מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלימות בתחילת דרכה- שאלהדנה26/07/2009
שלום רב,
אני יוצאת עם בחור המבוגר ממני בתשע שנים, מזה חודשיים וחצי. במהלך התקופה הבחור הראה כל מיני סימנים שונים שהדליקו לי נורה אדומה והעלו בי את החשד כי מדובר באדם אלים או בעל פוטנציאל להתנהגות אלימה: מחזוריות של חיבה שופעת מול זעם חסר פרופורציה, חוסר יכולת מוחלט לקבל ביקורת- כל גילוי של ביקורת הביא לכעס נוראי מצדו, סובלנות נמוכה ביותר לדעות המנוגדות לדעתו, שימוש רב בקללות ובשפה בוטה (לא כלפי, אלא בכלליות), דיבור רב על תכנים אלימים. יצויין כי יחד עם כל זאת, כאשר הוא רגוע הבחור מראה חיבה, רגישות, אכפתיות, אמפתיה והתחשבות רבה, הוא נאמן ומסור מאוד אלי ולקשר ומשקיע בו מאמצים רבים.
בגלל שהקשר בתחילת דרכו, החלטתי להבליג לעת עתה על הסימנים הנ"ל ולראות האם הם מתפתחים למשהו חמור יותר, מה שלצערי קרה. אתמול בלילה היה הקש ששבר את גב הגמל.
אני נמצאת כרגע בתקופת מבחנים קשים ומותחים מאוד במסגרת לימודיי ועבודתי, ואתמול בלילה החלטתי לשתות מעט משקה אלכוהולי לפני השינה, כדי להרדם טוב לפני מבחן חשוב שהיה לי היום. בן זוגי נתקף פתאום בזעם, טען שאני אלכוהוליסטית, איים לשפוך לי את כל המשקה מהבקבוק ובשלב הבא אכן מימש את איומו- ורוקן בקבוק שלם של משקה לכיור.
למען הסר ספק: אני בעלת שני תארים ראשונים, בדרך לתואר שני, עובדת בעבודה מכובדת במשך ה-4 שנים האחרונות ובאופן כללי אדם יציב ביותר ובריא בנפשו, כך שהטענות על "אלכוהוליזם" הן משוללות כל בסיס ואף מצחיקות.
בתגובה לכך סיימתי את הקשר.
חשוב לציין כאן, כי מדובר בבחור אשר חווה בילדותו אלימות והתעללות בדרגת חומרה קשה ביותר מצד אביו כלפיו, כלפי אמו ואחיותיו.
אני מבקשת את חוות דעתכם המקצועית- האם צדקתי בפיענוח של הסימנים והאם עשיתי נכון כשסיימתי את הקשר? האם צדקתי בהנחתי כי מדובר באדם בעל פוטנציאל רב להתנהגות אלימה?
תודה רבה מראש,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום,
פנינה דובו26/07/2009ניכר מדבריך כי את ערה ומודעת לסימנים המנבאים אלימות מצד בן-זוג ולא היית זקוקה לזמן רב כדי לזהותם. עם זאת, את מציינת גם את הצד האחר של אותו בחור, זה שיוצר בך אמביוולנציה ומכאן גם תחושה של אי נוחות.
בחלק הראשון של דבריך מדברים הרגשות ואילו בחלק השני את מדברת יותר מהראש. גם כאן קיים מאבק המקשה עליך להחליט ואולי להיות שלמה לגמרי עם החלטתך.
אגב, איננו יכולים לדעת מדוע נושא שתיית האלכוהול "הדליק" את הבחור, אבל הצורך שלך "להוכיח את חפותך" מרמז כי הנושא רגיש אולי גם אצלך.
נראה ששאלותיך באות לבדוק את עצמך לא פחות מאשר את בן זוגך (לשעבר). אולי את אף מוטרדת מכך שלמרות מה שאת מעידה על עצמך זה קרה גם לך. זה בהחלט מובן. אמנם קיימים סימנים מנבאי אלימות בין-זוגית, אבל עדיין אין דרך ודאית לקבוע מיהו אלים בזוגיות עד שזה לא קורה.
אכן, סיימת את הקשר כבר בתחילת דרכו ובכל זאת כנראה שהיה בו די כדי לעורר בך שאלות.
במרכזים לטיפול באלימות יוכלו לענות לך ביתר פירוט על שאלותיך ולבדוק ביחד איתך אם תהיי מעוניינת ביותר מזה.
בהצלחה לך!
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פנינה. מני, אוכל לקבל את
דנה27/07/2009חוות דעתך כמטפל גבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדנה
ד``ר מני מלכה29/07/2009דנה שלום,
אני ממליץ לקרוא בעיון את תשובתה של פנינה, היא בהחלט יכולה לספק לך חומר למחשבה.
אין ספק שאם את מוטרדת בנוגע לשאלה האם עשית את הדבר הנכון, ולכן כפי שפנינה ממליצה כדאי לפנות לייעוץ.
לדעתי את חווה בדיוק הדבר המתעתע כל כך שקיים בקשר זוגי אלים- זה אף פעם לא חד מימדי, ולכן זה מבלבל כל כך : האם אני בסדר או לא בסדר? עשיתי את הדבר הנכון? אולי אם אני אשתנה אז גם הוא ?.... אולי אני סתם עושה מזה עניין יותר מידי גדול ובסך הכל הוא בסדר? אולי אף אחד אחר לא יאהב אותי ? וכך הלאה...
בטיפול (טוב) יעזרו לך להתבונן פנימה (לתוכך) ולא החוצה (אל הגבר) להבין את הבחירות שלך, וגם את ההחלטות שלך לגבי ההמשך. מדובר בעבודה קשה אך משתלמת להמשך חייך.
שיהיה בהצלחה
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)