עזרה...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה...
    נינה
    04/08/2009

שלום רב!

אני אם לשתי בנות מקסימות בנות 9 ו-6, אני רוצה לציין שבביתי הבנות גדלות ברוגע ולא חסר להן שום דבר הן מבחינה רגשית והן מבחינה חומרנית...(בעלי טוען שאפילו יש להן מעל ומעבר וזה הפך לידי פינוק),בעלי אדם עניו ונעים ,ובנותיי מאודדד אוהבות אותו רק החסרון שהוא פשוט עובד כל היום והן כלל לא רואות אותו (רק כמה שעות ביום).
    אפשר לומר שגדלתי אותן לבד, ביתי הגדולה ילדה מאוד טובה חכמה ורגישה והקטנה גם ילדה טובה אבל יש לה טבע שאני מעירה לה היא פשוט מחיכת לי בפנים ומצפצפת" כשאני מעירה לה. (גם כשאני מעט מאיימת ומענישה לדוגמא שלא נלך לבריכה אם היא לא תכבד אותי והיא לא תפגש עם חברות מאין עונשים כאלה היא עדיין צוחקת בפניי)מה שמכעיס אותי מאוד ניסיתי בכל דרך אפשרית בדרך השקטה והנעימה וזה פשוט חוזר על עצמו שוב. הן תמיד רבות וזה לגטימי בכל משפחה שאחיות רבות אבל הקטנה פשוט צורחת וצועקת. דברתי עם ביתי הגדולה והסברתי לה שתשתף אותה בכל דבר ושתנסה להיות חברה שלה מעבר לאחות אבל הקטנה מנצלת זאת לרעה ואי אפשר לדבר איתה....לאחרונה התחלתי להרים את קולי וגם להשתמש במילים לא כ"כ נעימות כמו " את מתנהגת כמו תינוקת ותתבגרי, ובפעם האחרונה קצת הגזמתי ואמרתי לה שהיא מזכירה ילדים מפגרים ואף סטרתי לה בכתף. כל הלילה בכיתי והרגשתי רע אל מה שאמרתי ועשיתי אבל אני מרגישה שאין לי דרך אחרת כבר להגיע אליה כל הזמן שאני מנסה להעיר לה ולהסביר לה יפה היא פשוט מגחכת לי בפנים ומנהגת כאילו אני אויר...את תוכלי להסביר לה מה הפשר להתנהגות שלה?

נ.ב
    אני רוצה שתביני שמשפחתי היא משפחה בריאה לחלוטין ואולי זה לא הפורום המתאים אבל במקרה נברתי בפורומים והגעתי לכאן.
    בכבוד רב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה...

הוספת תגובה

• ללימור

ד``ר מני מלכה
    05/08/2009

לימור שלום,

את מתארת מצב שבו הסמכות ההורית שלך התערערה. יכולות להיות לכך סיבות רבות ומגוונות: (חוסר) בסמכות המשותפת שלך עם בן הזוג, שאת מתארת אותו כנעדר, דפוס היחסים בין הבנות שאולי מעוררות את הצורך להגן על הקטנה, ייתכן והגדולה חשה- כפי שקורה לעיתים קרובות- קנאה ושנאה כלפי הבת הקטנה שתפסה את מקומה, וכלפיך והנושא לא מדובר במילים אלה דרך המריבות שלהן והיחס שהיא מפגינה כלפייך.... וכך הלאה.

אם את מרגישה שלא מדובר בחוויה חד פעמית- בהחלט ממולץ לפנות לטיפול ולהדרכה הורית בעניין. בייעוץ מסוג זה יכולים למשל להמליץ ולהדריך אותך ואת בן זוגך באילו מקרים לא להתערב במריבות של הילדות, ובאילו מקרים כן להתערב, ובאיזה אופן. (למשל יש טכניקות של פסק זמן- לא מומלץ לאיים על הילדים בעונש שלא ניתן לעמוד בו, הסנקציה עדיף שתהיה מיידית וכך הלאה).

יש גם ספרים דיי טובים בנושא. שניים מהם הם: שיקום הסמכות ההורית של חיים עומר, והורים טובים מידי, של שולמית בלנק ואורלי שבתאי פוקס.

ולבסוף- מומלץ שתשוחחי עם ביתך על המכה שנתת לה בכתף. אם תישארי עם תחושות האשמה בעניין- זה לא יתרום לך וגם לא לה.

שיהיה לך בהצלחה.

מני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו