מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה,ענת28/07/2009
אני בת 15,
וישנה שאלה המטרידה אותי כבר זמן רב,
האם סטירות נכנס לקטגורית "התעללות"?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענת
ד``ר מני מלכה29/07/2009ענת שלום,
סטירה הינה אקט אלים שעונה להגדרה של אלימות (פיזית כי מדובר במכה, ונפשית כי מדובר בהפחדה, הרתעה, שליטה, איום).
כאשר השימוש באלימות הופך לדבר קבוע, על מנת להשיג שליטה וכוח, בהכרח מדובר בהתעללות, בטח כאשר מדובר במצב שבו האדם שמקבל את הסטירות הוא קטין חסר ישע, שתלוי באדם המבוגר שנוהג בו באלימות מסוג זה.
שימי לב,
להתעללות יש היבט אישי סובייקטיבי- כלומר החוויה של מי שמקבל את הסטירות. ויש לה היבט חוקי ופורמאלי- כלומר תהליך שבו נקבע באופן חוקי שמדובר בהתעללות.וכאשר מדובר בקטינים (ילדים עד גיל 18) יש לכך השלכות שיכולות להיות מרחיקות לכת.
התהליך במסגרת החוק- כאשר מובא לידיעת החוק כי אדם מבוגר מחטיף סטירות לילד שלו, מתבצע תחקיר של פקידת סעד לחוק נוער- זוהי אשת מקצוע שהחוק הפקיד ברשותה את היכולת לבצע בדיקה ולהחליט האם מדובר בהתעללות. במידה והיא מחליטה שאכן מדובר בהתעללות, החוק יכול לחייב את האדם המבוגר (ההורה) לעבור טיפול במקרים חמורים אף להוציא את הילד מהבית למשפחת אומנה.
ענת- אם מדובר בך, הרי שמומלץ לפנות לקבל עזרה. לא נראה לי שדי בתשובה "יבשה" עבורך. לא מגיע לך, ולא לאף אחד לקבל סטירות- אין דבר שיכול להצדיק זאת. אם את בקשר עם אשת חינוך או יועצת בבית הספר, נסי לשתף אותה. אם לא, באפשרותך להתקשר ללשכת הרווחה במקום מגורייך ולנסות לבקש עזרה. אם התקשורת במשפחתך מאפשרת זאת, יהיה טוב אם תפנו כולכם לקבל עזרה.
שיהיה לך בהצלחה
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה
ענת30/07/2009ויש לי עוד שאלה,
אני לא יודעת איך בדיוק לנסח אותה,
האם יכול קטין,כפי שאמרת מתחת לגיל 18,לעבור לגור בנפרד מהוריו,
לפי רצונו,או שחייבים את האישור של סער לכך?
אני לא מתכוונת למשפחה אומנת,אני מתכוונת למקום אחר,כמו פנימייה למשל,
או קרובי משפחה רחוקים יותר,
שידוע לי שצריך את האישור של ההורים בשביל זה,אבל אם ההורים לא מרשים?
סליחה על כל השאלות,
פשוט כבר מזמן רציתי לשאול אותן,ולא מצאתי שום אדם שיכול לתת לי תשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת
ד``ר מני מלכה30/07/2009הי ענת
פנימייה איננה יכולה לקבל אליה בני נוער ללא הסכמת ההורים, אלא אם כן מדובר בהחלטה של החוק, ובעקבות התערבות הרווחה.
לגבי קרובי משפחה- זה מסובך יותר. אני מניח שאם תשהי אצל קרובי משפחתך, הורייך בטח יידעו על כך משום שאת לא יכולה סתם כך להיעלם. אני מניח שאם זה לא ימצא חן בעיני הורייך, הם יפנו אל החוק והדבר יגרור בסופו של דבר התערבות של מוסדות הרווחה.
אני רוצה להסב את תשומת ליבך לכך שבגיל ההתבגרות, הנושא של בריחה מהבית דיי שכיח, וגם מאבקי כוח בין המתבגר\ת לבין ההורים. פגשתי בלא מעט משפחות שבהן ההתבגרות של הילד\ה הובילה לאלימות ולמריבות, משום שהמשפחה לא ידעה להסתדר עם הרצון של הילד\ה (שהספיק\ה לגדול ולהורים קשה לקבל זאת) לעצמאות.
לכן אני חושב ש התייעצות עם גורם טיפולי יכולה לעזור כאן. גם אם את מבקשת לעבור לפנימייה או לעבור לקרובים, יהיה טוב אם הדבר יקרה לאחר התייעצות, שאולי אף תוביל להסכמת הורייך בעניין.
מקווה שהדברים יסתדרו
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)