צו הרחקה עקב התעללות בגיל צעיר ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צו הרחקה עקב התעללות בגיל צעיר ?
    עופר
    04/08/2009

שלום

אני גבר בן 33 , בעברי חוויתי התעללות מסוימת בעיקר נפשית אם כי גם פיסית מצד ההורים - האם בעיקר.
    כעת לאחר טיפול ממושך הצלחתי לשפר דברים בצורה משמעותית וניתקתי קשר לחלוטין עם כל המשפחה חוץ מאחיות.
    לאחרונה יש נסיונות התקשרות מצד בני משפחה (דודים) נסיונות אלה גורמים לי נזק רב, אני מרגיש מפוחד ומשותק למספר ימים עד שבועות אחר כל נסיון ליצירת קשר שמזכיר לי את הילדות ואת החוויות.

שאלתי היא האם קיימת אופציה משפטית שיכולה להגן עלי ? האם ניתן להוציא צו הרחקה נגד מספר בני משפחה שימנע מהם גם להתקשר ולשלוח SMSים / אימיילים ?

תודה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לעופר שלום,

פנינה דובו
    04/08/2009

כן, יש באפשרותך להוציא צו הגנה כנגד בני משפחה המהווים סיכון או הטרדה כלפיך, או כופים עליך דבר מה כנגד רצונך (כולל SMSים ואימיילים). כדי להוציא צו כזה עליך לפנות לבית המשפט לענייני משפחה באשור מגוריך. הגשת בקשה לצו הגנה כרוכה לפחות בשני מועדים לדיונים, הראשון בנוכחותך בלבד והשני בנוכחות המשיבים גם כן. ההליך הוא מיידי ובדרך כלל אין צורך ביצוג של עורך דין.

כדי להיות מוכן לבאות, אני ממליצה לך להתייעץ עם גורם מקצועי בענייני חוק ומשפט (ישנם גופים אזרחים שונים שעוסקים בכך) לפני הפנייה לבית המשפט.

בדבריך אתה מתאר מצוקה נפשית קשה שאתה חש, כתוצאה מנסיון של בני משפחה מהם התנתקת ליצור איתך קשר. המצוקה מלווה בפחד ובשיתוק מתמשכים.

כמי שעבר כבר טיפול ונעזר בו בהצלחה בעבר, יתכן וכדאי לך לפנות שוב ולהתייעץ עם מטפל כיצד להתמודד, בנוסף לנקיטת צעדים משפטיים, עם החוויות והזכרונות שהתעוררו מחדש.

בהצלחה,

פנינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

עופר
    06/08/2009

אינפורמציה חשובה מאוד בשבילי ובהחלט ייתכן שאתחיל את התהליך הזה ואשתמש בה.

עדיין לא לגמרי מבין מדוע אדרש לפגוש גם את הצד השני שנגדו יוצא צו ההרחקה ,הרי הסיבה לצו היא שאני לא מעוניין לפגוש אותם ( והפגישה גורמת לי נזק רב)

אם זה המחיר אני אשלם אותו, כמובן שאבקש התחשבות מסויימת

טוב נראה אם ואיך זה יתקדם

עופר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי פנינה

ofer
    02/10/2009

שאלה נוספת,

לאחרונה היה נסיון התקשרות נוסף מצד הורי ושוב נגרמו לי תחושות קשות וסבל.
    העברתי מסר להורי שלא יצרו עמי קשר יותר בשום דרך, אך אינני סומך עליהם.
    האם לדעתך עלי לחכות לתקרית הבאה כדי להוציא צו הגנה או שביכולתי לעשות זאת כעת ? ( למרות שלכאורה "רק עכשיו" הועבר המסר באופן רשמי ? אציין כי איני מדבר איתם כבר כשמונה שנים )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום עופר,

פנינה דובו
    03/10/2009

ממכתבך זה ואולי גם מהקודמים אני לומדת שעדיין לא הגעת להחלטה ברורה וסופית (עד כמה שהדבר ניתן מבחינתך כעת) כיצד לנהוג לגבי בני משפחתך.

אני סבורה שכל הצעה שלי אליך, ככל שתהיה טובה אולי, לא תבוא במקום בירור מעמיק יותר של הנושא, כולל המקור לשאלה שאתה שואל וההתלבטות שאתה מתלבט.

לכן, לצערי, אין לי תשובה אחת לשאלתך ואני מציעה לך להעזר בשיחות עם איש מקצוע, איתו תוכל לדון בסוגיה ולבחון את הבטיה השונים.

בברכת חג שמח,

פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חג שמח

ofer
    03/10/2009

הי,

התכוונתי לשאול האם בקשה לצו הגנה לא תידחה על הסף מהסיבה שאי אפשר להאשים אדם בהטרדה אם הוא לא הוזהר פורמלית. טוב אני מניח שאין תשובה מוחלטת וכל מקרה לגופו.

נכון שלא הגעתי להחלטה סופית אם להתחיל את התהליך הזה. הגעתי להחלטה שאני חייב לעצור את ההתקשרויות בכל מחיר ואני אמצא את הדרך. בין אם זאת ובין אם דרך אחרת ( מכתב מעו"ד, שכנוע ...)

שוב תודה , אעדכן אם תהיה התפתחות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו