צו הרחקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צו הרחקה
    פרודה כואבת
    31/07/2009

אני נשואה 19 שניםץ לאחרונה בעלי עזב את הבית בגלל מאהבת צעירה. כשהחליט לבוא לבקר, התרגזתי נורא . היה ויכוח בינינו והזמנתי משטרה השוטר לקח את בעלי אתו, ונתן לו צו הרחקה. עכשיו אני נורא מצטערת ואני רוצה לבטל את הצו. אני חשובת שבעלי רוצה לחזור אלי
    איך אני יכולה לבטל את הצו? גם הבעל שלי יכול לבטל?
    אשמח מאוד לתשובה מהירה. תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צו הרחקה

הוספת תגובה

• לפרודה הכואבת,

פנינה דובו
    01/08/2009

מדבריך אי אפשר לדעת האם בקשר בינך לבין בעלך קיימת, או היתה קיימת, אלימות. לא פעם אנחנו פוגשים נשים שסובלות מאלימות מצד בן זוגן, אשר אינן פונות להתערבות גורם חיצוני, אלא כאשר בן הזוג שלהן בגד בהן.

בגידה מצד בן זוג היא מאד כואבת עבור הצד שנבגד, אך איננה מוגדרת על ידי החוק כעילה להגשת תלונה במשטרה. במידה והויכוח בינך לבין בעלך גלש לאלימות, זו יכולה להיות סיבה להתערבות המשטרה. במקרה זה הייתי גם ממליצה לך לפנות ולהתייעץ במרכז לטיפול באלימות במשפחה באזור מגוריך. שם יכולים לעזור לך להבין יותר טוב את רגשותיך ואת הבלבול עליו את מדברת, כשלרגע התרגזת נורא ועכשיו את נורא מצטערת.

לשאלתך: לאחר שמוגשת תלונה על אלימות מצד בן זוג, נפתחת חקירה וחומר החקירה מוגש למדור התביעות במשטרה, לצורך הגשת כתב אישום. אפשר לבקש לעצור תהליך זה בפנייה למדור התביעות והגשת בקשה להפגש עם ראש המדור. בדרך כלל הפגישה נעשית בשם שני בני הזוג ושניהם אמורים להופיע בה ולהסביר מדוע הם מבקשים לבטל את התלונה שהוגשה. זהו תהליך המנוגד להליך המקובל היום במשטרה, לפיו אין לסגור תיק בנושא אלימות בין -זוגית ללא נקיטת הליכים המשפטיים המתקיימים בפני שופט.

גם אם תצליחי ללהביא לביטול התלונה או הצו וגם אם לא, אני מבינה שיחסיך עם בעלך הגיעו לנקודת משבר. את נפגעת מבגידתו של בעלך באמון שנתת בו. בעלך, לעומת זאת, יתכן שלא ציפה לתגובה שלך והוא מנסה כעת להחזיר את המצב לקדמותו.

אם את ובעלך רוצים באמת ובתמים לתקן את המצב ולבחון כיצד הגיעו היחסים ביניכם למה שהגיעו
    ומהו השינוי שנדרש ביחסים אלה, כדי להעלותם על פסים נכונים, אזי כדאי לכם לפנות למטפל זוגי שיוכל לסייע לכם בכך. גם אם כרגע ישנה נטיה למהר ולשכוח את מה שקרה, מצידך ו/או מצד בעלך, הדברים שקרו עלולים לחזור על עצמם, ללא שתפנו לטיפול.

ושוב, אם מדובר במקרה שלך גם בשימוש באלימות, אני ממליצה לך לפנות לגורמים העוסקים בכך, בשרותי הרווחה ולברר את האפשרויות העומדות בפניך. עמדתו של בעלך עדיין לא ממש ברורה, את חושבת שהוא רוצה לחזור אליך, אך חשוב שתערכי לאפשרויות השונות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו