מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כיצד ניתן להוכיח התעללות נפשיתירון31/07/2009
כיצד ניתן להוכיח התעללות נפשית על ילד מצידה של האימא. והאם ביטול מפגשים בין האב ולילד על ידי האימא בקרב הורים גרושים נחשב התעללות נפשית בילד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירון
ד``ר מני מלכה31/07/2009ירון שלום,
אני שמח על פנייתך אל הפורום שלנו, כמו שאני שמח תמיד לפגוש גברים שפונים לקבל ייעוץ או עזרה (לצערי הדבר לא תמיד קורה).
לגבי שאלתך
אתה מתאר מצב ובו ההורים גרושים. מדובר במצב רגיש מאוד עבור הילדים, שבהרבה מקרים נמצאים בין הפטיש לבין הסדן מאחר והוריהם עסוקים במלחמה, גם מסיבות כלכליות אך בעיקר רגשיות (אכזבה, תחושת פגיעה ורצון לנקום וכך הלאה).
לכן, כאשר רוצים "להוכיח התעללות נפשית על ילד מצד האימא" צריך לשים לב לכך שלא מדובר ברצון של האב "לנקום" או לדבר עם האמא דרך הילד (אני אראה לך מה זה...אני אקח לך את הילדים... וכך הלאה).
כלומר אבא או אמא שאוהבים את ילדיהם והתגרשו- אם הם רוצים להטיב עם הילד ועם מצבו הנפשי צריכים לפעול כדי לאפשר לו קשר טוב עם ההורה האחר, ולשחרר אותו מהמלחמה.
אם אתה מרגיש שזה לא המקרה כאן, ואתה מוטרד מהתנהגות מתעללת של בת הזוג, באפשרותך לפנות לרווחה באיזור מגוריך ולבקש התערבות של פקידת סעד. זו יכולה להיות פקידת סעד לסדרי דין- שבוחנת את הסדרי הראיה ואת תפקוד האב והאם מול הילד או פקידת סעדלחוק ילדים ונוער, שבוחנת האם מדובר אכן בהתעללות. לשם כך היא משוחחת עם האם, האב והילד ומגישה המלצה.
לגבי ביטול המפגשים מצד האם- זו בדיוק הדוגמא של הפעלת הילד. אם היא מונעת את המפגשים מה שצריך להעסיק אותך כאב, זה איך להמשיך לראות את הילד אך מבלי לפגוע באם- כלומר לא להחזיר מלחמה במלחמה. ולכן במקרה זה תעזור התערבות של פקידת סעד לסדרי דין, בסמכותה לחייב את האם לעמוד בהסדרים שנקבעו ואף לשנותם במידת הצורך.
כולי תקווה שהמסר שלי לגבי מהי טובת הילד בעניין עבר.
שיהיה לך בהצלחה והלוואי ותוכל להמשיך לקיים קשר בריא עם הילד ואולי אף עם גרושתך, לטובתו.
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)

