שיכולים להקשות עליך לעשות החלטות לבדך. במצב כזה, כדי שתוכלי לשקול היטב את צעדיך וכן כדי לסייע לך להגן על עצמך ועל חייך, אני מאד ממליצה לך להעזר באנשי המקצוע במרכז.
בכל מקרה, חשוב שתדעי כי זו זכותך לחיות ללא אלימות ובבטחה. הדרך למימוש זכותך זו יכולה להתארך ואת זקוקה להרבה סבלנות וכח כדי לעמוד בה.
אגב, אם את פונה לעורך דין רצוי שלא לשתף במידע זה אנשים בהם אינך בוטחת, כל עוד אין בכך הכרח.
הרבה הצלחה לך ותשמרי על עצמך!
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)