מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם מדובר באלימות?לילי26/07/2009
שלום,
אני נשואה במשך שנתיים. בקשר עם בעלי כשש שנים. הקשר אף פעם לא הלך חלק. בתחילת הקשר בעלי היה רכושני כלפי, לא הסכים שאצאה עם חברותי לקפה בלעדיו... ביקש שאנתק את הקשר עם החבר לשעבר, ממנו נפרדתי מספר שנים לפכי כן והוא כבר היה לפני חתונה. בעלי גם דרש שלא אגיעה לחתונה שלו ואני ויתרתי...
לאחר מכן הנושא הסתדר, בעלי הבין שזה לא נכון לבקש ממני לא לצאת עם חברותי בלעדיו וכו'.
לאחר שהתחתנו התחילו בעיות אחרות. אם הוא עצבני הוא מתפרץ, מדבר גסויות. מרשה לעצמו לקלל אותי בצורה גסה ביותר. הוא מתפרץ אם אני לדעתו קובעת לו עובדות. לדוגמא, אחרי שהוא ישן עד השעה 11 בבוקר ביום בשבת ואני הייתי עם התינוקת, אמרתי לו אחרי שהוא התעורר שעכשיו אני הולכת לנוח ואתה תיהיה עם הבת. הוא התפרץ עלי בטענה שאני קובעת לו עובדות... כמובן שזה הסתיים בקללות וצעקות..
אנחנו רבים ואני חושבת שכדאי לעזוב אותו, ואז אז אני חשבת שיש לנו בת קטנה - בת שנה ועדיף שהוריה לא יהיו גרושים. אני שוכחת את הכל וממשיכה הלאה, עד לפיצוץ הבא - זה קורה כל מספר שבועות.
אני טיפוס משפחתי, אוהבת זוגיות קבועה, לכן אני מנסה לשכוח ולהמשיך הלאה. הבעיה היא שגם כשהוא לא צודק, אני חושבת שאולי הייתי צריכה לנסות למנוע את המריבה... אני לא אומרת את זה לבעלי, אך אנ יחושבת כך. חשוב לי לציין שבעלי אף פעם לא מתנצל, גם כאשר הוא ממש מעליב אותי.
אני משכילה, אוכל לפרנס את עצי ואת בתי בכוחות עצמי. אני מרגישה שאיבדתי את עצמי.
האם אני איבדתי פרופורציות? את הביטחון העצמי שלי?
תודה,
לילי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך לילי,
פנינה דובו27/07/2009לשאלתך, האם מדובר באלימות: כן, בהחלט. את מתארת מאפיינים של קשר בין זוגי אלים. מצד בעלך את מציינת רכושנות, הגבלות שמטיל עליך, התפרצויות, קללות, צעקות, העלבות ועוד. לגביך את מתארת אמביוולנטיות, את מרגישה אשמה, את מנסה לשכוח ולבטל את מה שאת מרגישה כשבעלך פוגע בך ולהפחית מעוצמת הפגיעה, את "מאבדת את עצמך" ואת בטחונך. כל אלה מאפיינים של בני זוג בקשר אלים, שיש בו צורך חזק בשליטה. תכיפות המריבות וחזרתן מעידה על קושי שלכם לפתור את הבעיה בכוחות עצמכם.
ההתלבטות שלך לגבי המשך נישואיך מובנת. את רוצה לשמור על נישואיך, על מסגרת משפחתית שלמה עבור ביתך, להגשים את מה שקיווית לו, ואולי את גם חוששת מפני מה שצפוי לך בעתיד ואיך תסתגלי למצב חדש, אם תפרדי מבעלך.
נכון, קשה לראות דברים בפרופורציות כשאת עצמך כל כך מעורבת רגשית. בנוסף, קיים חשש כי ככל שיתמשכו הדברים שאת מתארת, הם עלולים להחריף ואף ליצור סיכונים גדולים יותר, בעוד את הולכת ונחלשת ומתקשה לשנות את המצב.
כדי למנוע החרפת המצב ולעזור לך לנסות ולשפרו, אני מאד ממליצה לך לפנות למרכז לטיפול באלימות באזור מגוריך. במרכז תוכלי לבחון את עצמך בעזרת מטפל ולהגדיר לעצמך מטרה ואמצעים כיצד לפעול, למען עצמך ולמען מי שיקר לך.
יתכן שבעקבותיך גם בעלך יהיה מוכן להגיע למרכז והדבר יעלה את הסיכויים לטפל בקשיים שלכם ולסייע לכם בחיפוש אחר הפתרונות המתאימים לכם, ביחד או לחוד.
אתם זוג צעיר וכדאי לכם לנסות ולטפל בקשיים שלכם. בין אם תמשיכו יחד ובין אם תפרדו, תוכלי להשתמש בהמשך בכלים שתרכשי במהלך הטיפול.
לסיכום, את זקוקה לעזרה. אל תהססי לפנות. בהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)