כיצד ניתן להוכיח התעללות נפשית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כיצד ניתן להוכיח התעללות נפשית
    ירון
    31/07/2009

כיצד ניתן להוכיח התעללות נפשית על ילד מצידה של האימא. והאם ביטול מפגשים בין האב ולילד על ידי האימא בקרב הורים גרושים נחשב התעללות נפשית בילד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לירון

ד``ר מני מלכה
    31/07/2009

ירון שלום,
    אני שמח על פנייתך אל הפורום שלנו, כמו שאני שמח תמיד לפגוש גברים שפונים לקבל ייעוץ או עזרה (לצערי הדבר לא תמיד קורה).

לגבי שאלתך
    אתה מתאר מצב ובו ההורים גרושים. מדובר במצב רגיש מאוד עבור הילדים, שבהרבה מקרים נמצאים בין הפטיש לבין הסדן מאחר והוריהם עסוקים במלחמה, גם מסיבות כלכליות אך בעיקר רגשיות (אכזבה, תחושת פגיעה ורצון לנקום וכך הלאה).

לכן, כאשר רוצים "להוכיח התעללות נפשית על ילד מצד האימא" צריך לשים לב לכך שלא מדובר ברצון של האב "לנקום" או לדבר עם האמא דרך הילד (אני אראה לך מה זה...אני אקח לך את הילדים... וכך הלאה).

כלומר אבא או אמא שאוהבים את ילדיהם והתגרשו- אם הם רוצים להטיב עם הילד ועם מצבו הנפשי צריכים לפעול כדי לאפשר לו קשר טוב עם ההורה האחר, ולשחרר אותו מהמלחמה.

אם אתה מרגיש שזה לא המקרה כאן, ואתה מוטרד מהתנהגות מתעללת של בת הזוג, באפשרותך לפנות לרווחה באיזור מגוריך ולבקש התערבות של פקידת סעד. זו יכולה להיות פקידת סעד לסדרי דין- שבוחנת את הסדרי הראיה ואת תפקוד האב והאם מול הילד או פקידת סעדלחוק ילדים ונוער, שבוחנת האם מדובר אכן בהתעללות. לשם כך היא משוחחת עם האם, האב והילד ומגישה המלצה.

לגבי ביטול המפגשים מצד האם- זו בדיוק הדוגמא של הפעלת הילד. אם היא מונעת את המפגשים מה שצריך להעסיק אותך כאב, זה איך להמשיך לראות את הילד אך מבלי לפגוע באם- כלומר לא להחזיר מלחמה במלחמה. ולכן במקרה זה תעזור התערבות של פקידת סעד לסדרי דין, בסמכותה לחייב את האם לעמוד בהסדרים שנקבעו ואף לשנותם במידת הצורך.

כולי תקווה שהמסר שלי לגבי מהי טובת הילד בעניין עבר.

שיהיה לך בהצלחה והלוואי ותוכל להמשיך לקיים קשר בריא עם הילד ואולי אף עם גרושתך, לטובתו.

מני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו